Wolfberger
Wolfberger on suurin Elsassin viinintuottaja. Se on osuuskunta, joka koostuu 750 viljelijästä ja viinitarhoista noin tuhannen hehtaarin alueelta. Equishemin viinintuottajat perustivat Wolfbergerin vuonna 1902. Tänä päivänä Wolfberger on yhdistelmä traditiota ja huippunykyaikaista valmistustekniikkaa. Esi-isien muistoa kunnioittaen pyritään edelleen valmistamaan persoonallisia viinejä, joissa alueen maaperä ja rypälelajikkeet saavat omat erityispiirteensä esille. Nykyaikaista tekniikkaa käyttämällä varmistetaan tuotteen tasalaatuisuus ja eliminoidaan ei-toivottuja tekijöitä. Wolfberger tuottaa kaikkia alueen viinityyppejä, mutta erityisen tunnettu talo on Cremanteista, samppanjamenetelmällä valmistetuista kuohuviineistä. Wolfberger olikin tämän suhteellisen uuden tyypityksen luojia 1976. Tavallisesti Cremant d’Alsace valmistetaan Pinot Blanc –rypäleistä. Myös muun muassa Rieslingiä ja Pinot Gris’tä voidaan käyttää. Vaaleanpunaista Cremant Rosé’ta valmistetaan Pinot Noir –rypäleistä.
Lähde: www.norex.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Wolfberger
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
Wolfberger La Louve Pinot Noir valmistetaan Pinot Noirille perinteiseen bourgognelaiseen tapaan. Rypäleet kerätään käsin valiten tarkasti jo viinitarhalla. Alkoholikäymisessä rypälemassaa sekoitetaan käsin, jotta rypäleistä saadaan kaikki mahdollinen uutos ja väri viiniin. Viiniä kypsytetään 8-10 kuukautta Bourgognen tammitynnyreissä, joista kolmasosa on uusia, kolmasosa toisen vuoden ja kolmasosa kolmannen vuoden tynnyreitä.
Wolfberger La Louve Pinot Noir on väriltään syvän rubiininpunainen. Tuoksussa voit aistia vahvaa marjaisuutta, tummaa kirsikkaa, metsämansikkaa, mutta myös mausteisuutta. Maultaan viini on runsas ja maukas, mutta samalla erittäin tyylikäs ja tasapainoinen kokonaisuus. Viini jättää suuhun pitkän punaisen marjaisen ja mausteisen jälkimaun, jota tukee hienostunut tammisuus.
Wolfberger La Louve Pinot Noir on upea kumppani hanhelle, ankalle ja kalkkunalle, mutta maukkaassa runsaudessaan se kestää myös porsasta, vasikkaa, lammasta ja riistalintuja. Lisäkkeissä se nauttii maanläheisyydestä kuten sienistä ja riistaisista kastikkeista.
Lähde: Norex Spirits
Muut kommentit ( 3 )
Tämä viini Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi): Tarte flambée ja Wolfbergerin viinit Alsacesta
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaTasapainoinen, hyvä hedelmä, hyvät hapot, nautittava, mutkaton. Myös kalaruoille. 11/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 2/2015)
Muokkaa Poistakokeilen tänään broilerin kanssa. haastetta yhdistämiseen lisää se, että mukaa tulee salviaa sekä ilmakuivattua kinkkua ja tämän pitäisi sitoua kaikki vielä suppilovahveroihin. saa nähdä, miten käy.
Armi Niemelä
Muokkaa Poista