Raimat
Raimat on Euroopan suurin edelleen perheomisteinen viinitila, jolla on viljelyksessään yli 2200 hehtaaria viinitarhoja. Kaikki Raimatin viineihin käytetyt rypäleet ovat peräisin sen omilta tarhoilta, mikä osaltaan takaa tuotteiden korkean laadun. Yli puolet Raimatin viineistä myydään Espanjan ulkopuolella.
Raimatin historia ulottuu vuoteen 1914, jolloin Don Manuel Raventós osti 3000 hehtaaria maata Lleidasta miljoonalla pesetalla ja aloitti viinitarhan kehittämisen. Tila oli alun perin suunniteltu cava-rypäleiden tuotantoon, mutta sen potentiaali muidenkin rypäleiden viljelyssä huomattiin nopeasti. 1960-luvulla Raimat viljeli maillaan kansainvälisiä rypälelajikkeita kuten Cabernet Sauvignon ja Chardonnay. Se otti ensimmäisenä Espanjassa käyttöön samat nykyaikaiset viininvalmistusmenetelmät, joita jo Uudessa Maailmassa käytettiin. 1988 tilalle rakennettiin uusi, erittäin moderni ja ainutlaatuisen näköinen viininvalmistamo.
Viininvalmistusta Raimatin tilalla johtavat nuoret mutta kokeneet viinintekijät: nelikymppinen australialainen Mark Nairn yhdessä 30-vuotiaan katalonialaisen Olivia Salasin kanssa. Raimat on sitoutunut kestävän maatalouden periaatteisiin, eikä tilalla esimerkiksi käytetä torjunta-aineita tai hyönteismyrkkyjä. Viinitarhojen kastelussa käytetään RDI-tekniikkaa (=Regulated deficit irrigation), jossa tarhoja kastellaan jatkuvasti hieman liian vähän. Näin aiheutunut stressi tekee köynnöksistä vahvoja ja saa ne tuottamaan erittäin aromaattisia ja konsentroituneita rypäleitä. Vuonna 2008 Raimat saavutti 'Sustainable Agriculture certificate'n (kestävän maatalouden sertifikaatti).
Lähde: http://www.mikaviini.fi
Lähde: http://www.raimat.com
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Raimat
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus:
Intensiivinen luumujen ja hillottujen hedelmien tuoksu, jossa myös suklaan, mausteiden ja kehittyneen viinin aromeita. Maku on elegantin täyteläinen, miellyttävän pyöreä, miedon tamminen ja tasapainoisen tanniininen. Jälkimaku on pitkä ja viinin hapokkuus tuo siihen raikkautta.
Kaikki viiniin käytetyt rypäleet ovat peräisin Raimatin omilta tiloilta. Ne on poimittu viileään yöaikaan. Rypälemassa on käytetty kuorineen terästankeissa 10 päivää. Tämän jälkeen malolaktinen käyminen on tapahtunut lähes uusissa amerikkalaisissa tammitynnyreissä, joissa viini on kypsynyt 14 kk. Tämän jälkeen viini lepäsi vielä suurissa ranskalaisissa tammitynnyreissä puoli vuotta, minkä jälkeen kypsytys viimeisteltiin pulloissa Raimatin kellareissa.
Raimat Abadia Crianza saavutti hopeamitalin Decanter-lehden World Wine Awardseissa toukokuussa 2009. Se on voittanut hopeaa Bacchus 2010 sekä Premium Select Wines 2010 -kilpailuissa.
(Maahantuojan kuvaus, www.mikaviini.fi)
Lähde: Mikaviini.fi
Muut kommentit ( 1 )
"Kalpean oranssinpunainen viini, jonka tuoksussa on nahkaa, vaniljaa, mansikkaa, tallia ja taatelia. Maku on hyvä, kypsä ja tasapainoinen vastaten tuoksua." (Vuoden Viinit 2007. Raimat Abadia 2003. Sijoitus: Kulta. Sarja: Punaviinit rypälesekoitteista, hinta alle 10 euroa. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa Poista