Villa Antinori Rosso 2020

Italia, ToscanaPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 19.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Villa Antinori Rosso 2020(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (3)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hapankirsikkainen, karpaloinen, viikunainen, tamminen, kevyen nahkainen, hennon lääkeyrttinen
Rypäleet:
Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
0.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & kehittynyt: Keskitäyteläisiä ja täyteläisiä viinejä, joissa on kypsymisen myötä syntyneitä kehittyneitä aromeja: nahkaa, tallia, tammea ja yrttejä. Vivahteikkaat viinit maistuvat juurevien liharuokien kanssa. Ne ovat myös hyviä juustoviinejä ja omiaan nautiskeluun. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
19.99 € ( 26.52 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

19.89 € -> 19.99 € (18.07.2022)
18.99 € -> 19.89 € (06.04.2022)
19.80 € -> 18.99 € (04.11.2021)
18.99 € -> 19.80 € (08.01.2021)
18.98 € -> 18.99 € (24.02.2020)
18.89 € -> 18.98 € (13.01.2019)
18.30 € -> 18.89 € (19.06.2018)
18.26 € -> 18.30 € (09.03.2018)
18.40 € -> 18.26 € (24.02.2018)
17.99 € -> 18.40 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
006861
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2020
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
4.90g/l
Erityistä:
ympäristövastuullinen pakkaus, Saattaa sisältää sakkaa
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Antinori

Antinorin suku on tuottanut viinejä yhtäjaksoisesti jo uskomattomat 600 vuotta. Tarina alkoi, kun Giovanni di Piero Antinorin viiniputiikki liittyi osaksi Arte Fiorentina dei Vinattierin yritystä vuonna 1385. Koko pitkän historiansa ja 26 sukupolven ajan perhe on ohjannut liiketoimintaa henkilökohtaisesti tehden johdonmukaisia mutta välillä jopa rohkeutta vaativia päätöksiä.

Jokainen vuosikerta, jokainen maaperä ja jokainen idea on Antinorin ajattelutavan mukaan uusi haaste, jonka päihittämällä laatua on mahdollista nostaa entisestään. Yrityksen muinaiset juuret historiassa näkyvät vahvasti sen perinteitä kunnioittavassa filosofiassa, mutta se ei ole koskaan ollut este uusien innovaatioiden kehittelylle.

Toscanassa ja Umbriassa omistamiensa viinitarhojen lisäksi Antinori on suunnannut katseensa nykyisin myös etäämmälle arvioidessaan uusia suotuisia viljelysalueita. Vakuuttavalla toiminnallaan yritys on kuitenkin osoittanut, että pelkästään perinteisilläkin viljelyspaikoilla pystytään silti tuottamaan hienostuneen tyylikkäitä viinejä, joiden alkuperäinen luonne on yhä tallella.

Yritystä johtaa Markiisi Piero Antinori kolmen tyttärensä Albieran, Allegran sekä Alessian avustuksella. Antinori on ollut Chianti Classicon uudistaja toimien Toscanan alueen suunnannäyttäjäna sen viinien noustessa kansainväliseen tunnettuuteen 1960- ja 70-luvuilla. Perheen tinkimätön intohimo kehittää jatkuvasti viiniensä laatua, joka hintaluokassa tekee Antinorista viinimaailman johtotähden ja todellisen Italian viinien lähettilään tänäkin päivänä. Antinorin kuuluisimpiin viineihin kuuluvat mm. ensimmäinen ns. supertoscanalainen Tignanello sekä historiallinen Villa Antinori tuoteperhe. Chianti Classicon ja muiden toscanalaisten viiniensä lisäksi Antinori tuottaa viinejä Italian Apuliassa, Piemontessa, Franciacortassa ja Umbriassa sekä erillaisten yhteistyöprojektien myötä Unkarissa, Maltalla, Chilessä ja USA:n Washington Statessa.

Lähde: http://www.antinori.it, www.winestate.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Antinori

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Viiniin käytettävät rypäleet tulevat pääosin kuuluisalta Tignanello –tarhalta, mutta vähäsatoisina vuosina myös Antinorin viljelyksiltä Chianti Classicon alueen ulkopuolelta Bolgherista ja Montalcinosta. Villa Antinori -viiniä on valmistettu jo 1920-luvulta alkaen ja se syntyi aikanaan Antinorin perheen halusta luoda varastoitavaksi tarkoitettu Chianti Classico. Viini muuttui Chiantista IGT Toscana -viiniksi 2000-luvulla, Pierro Antinori halusta käyttää valmistuksessa viinin laatua parantavia kansainvälisiä lajikkeita, joita ei Chianti viineissä lainsäädännön perusteella sallista. Alkoholikäymisen jälkeen viiniä kypsytetään ranskalaisesta, amerikkalaisesta sekä unkarilaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä 12 kuukauden ajan. Barrique tynnyreissä kypsentäminen on syventänyt viinin makurakennetta ja laatu on hintaansa nähden erinomainen.

Villa Antinori Rosso on aromikas, täyteläinen sekä tasapainoisen tanniininen ja raikkaan hapokas punaviini. Puhdaspiirteinen ja tyylikäs kokonaisuus.

Parhaimmillaan tämä viini on aromikkaiden liharuokien kuten yrttilampaan tai vaikkapa riistan kumppanina. Myös suolaiset kovat juustot toimivat Villa Antinorin rinnalla erinomaisesti.Villa Antinori Rosso myös 37,5cl pullossa Alkon valikoimissa.

Muut kommentit ( 3 )

Odotin tältä viiniltä enemmän. Antinorin Chiantit ovat maistuneet minulle todella hyvin. Tämä ei ole Chianti, vaikka viini on aiemmin kulkenutkin Chiantin nimellä ja luokituksella. Viinistä haluttiin kehittää laadukkaampi sekoite ja Chianti sääntöineen unohdettiin. Tämä on kyllä todella lämmin, tumma ja täyteläinen. Tammisuus on selvästi esillä ja tulee mieleen vanhan tyylin viinit. Tummaa marjaisuutta, luumua, kirsikkaa kohtuullisen hyvällä hapokkuudella ja pienellä kitalaessa tuntuvalla kukkaisuudella ryyditettynä. Runsas viini maistuu tummien liharuokien, etenkin lampaan seurassa. Itse tein voimakkaasti intialaisittain maustettua lammascurrya ja viini ei ollut moksiskaan mausteiden kanssa. Chilin määrää kannattaa tosin säännöstellä näin tanniinisen viinin kanssa, mutta keskivahva chilisyyskin menee. Tasapainoinen viini, ei huippupisteitä, mutta hyvien viinien asteikon yläpäässä.

    

Pikkupullosta mainittu: 2006: Erinomainen punaviini pikkupullossa, jossa marjoja, lievää kukkaisuutta, hiukan riistaa ja tumman suklaan karheutta. Voi säilyttää pari vuotta. (www.hs.fi, julkaistu 8.4.2010)

    

Pikkupullosta mainittu: Sienimetsää ja kirsikkaa. Hyvä klassinen kokonaisuus. 13/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 15/2012)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).