Torres
Torresin viinitalon perusti 1870 Jaime Torres Kataloniassa Espanjassa. Se on Espanjan suurin viinintuottaja. Torres valmistaa viinejä myös Chilessä ja Kaliforniassa. Tuotantoa viedään 140 maahan. Tuotemerkkejä ovat mm. Viña Sol, Sangre de Toro, De Casta, Coronas, Atrium ja Viña Esmeralda. Vuodesta 1991 yrityksen johdossa on ollut 1941 syntynyt Miguel A. Torres. Yhtiön ehkä tunnetuin tuote on Cabernet Sauvignonista tehty Mas La Plana.
Miguel Torres Chile: Espanjan tunnetuin viiniperhe Torres osti 1979 Curico-laaksossa sijainneen Maquehua -viinitarhan. Torres oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja. Torres toi Chileen mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät ja oli merkittävässä roolissa nostamassa Chilen viinien kansainvälistä tunnettuutta. Torres omistaa nykyisin noin 450 hehtaaria tarhoja eri puolilla Curicoa. Torres on ollut ensimmäisenä luomassa myös viinimatkailua Chilessä. Tilalla ja sen yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa vierailee vuosittain noin 20 000 viininystävää.
Lähde: http://www.torres.es
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Miguel Torres
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
Torresin kansainvälisesti tunnetuimman, punaisen ”lippulaivan” ensimmäinen vuosikerta tuotettiin 1970. Vuonna 1979 Gault-Millau lehden järjestämässä ”punaviiniolympialaisissa”, Mas la Plana osoittautui tasavertaiseksi mm. 1970 Château Latourin ja 1961 Château Haut-Brionin kanssa. Viinin tyyli vakiintui nykyiselleen vuosikerrasta 1991 alkaen, jolloin Mas la Planan saavutti tasonsa suurten mittasuhteiden viininä, joka ilmaisee maaperän, vanhojen Cabernet Sauvignon -köynnösten ja erityisesti Pacs del Penedèsin mikroilmaston erityispiirteet puhtaasti ja vaikuttavasti. Käyminen ja maseraatio tapahtunut lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa 28 vuorokautta. Viini kehittyy 18 kuukautta uusissa ranskalaisissa 300 litran Neversin ja Tronçaisin tammitynnyreissä. Viini on parhaimmillaan 7-9 vuoden ikäisenä.
Viini on väriltään kauniin, erittäin tumman kirsikanpunainen. Tuoksu on runsas ja moniulotteinen; muistuttaen luumu- ja karhunvatukkahilloa, maustettuna santelipuun ja lakritsan aromeilla. Suuntuntuma on poikkeuksellisen runsas, pehmeiden, mehevien tanniinien ryhdistämä, luvaten hyvää viinin kehitykselle. Jälkimaku on pitkä ja aistillinen, vivahtaen kahville ja mintulle.
Viinin hyvälaatuiset, terveet tanniinit täydentävät parhaita riista ja liharuokia. Tarjoilulämpötila 17 – 18 ºC. Suositellaan dekantoitavaksi 3 tuntia ennen tarjoilua.
Lehdistömaininnat:
93p Wine Advocate 2011 (2007) / Wine Enthusiast (2006).
Parhaat Alkon viinit - Viini & Ruoka Lehden Opas 2010.
"Huippuviini, jonka kaikki tyylikkäät ominaisuudet loksahtavat kohdalleen" - Viinistä viiniin 2010.
68./100. - Fine Finland - TOP100 Alko wines for current drinking 12-2008
Kilpailumenestys:
Golden List - Sommelier Awards 2012, UK.
Hopeaa - International Wine Challenge 2010 (2006).
97/100 p - Mejores Vinos de Espana 2009
Lähde: Winestate Oy
Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu
Viinikartta suosittelee:Täyteäinen, lämmin, kypsä, runsas. Torreksen lippulaivaviini 70-luvulta, joka saavutti nykyisen tyylinsä 90-luvun alussa. Yleensä erinomainen. Juhlallisille lihaisille aterioille, lahjaksi tai tuliaiseksi.
Muut kommentit ( 2 )
Tämä 1970 esitelty viini on arvioitu Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi): Mas La Plana - Torreksen ikoninen punaviini
Janne Putkonen
Muokkaa Poista"Tummansinipunainen viini, jonka runsaassa tuoksussa on herukkahiloa, savua, kirsikkaa ja tupakkaa. Vielä nuori, monipuolinen maku vastaa tuoksua. Hillomaisuutta, mausteita, sikaria ja tanniinisuutta." (Vuoden Viinit 2008. Mas la Plana 2003. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Bordeaux´n rypäleiden punaviinit, hinta yli 15 euroa. Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmènére. Yksi rypäle tai sekoite. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa Poista