Antinori
Antinorin suku on tuottanut viinejä yhtäjaksoisesti jo uskomattomat 600 vuotta. Tarina alkoi, kun Giovanni di Piero Antinorin viiniputiikki liittyi osaksi Arte Fiorentina dei Vinattierin yritystä vuonna 1385. Koko pitkän historiansa ja 26 sukupolven ajan perhe on ohjannut liiketoimintaa henkilökohtaisesti tehden johdonmukaisia mutta välillä jopa rohkeutta vaativia päätöksiä.
Jokainen vuosikerta, jokainen maaperä ja jokainen idea on Antinorin ajattelutavan mukaan uusi haaste, jonka päihittämällä laatua on mahdollista nostaa entisestään. Yrityksen muinaiset juuret historiassa näkyvät vahvasti sen perinteitä kunnioittavassa filosofiassa, mutta se ei ole koskaan ollut este uusien innovaatioiden kehittelylle.
Toscanassa ja Umbriassa omistamiensa viinitarhojen lisäksi Antinori on suunnannut katseensa nykyisin myös etäämmälle arvioidessaan uusia suotuisia viljelysalueita. Vakuuttavalla toiminnallaan yritys on kuitenkin osoittanut, että pelkästään perinteisilläkin viljelyspaikoilla pystytään silti tuottamaan hienostuneen tyylikkäitä viinejä, joiden alkuperäinen luonne on yhä tallella.
Yritystä johtaa Markiisi Piero Antinori kolmen tyttärensä Albieran, Allegran sekä Alessian avustuksella. Antinori on ollut Chianti Classicon uudistaja toimien Toscanan alueen suunnannäyttäjäna sen viinien noustessa kansainväliseen tunnettuuteen 1960- ja 70-luvuilla. Perheen tinkimätön intohimo kehittää jatkuvasti viiniensä laatua, joka hintaluokassa tekee Antinorista viinimaailman johtotähden ja todellisen Italian viinien lähettilään tänäkin päivänä. Antinorin kuuluisimpiin viineihin kuuluvat mm. ensimmäinen ns. supertoscanalainen Tignanello sekä historiallinen Villa Antinori tuoteperhe. Chianti Classicon ja muiden toscanalaisten viiniensä lisäksi Antinori tuottaa viinejä Italian Apuliassa, Piemontessa, Franciacortassa ja Umbriassa sekä erillaisten yhteistyöprojektien myötä Unkarissa, Maltalla, Chilessä ja USA:n Washington Statessa.
Lähde: http://www.antinori.it, www.winestate.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Antinori
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
Viini valmistetaan Toscanan perinteisten Trebbiano ja Malvasia paikallislajikkeiden sekä kansainvälisen Chardonnay -lajikkeen yhdistelmänä. Alkoholikäyminen tapahtui terästankeissa 10 ºC lämpötilassa raikkaan hedelmäisyyden sekä hapokkuuden säilyttämiseksi. Viinin valmistuksessa ei ole käytetty tammea.
Kuiva, erittäin puhdaspiirteinen viini, joka puhuttelee tasapainoisuudellaan. Melko neutraali tuoksu, jossa kaikki aromit tasapainossa. Tyylikäs, ryhdikkään hapokas sekä miellyttävästi hedelmäinen kokonaisuus erinomaisella hinta-laatusuhteella. Maussa raikasta omenaisuutta ja vahvaa mineraalisuutta. Herkulliset ja raikkaat aromit yhdistyvät tyylikkäästi pirteään hapokkuuteen.
Intensiivisen hedelmäinen ja raikas Villa Antinori Bianco sopii nautittavaksi sellaisenaan, mutta yllättää ruokaviininä monipuolisuudellaan; pirteä hapokkuus kesyttää ruoan rasvaisuutta merenherkkujen parissa. Erinomainen rapuviini.
Lehdistömaininnat: Wine weekly www.wineweekly.com 91 p. "Great value and a good everyday drinker".
Lähde: Winestate Oy
Muut kommentit ( 3 )
Kypsän rypäleinen, kevyesti sitruksinen, hyvin tehty ja mutkaton. 10/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 18/2015)
Muokkaa PoistaVahva limettisyys ja mineraalisuus lyö nenään, mukana myös ylikypsää hedelmäisyyttä. Todella voimakas ja runsas tuoksu. Maku on tasapainoisempi kuin tuoksu ja kehittyy hetken lasissa levättyään jopa persikkaiseen suuntaan. Hedelmäistä potkua ja aromia löytyy viinistä runsaasti. Mineraalisuus kutittelee kurkkua, hedelmäisyys on suuntäyttävää. Ihan ok kokonaisuus, joka on moniulotteinen ja rustiikkinen. Ruokaviiniksi arkisiin hetkiin.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaKullankeltainen, raikkaassa tuoksussa omenaa ja sitrusta. Maku kuiva, tasapainoinen, ryhdikkään hapokas ja intensiivisen hedelmäinen. Kesyttää rasvaisen ruuan, pasta carbonaralle. (K-RuokaPirkka, toukokuu 2013)
Muokkaa Poista