Torres
Torresin viinitalon perusti 1870 Jaime Torres Kataloniassa Espanjassa. Se on Espanjan suurin viinintuottaja. Torres valmistaa viinejä myös Chilessä ja Kaliforniassa. Tuotantoa viedään 140 maahan. Tuotemerkkejä ovat mm. Viña Sol, Sangre de Toro, De Casta, Coronas, Atrium ja Viña Esmeralda. Vuodesta 1991 yrityksen johdossa on ollut 1941 syntynyt Miguel A. Torres. Yhtiön ehkä tunnetuin tuote on Cabernet Sauvignonista tehty Mas La Plana.
Miguel Torres Chile: Espanjan tunnetuin viiniperhe Torres osti 1979 Curico-laaksossa sijainneen Maquehua -viinitarhan. Torres oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja. Torres toi Chileen mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät ja oli merkittävässä roolissa nostamassa Chilen viinien kansainvälistä tunnettuutta. Torres omistaa nykyisin noin 450 hehtaaria tarhoja eri puolilla Curicoa. Torres on ollut ensimmäisenä luomassa myös viinimatkailua Chilessä. Tilalla ja sen yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa vierailee vuosittain noin 20 000 viininystävää.
Lähde: http://www.torres.es
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Miguel Torres
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
Gran Sangre de Toro on Torresin tunnetuimman viinin Sangre de Toroa täydentävä reserva viini, jossa pitkä tammikypsytys ja syrah rypäleen käyttö tekevät viinistä täyteläisemmän ja runsaamman.Käyminen on tapahtunut ruostumattomissa terästankeissa 30 °C:ssa 2 viikon ajan. Viini on kypsynyt 12 kk unkarilaisissa ja ranskalaisissa (Nevers) 300 l tammitynnyreissä, joista 20% uusia. Viini on parhaimmillaan 7-9 vuoden ikäisenä.
Välimeren ilmasto tuottaa persoonallisia, ainutlaatuisia viinejä. Katalonian eteläisissä osissa, vuorten ja linnojen hallitsemalla alueella, oliivipuiden ja viljapeltojen keskellä, köyhässä maaperässä kasvaa vanhoja Garnacha ja Cariñena köynnöksiä, jotka tuottavat vain 2 kg rypäleitä köynnöstä kohden. Tämä viini on väriltään intensiivinen , karhunvatukan ja punaherukkahillon arominen, mausteisuuden sävyttämä. Suuntuntuma on silkkisen elegantti ja monisävyinen.
Täytetyt paprikat, riista, lihapadat ja höystöt, mausteiset liharuuat. Grilliruuat. Suositeltava tarjoilulämpötila 15-18 ºC. Säilyvyys 7-9 vuotta.
Lähde: Winestate Oy
Muut kommentit ( 3 )
Jätti erittäin miellyttävän makunautintomuiston kesäiltaa istuskellessa juustoja ja tummaa suklaatia nauttien kera tämän herkun.
Ni*** Ni*****
Muokkaa PoistaSangre de Toron isoveli. Tämä ei ole oleellisesti parempi kuin Sangre de Toro ja joissakin arvioissa sanottu jopa huonommaksi. Viini on täyteläisen tumma, tanniinisen kova ja tammi maistuu. Ihan kelpo kokonaisuus. Täytyisi joskus maistaa samaan aikaan molempia, jotta voisi ihan varmasti huomata onko sukulaisviineillä eroa.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista"Tummansinipunainen viini, jonka elegantissa tuoksussa on nahkaa, kirsikkaa, savua, puolukkaa ja tammea. Melko hapokkaassa ja marjaisessa maussa on mausteita, lakritsaa ja puolukkaa." (Vuoden Viinit 2007. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Rhonen punaiset rypäleet, hinta 10 euroa tai yli. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa Poista