Charles Smith Wines
Rocktähden habituksen omaava Charles Smith varttui Pohjois-Kalifornian Sacramentossa ja nuoruudessaan hän työskenteli mm. sommelierina ja apulaisena eri viinitiloilla (mm. Domaine Chandon) Rakkaus tanskalaiseen naiseen vei hänet kuitenkin Kööpenhaminaan, jossa hän pyöritti Tex-Mex ravintolaa 11 vuoden ajan. Tänä aikana alkoi hän järjestää paikallisille bändeille keikkoja ravintolassaan ja rockmanagerin työstä tuli hänelle toinen ammatti. Vuonna 1999 ollessaan 39 vuotias päätti hän lähteä road tripille Washington Staten alueelle ja sattuma saattoi hänet yhteen Cayuse-viinitilan ranskalaisen omistajan, Christophe Baronin, kanssa. Christophe ja Charles ystävystyivät ja Christophe suostutteli Charlesin jättämään taakseen managerin ja ravintoloitsijan uran ja aloittamaan uuden uran viinintuotannon parissa. Näin syntyi Charles Smithin ensimmäinen projekti, K Vintners. K Vintners tuottaa pienten volyymien huippuviinejä, joiden arvostus amerikkalaisten viinikriitikoiden parissa on ollut huimaa. Chales Smith Wines-projektin ideaa Charles Smith kuvaa sanoilla "Modernist Project". Viinien mustavalkoinen, rockhenkinen maailma on helposti lähestyttävää ja viinit ovat tyyliltään ja laadultaan etikettien antaman lupauksen arvoisia. Charles Smith valittiin hiljattain Food & Wine Magazinen toimestav vuoden 2009 viinintekijäksi Yhdysvalloissa. Charles Smithin uusi projekti on Secco Italian Bubbles kuohuviinit, jonka taustalla on myös Charlesin italialainen vaimo Ginevra. Secco-kuohuviinit tuotetaan pohjois-italian Venetossa paikallisten tuottajien toimesta. Laatuvaatimukset ovat tiukat ja tavoitteena on tyypilliseen Charles Smith-tyyliin yhdistää nuorekas ja tuore konsepti tinkimättömään aistinvaraiseen laatuun.
Lähde: www.vindirekt.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Charles Smith Wines
Kommentit & arvostelut (7)
Maahantuojan tuotekuvaus
TARJOILUEHDOTUS: Erittäin tasapainoinen yleisviini liharuuille. Sopii sekä vaalealle että tummalle lihalle, myös linturuuille.
VÄRI: Kirkas, keskisyvä punainen väri.
TUOKSU: Tuoksu on hedelmäinen, mehevä, mausteinen; mustikkaa, maitosuklaata, maustepippuria.
MAKU: Maku on melko täyteläinen, pehmeä, tasapainoinen, silkkinen.
MENESTYS & MAINE: Charles Smith, vuoden viinintekijä Yhdysvalloissa. Food & Wine Magazine 2009
TARINA: Viiniä on kypsytetty ranskalaisissa tammitynnyreissä. Tarhat sijaitsevat Yakima Valleyn ja Wahluken Slopen viinialueilla. Yakima Valleyn tarhat sijaitsevat n. 350 metriä merenpinnan yläpuolella. Alueen lämpötila on viileä ja maaperä on sorapitoista vanhaa joenuomaa. Wahluke Slopen ilmasto on lämmin ja kuiva. Tarhat sijoittuvat Saddle-vuoren rinteille ja maaperä on soraa.
Rypäleet: Merlot 94 %, Cabernet Sauvignon 3 %, Malbec 2 %, Cabernet Franc 1 %
Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu
Viinikartta suosittelee:Voiko Merlotista tehdä hyvää viiniä? Merlot on kärsinyt arvostuksen puutetta, johon on vaikuttanut mm. Sideways-elokuva. Tämä merlot on nerokkaan viinintekijän Charles Smithin käsialaa ja rokkaavalla asenteella tehty. Onnisunut Merlot-viini, kokeile, jos et usko!
Muut kommentit ( 5 )
Tämä viini löytyy Viinikartan jutusta: Yhdysvaltojen kierros - ruoka ja viini
Janne Putkonen
Muokkaa Poista2015: Miellyttävä, kypsän tanniininen, hyvä hedelmä- ja happorakenne. Pitkä jälkimaku. 13/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 4/2017)
Muokkaa PoistaTämä viini on arvioitu Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi) jutussa: The Velvet Devil Merlot - joulun kinkkuviini jenkeistä
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaAlkumaku on puhtaan marjainen, ja se muodostaa viinin keskitäyteläisen suutuntuman. Tuoreehkossa viinissä on hyvä hapokkuus ja tuntuva, mutta hyvin aistikas tammisuus. Mukavan pirteä merlot. 3/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 22.9.2016)
Muokkaa PoistaTuoksussa tummia marjoja, kirsikkaa, mokkaa ja villiyrttejä. Eloisa hapokkuus. Maussa hentoa kukkeutta, maitosuklaata ja makeaa mustikkahilloa. Kypsät tanniinit. (Aamulehti 8.9.2016)
Muokkaa Poista