Savia Viva Familia Xarel-lo 2018

Espanja, KataloniaValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 9.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Savia Viva Familia Xarel-lo 2018(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, Hapokas, sitruksinen, viheromenainen, kevyen valkopersikkainen, mausteinen, hennon yrttinen
Rypäleet:
Xarel-lo
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
4.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Mausteiset ja parfyymiset valkoviinit. Aasialaiselle (Kiina, Intia) ruualle, fuusiokeittiö, Välimeren keittiö (sis. Pohjois-Afrikka), myös kala, äyriäiset, possu, parsa, muu mausteinen ruoka Hae viinit

HINTA

Hinta:
9.98 € ( 13.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

9.94 € -> 9.98 € (14.07.2020)
9.98 € -> 9.94 € (24.02.2020)
9.40 € -> 9.98 € (09.03.2018)
8.99 € -> 9.40 € (14.01.2018)
8.59 € -> 8.99 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 30%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 € tai alle

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
582567
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
11.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
4.90g/l
Erityistä:
luomu
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Penèdesin viinialue Koillis-Espanjassa Barcelonan kaupungin lähistöllä. Tarhat noin 800 metrin korkeudessa. Läheinen Välimeri leudontaa ilmastoa. Valmistus: Terästankeissa, viileässä lämpötilassa. Muuta: Savia viva tarkoittaa elämän mahlaa. Tuottaja: Parés Baltà on perheomisteinen viinitalo, jonka historia alkoi jo 1790-luvulla. Talolla on nyt 174 hehtaaria viinitarhoja viidellä eri tilalla, joita kaikkia viljellään luonnonmukaisin menetelmin.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Pares Balta

Näkymä Parés Baltàn Las Torres -viinitilan korkeimmalta kohdalta kaukaisuudessa siintävälle merelle on unohtumaton. Täällä on helppo antautua Penedèsin lumouksen valtaan. Parés Baltan viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Cusiné Carolin perheen viinitarhat sijoittuvat viiteen kylään noin 10 kilometrin päähän Välimerestä, Penedèsin vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon. Tarhat sijaitsevat hyvin vaihtelevasti eri korkeuksilla merenpinnasta, 176 – 749 metrin välillä ja lisäksi niiden välissä on korkeita kukkuloita, minkä ansiosta viinejä viljellään niin välimerellisessä kuin mannerilmastossakin sekä niiden välimuodossa. Parés Baltà viljelee neljäätoista eri rypälelajiketta. Huolellisilla valinnoilla he saavat aikaan luonteikkaita, suuria viinejä. Talvisin yli tuhat lammasta laiduntaa viiniviljelmillä, joten keinotekoista lannoitusta ei tarvita. Suurin osa Parés Baltàn tuotannosta on nykyisin luomutuotantoa.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Parés Baltà

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

Savia Viva on Parés Baltàn uusin tuoteperhe Penedèsin alueelta. Myös Savia Vivan viinit tuotetaan luomuna. Savia Viva nimi kertoo ”elämän nesteistä”, jotka virtaavat köynnöksissä tuottaen rypäleitä ja välittäen Penedèsin maaperän luontaisen aromikkuuden rypäleisiin ja lopulta viiniin.

Savia Viva tuotetaan Penedèsin yhdestä tärkeimmästä ja perinteisimmästä valkoisesta lajikkeesta Xarel-losta. Se valmistetaan täysin terästankeissa lajikkeen oman luontaisen hedelmäisen aromin säilyttämiseksi.

Savia Viva on väriltään kirkkaan vaaleankeltainen lievällä vihertävällä aksentilla. Tuoksussa voi aistia omenaa, päärynää sekä myös sitruunaa ja yrttisyyttä. Maku on kuiva, raikas ja tasapainoinen. Hyvää hedelmäisyyttä tasapainottaa pirteä hapokkuus. Viini jättää suuhun pitkän, virkistävän jälkimaun.

Savia Viva on hieno kumppani vaaleille kaloille, kuhalle ja siialle. Raikkaudessaan se toimii myös kesäisten salaattien kanssa, täydennettynä esimerkiksi äyriäisillä tai kanalla. Kokeile sitä myös piristävänä aperitiivina tai raikkaana seurustelujuomana. Älä unohda, että espanjalaisen luonteensa vuoksi Savia Viva on luonteva tapasten seuralainen!

Muut kommentit ( 4 )

Vuoden Viinit 2019. Savia Viva Familia Xarel.lo 2017. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 17: Luomuvalkoviinit, hinta alle 13 euroa. www.vuodenviinit.fi

    

2017. Tuoksu: pehmeä, kypsän hedelmäinen, aromikas, kukkea. Maku: valkopippuria, hunajaa, persikkaa. Runsas maku saisi olla hapokkaampi. 14/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 5/2019)

    

Pajeon eli korealaiset pinaattiletut sekä broileribulgogi. Viiniksi sopii suoraviivainen ja hedelmäinen valkkari, kuten Savia Viva Familia Xarel.lo. (MeNaiset 4/2015)

    

Luomuviini. Runsas tuoksu, hedelmää, raikkautta, happoa. Miellyttävä. Sopiva suviviini, seurusteluun loistava valinta.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).