Viña Tarapacá
Andien juurelle vuonna 1874 perustettu Viña Tarapacá valmistaa viinejä, jotka heijastavat niin perinteikästä historiaansa kuin myös nykyaikaista hienostuneisuutta. Viinitarhat sijaitsevat Maipon laaksossa, joka on tunnetusti keskeinen paikka Chilen viinituotannossa. Ainutlaatuinen ekosysteemi tarjoaa oikeanlaisen kasvualustan jokaiselle viljellylle lajikkeelle tuottaen korkealaatuisia, monitahoisia ja tasapainoisia viinejä.
Merkittävä menestystekijä ja tuotemerkin vahvuus kansainvälisillä markkinoilla on se, että viinit heijastavat uskollisesti Chilen suurenmoista ilmastoa ja olosuhteita viininviljelysalueena. Vaikka tuotanto on lähtöisin pääasiassa Maipon laaksosta, tutkivat yrityksen asiantuntijat jatkuvasti vaihtoehtoisten alueiden maaperää, maanmuotoja ja ilmastoa eri lajikkeiden viljelylle.
Viña Tarapacá on osa VSPT Wine Groupia, jolla on viinitiloja sekä Chilessä että Argetiinassa. Konserni on Chilen toiseksi suurin viininviejä ja suurin toimija kansallisilla markkinoilla.
Lähde: http://www.tarapaca.cl
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña Tarapacá
Kommentit & arvostelut (3)
Maahantuojan tuotekuvaus
Väriltään syvä, tumman punainen. Tuoksussa mm. kypsiä punaisia marjoja, mausteisuutta ja hieman savuisuutta. Täyteläinen, voimakas, mausteisen paahtunut ja hedelmäinen viini. Tanniinit ovat kypsät mutta voimakkaat.
”La Cuesta” tarkoittaa mäkeä tai kukkulaa, eli tämän viinin köynnökset ovat kasvaneet Isla de Maipon aurinkoisella mäenrinteellä. Terroir-sarjan viinit tehdään rypäleen kasvupaikkaa sekä rypäleen ominaista luonnetta kunnioittaen.
Vain 35 % viinistä on kypsytetty ranskalaisessa ja amerikkalaisessa tammessa yhteensä seitsemän kuukauden ajan. Viini on suodatettu erittäin hellävaroen.
Lähde: Mikaviini.fi
Muut kommentit ( 2 )
Vuoden Viinit 2021. Tarapacá Reserva Cabernet Sauvignon Syrah 2020. Sijoitus: Pronssi. Sarja 04: Uuden maailman punaviinit, hinta alle 13 euroa. www.vuodenviinit.fi
Muokkaa PoistaSavuinen ja mustaherukkainen viini sopii rustiikkiselle vasikanposkelle, mutta voi jättää sen jalkoihinsa. (Viinilehti 2/2013)
Muokkaa Poista