Ruffino
Serkukset Ilario ja Leopoldo Ruffino perustivat Ruffinon viinitalon Toscanaan vuonna 1877. Nykyään viinitalon omistavat Marco ja Paolo Folonari perheineen. Ruffinolla on Toscanassa n. 560 hehtaaria viinitarhoja sekä Firenzen tuntumassa historiallinen viinikellari, joka on nykyään varustettu uudenaikaisella viininteko- ja pullotusteknologialla.Ruffino kiinnittää erityistä huomiota niin viinitekoon kuin köynnösten leikkaamiseen ja sopivimpien rypälelajikkeiden ja parhaimman sadonkorjuuajan valintaan. He etsivät jatkuvasti parhaita mahdollisia maaperän, mikroilmaston ja auringon määrän yhdistelmiä. Ruffinon viinintekotaito on tulosta yhtälailla ikiaikaisesta viisaudesta kuin teknisestä evoluutiostakin.Ruffinolla on ISO 9001/200 -sertifiointi, jonka se sai heinäkuussa 2000 ensimmäisenä italialaisena viinintekijänä.
Lähde: Viinimaa.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Ruffino
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
Chianti Ruffino on miellyttävän hedelmäinen klassikkopunaviini, jonka historia ulottuu yli 100 vuoden päähän! Perinteikäs Chianti Ruffino -punaviini on voittanut ensimmäiset palkintonsa jo vuonna 1881 Milanossa ja 1895 Bordeaux:ssa. Viiniä on tietenkin kehitelty vuosien aikana, mutta sen perinteista on pidetty kiinni.
Väri: Rubiininpunainen ja kuulas.
Tuoksu: Aistittavissa Chiantin alueelle tyypillistä orvokin aromia sekä kypsää kirsikkaa.
Maku: Keskitäyteläinen, kirsikkainen ja harmoninen viini on pehmeän makuista ja helposti juotavaa.
Tarjoiluehdotus: Chianti Ruffino on helposti lähestyttävä viini, joka sopii myös loistavasti useiden eri ruokien seuraan sen hyvän hapokkuuden ja pehmeän tanniinisuutensa ansiosta.
Valmistustapa: Viini on käynyt terästankeissa kuorineen valvotussa lämpötilassa viikon ajan. Sen jälken viini lepäsi kuorien kanssa vielä seitsemän päivää ennen kuin se pullotettiin.
Muut kommentit ( 3 )
Tämä viini on arvioitu Viinikartan blogissa: Ruffino Chianti - todellinen klassikko pääsiäisviiniksi
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaPunaviinirisotto suorastaan vaatii parikseen italialaista viiniä. Melko kevyt, marjaisa ja yrttinen viini tuo risoton täyteläiseen makumaailmaan vivahteita ja raikkautta. (MeNaiset 9.10.2014)
Muokkaa PoistaHailakan punainen, josta näkee hyvin läpi. Marjaisan leveä tuoksu. Maku kohtalaisen pehmeä, mutta kireä jälkimaku. Saattaa hieman pehmetä useammalla maistelulla, mutta kokonaisuutena pettymys.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista