Tommasi Viticoltori
[vain englanniksi]
TOMMASI Viticoltori (Tommasi vintners) is a family viticultural company founded in 1902. Tommasi is located in Pedemonte village in the heart of Valpolicella Classico region, on a small piece of land in the northwest part of Verona, between the Lessini mountains and their plains near Lake Garda. From grandfather Giacomo’s tiny vineyard, the Tommasi estate has grown steadily over the course of years and today extends over 135 hectares of vineyards blessed by mother nature not only by a magnificent landscape, but more importantly, by its perfect suitability for grapes. The estate is run by the 4th generation of the Tommasi family, 6 members working together in complete harmony and each with his well defined area of responsibility.
Lähde: http://www.tommasiwine.it
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Tommasi Viticoltori
Kommentit & arvostelut (3)
Viinilehti Wine Awards. Winner 2019. Italialainen Tommasi Crearo valittiin jo toistamiseen Vuoden punaviiniksi. Edellisen kerran se sai saman kunnian kaksi vuotta sitten.
Muokkaa PoistaAvoimen aromaattinen, monivivahteinen tuoksu tuo mieleen lähes hillotun kirsikan, kuivatut hedelmät ja makeat mausteet. Tätä aromikkuutta sävyttävät vielä orastava nahkaisuus ja kukkaisuuttakin muistuttava parfyymisyys. Tuoksun aromit toistava, täyteläinen maku on suutuntumalta hyvin mehukas. Viinissä on erotettavissa myös paahteisuutta ja hentoa eläimellisyyden aromikkuutta. Pehmeä suutuntuma saa ryhtiä hapankirsikkaisen hapokkuuden lisäksi myös kypsästä, pehmeästä tanniinisuudesta. Viini jättää pitkään maistuvan, rustiikkisen ja kuivattuja hedelmiä aromeiltaan muistuttavan jälkivaikutelman.
Ruokasuositus: Aromikkaat, paistetut tai grillatut tummat liharuoat – myös riista. Myös kovat ja suolaiset juustot.
(viinilehti.fi, 14.11.2019)
Tämä viini on arvioitu Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi): Tommasi Crearo on Viini-lehden vuoden punaviini
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaViini Wine Awards 2017. Viini-lehden vuoden punaviini 2017 on italialainen hurmuri Tommasi Crearo 2014.
Muokkaa PoistaViinistä huokuu rustiikkinen luonteikkuus vivahteikkaan aromikkuuden ja nahkaisuudenkin kautta. Avoin, reilun aromikas tuoksu tuo mieleen kuivatut hedelmät, makeat mausteet, kypsän kirsikan ja orastavan nahkaisuuden. Maku on varsin täyteläinen ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi kukkaista aromikkuutta ja tuntuvaa paahteisuutta. Mehukas suutuntuma saa ryhtiä hapankirsikkaisen hapokkuuden lisäksi myös pehmeästä tanniinisuudesta. Viini jättää nahkaisen, rustiikkisen, pitkän jälkivaikutelman.
Ruokasuositus: Aromikkaat, paistetut tai grillatut tummat liharuoat - myös riista. Kovat ja suolaiset juustot.
(www.viinilehti.fi, 16.11.2017)