Raimat Castell Chardonnay Organic 2021

Espanja, KataloniaValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 10.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Raimat Castell Chardonnay Organic 2021(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus / etiketti]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  • [kuva: Vanha tuotekuva]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, kevyen keltaluumuinen, aprikoosinen, viherpäärynäinen
Rypäleet:
Chardonnay
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
4.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat, hedelmäiset ja hapokkaat valkoviinit. Kevyille ja tuoreille kala- ja äyriäisruuille. Vaalea kala. Kesäiset, raikkaat salaatit ja ja noutopöydät. Tilli ja uudet perunat. Antipasto. Kasvisruoka. Hae viinit

HINTA

Hinta:
10.99 € ( 14.52 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

10.49 € -> 10.99 € (18.11.2020)
10.48 € -> 10.49 € (24.02.2020)
11.19 € -> 10.48 € (17.11.2019)
10.99 € -> 11.19 € (13.01.2019)
11.10 € -> 10.99 € (14.10.2018)
11.29 € -> 11.10 € (09.03.2018)
10.89 € -> 11.29 € (14.01.2018)
9.99 € -> 10.89 € (02.07.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 10%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 € tai alle

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
007045
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2021
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.40g/l
Erityistä:
luomu
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Raimat

Raimat on Euroopan suurin edelleen perheomisteinen viinitila, jolla on viljelyksessään yli 2200 hehtaaria viinitarhoja. Kaikki Raimatin viineihin käytetyt rypäleet ovat peräisin sen omilta tarhoilta, mikä osaltaan takaa tuotteiden korkean laadun. Yli puolet Raimatin viineistä myydään Espanjan ulkopuolella.

Raimatin historia ulottuu vuoteen 1914, jolloin Don Manuel Raventós osti 3000 hehtaaria maata Lleidasta miljoonalla pesetalla ja aloitti viinitarhan kehittämisen. Tila oli alun perin suunniteltu cava-rypäleiden tuotantoon, mutta sen potentiaali muidenkin rypäleiden viljelyssä huomattiin nopeasti. 1960-luvulla Raimat viljeli maillaan kansainvälisiä rypälelajikkeita kuten Cabernet Sauvignon ja Chardonnay. Se otti ensimmäisenä Espanjassa käyttöön samat nykyaikaiset viininvalmistusmenetelmät, joita jo Uudessa Maailmassa käytettiin. 1988 tilalle rakennettiin uusi, erittäin moderni ja ainutlaatuisen näköinen viininvalmistamo.

Viininvalmistusta Raimatin tilalla johtavat nuoret mutta kokeneet viinintekijät: nelikymppinen australialainen Mark Nairn yhdessä 30-vuotiaan katalonialaisen Olivia Salasin kanssa. Raimat on sitoutunut kestävän maatalouden periaatteisiin, eikä tilalla esimerkiksi käytetä torjunta-aineita tai hyönteismyrkkyjä. Viinitarhojen kastelussa käytetään RDI-tekniikkaa (=Regulated deficit irrigation), jossa tarhoja kastellaan jatkuvasti hieman liian vähän. Näin aiheutunut stressi tekee köynnöksistä vahvoja ja saa ne tuottamaan erittäin aromaattisia ja konsentroituneita rypäleitä. Vuonna 2008 Raimat saavutti 'Sustainable Agriculture certificate'n (kestävän maatalouden sertifikaatti).

Lähde: http://www.mikaviini.fi

Lähde: http://www.raimat.com

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Raimat

Kommentit & arvostelut (9)

Maahantuojan tuotekuvaus

Intensiivinen trooppisten hedelmien, greipin ja sitrushedelmien tuoksu, jossa makeaa kypsää melonia ja kevyttä kukkaisuutta. Maussa aistii persikkaa, aprikoosia, kypsää melonia ja muita trooppisia hedelmiä. Jälkimaussa sitruunaa ja limeä.

Raimat Viña 27 Chardonnay saavutti vuoden 2009 Chardonnay du Monde -kilpailussa hopeamitalin.

Kaikki rypäleet ovat peräisin Raimatin omilta viinitarhoilta. Rypäleet on poimittu kolmessa eri kypsyysasteessa, jolloin niistä kehittyy eri vahvuisia viinejä. Viini on valmistettu kokonaan terästankeissa ilman tammea. Erilaiset Chardonnay-tyylit on valmistettu erikseen ja sekoitettu vasta lopuksi. Viiniin on sekoitettu kolmen eri tyylin Chardonnayta: - raikkaan sitruunainen, limettinen ja nektariiniarominen - kypsempi trooppisen hedelmäinen - runsas, kypsän meloni- ja aprikoosiarominen.

Muut kommentit ( 8 )

"Väriltään vihertäväkeltaisen viinin tuoksu on kypsän hedelmäinen, persikkainen, omenainen ja hennon sitruksinen. Runsaan hedelmäinen ja tasapainoinen maku on kuiva, keskihapokas ja hieman lämmittävä." (Vuoden Viinit 2017. Raimat Castell de Raimat Chardonnay 2016. Sijoitus: Hopea. Sarja 07: Euroopan valkoviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

"Vihertävänkeltaisen viinin moniulotteisesta tuoksusta löytyy eksoottista hedelmää, limeä, persikkaa ja keltaista omenaa. Miellyttävä maku on kuiva, eksoottisen hedelmäinen, persikkainen, kypsän omenainen ja sopivan hapokas." (Vuoden Viinit 2016. Raimat Castell de Raimat Chardonnay 2015. Sijoitus: Kulta. Sarja 07: Euroopan valkoviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

"Viherkeltainen viini, jonka hennon paahteisessa ja avoimessa tuoksussa on omenaa ja päärynää. Kuiva, maukas, sopivan hapokas, mausteinen ja runsas maku vastaa tuoksua. Miellyttävä viini." (Vuoden Viinit 2015. Raimat Castell de Raimat Chardonnay 2014. Sijoitus: Hopea. Sarja 07: Euroopan valkoviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Jouluviini: hapokkuutta alkupalojen kaveriksi. Tammeton viini on raikkaampi ja pirteämpi. Runsas hedelmäisyys. Käy kalkkunalle. (Aamulehti 18.12.2014)

    

"Kalpean viherkeltainen viini, jonka rehevässä ja miellyttävässä tuoksussa aistii omenaa, päärynää, ananasta, sitrusta ja passionhedelmää. Sopivan hapokas ja tasapainoinen maku vastaa tuoksua. Miellyttävä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2014. Raimat Castell de Raimat Chardonnay 2013. Sijoitus: Pronssi. Sarja 07: Euroopan valkoviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

"Kellertävä viini, jonka tuoksussa aistii mineraalisuutta, maata, sitrusta, vaniljaa ja etelän hedelmää. Kypsän hedelmäinen, sopivan hapokas ja tasapainoinen maku vastaa tuoksua. Miellyttävä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2012. Raimat Viña 27 Chardonnay 2010. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Euroopan valkoviinit, hinta alle 10 euroa, sarjassa 42 viiniä. www.vuodenviinit.com)

    

"Voimakkaan viherkeltainen viini, jonka hennossa tuoksussa aistii mineraalisuutta, sitrusta, vaniljaa ja etelän hedelmää. Kypsän hedelmäinen, sopivan hapokas ja tasapainoinen maku vastaa tuoksua. Miellyttävä kokonaisuus." (Vuoden Viinit 2011. Raimat Viña 27 Chardonnay 2009. Sijoitus: Kulta. Sarja: Euroopan valkoviinit, hinta yli 9 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

Raikas ja hapokas chardonnay. Vaniljaa, pehmeyttä tuovaa melonia.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).