Plan B Shiraz 2019

Australia, Western AustraliaPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 7 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 14.39 € (0.75 l)
  • [kuva: Plan B Shiraz 2019(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (5)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, Keskitanniininen, tumman kirsikkainen, kypsän karpaloinen, mustaherukkainen, hennon yrttinen, kevyen lakritsinen
Rypäleet:
Shiraz, Tempranillo
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit. Tyypillinen uuden maailman tyyli. Viinit ovat runsaita, aromikkaita ja jopa hillomaisia, mutta eivät erityisen ryhdikkäitä. Yleiskäyttöinen viini, joka sopii mausteisten, marinoitujen ja aromikkaiden liharuokien (nauta, porsas) kanssa ja erinomaisesti seurusteluun. Ei sovi kevyiden makujen kanssa. Suosituin viinityyppi kuluttajien keskuudessa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
14.39 € ( 19.05 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

14.28 € -> 14.39 € (06.04.2022)
13.99 € -> 14.28 € (01.06.2021)
13.89 € -> 13.99 € (13.01.2019)
13.76 € -> 13.89 € (19.06.2018)
13.36 € -> 13.76 € (24.02.2018)
12.95 € -> 13.36 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 30%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 - 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
429867
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2019
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.30g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: 25 hehtaarin tarha Frankland Riverin viinialueella Länsi-Australiassa. Leuto meri-ilmasto, maaperä soraista ja hiekkaista savimaata. Valmistus: Tammitynnyreissä. Kypsytys: 10 kuukautta tammitynnyreissä, joista 20 % uusia. Tuottaja: Vuonna 2007 perustetun Plan B Winesin omistaa pieni ryhmä viiniammattilaisia. Talon viinintekoa johtaa Bill Crappsley, Arlewood Estaten kuuluisa viinintekijä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
21.02.2011
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Plan B Wines

Australialainen Plan B on moderni ja hauska viini, joka tehdään pilke silmäkulmassa. Taustalla on kolme kokenutta viinintekijää, jotka halusivat luoda valtavirrasta poikkeavan viinin. He halusivat enemmän iloa työhönsä ja niin syntyi Plan B Wines vuonna 2005. Viinintekoa johtaa Bill Crappsley, Arlewood Estaten kuuluisa viinintekijä 50 vuoden kokemuksella. Plan B Wines on omistautunut tekemään viinejä, jotka ilahduttavat kuluttajan kukkaroa, mutta hivelevät makunystyröitä. Kokemuksen tuomalla varmuudella he uskaltavat tehdä viiniä omalla tavallaan. "Viinimme ovat aina jännittävän erilaisia ja niissä on persoonallisuutta. Jokainen tarvitsee Plan B:n, koska asiat eivät aina mene suunnitelmien mukaan. Usein Plan B voi olla paljon hauskempi vaihtoehto kuin Plan A."

Lähde: www.hartwall.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Plan B Wines

Kommentit & arvostelut (6)

Maahantuojan tuotekuvaus

Plan B eroa edukseen sekä kuuman ilmanalan että vanhan maailman Syrahin tyylistä. Sen koostumuksessa on 95% Shirazia, loput Tempranilloa. Viiniä on kypsytetty kymmenen kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Plan B Shiraz Tempranillon tuoksu on tulvillaan punaisia marjoja, maku on täyteläinen, tumman marjainen ja mausteinen. Viini sopii nautittavaksi voimakkaiden ruokien, kuten naudan ja lampaanlihan sekä grilliruokien kera, mausteita ja valkosipulia säästelemättä. Glorian Ruoka & Viini -lehdessä Plan B oli Pekka Suorsan valinta Vuoden parhaat viinit alle 15 eur:”Plan B on täyteläinen, sopivan tanniininen ja nahkainen. Jälkimaussa on upean tiukkaa hedelmää. Parhaimmillaan viini on poronkyljysten ja puolukkakastikkeen kanssa.”

Väri: Tummanpunainen
Tuoksu: Kypsän marjainen, hedelmäinen

Muut kommentit ( 5 )

Kypsien rypäleiden makeutta, mutta hieman karvauttakin, mustikkaa. 9/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 18/2014)

    

Hillomainen, kirsikkainen, yrttinen, kevyen tamminen. Monipuolisesti punaiselle lihalle. (Anna 10.4.2014)

    

2011: Pataruokaviini. 9/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 4/2013)

    

Pääsiäisviini: Muhkea hedelmä, lampaanfileelle ja tummalle kastikkeelle. 3/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 21.3.2013)

    

Täyteläinen, lämmin ja tumman marjainen, jossa tanniinit eivät ole hyökkääviä. Sen sijaan ensin maistuu tuntuva mausteisuus ja sen jälkeen alkoholi. Aromeiltaan aika voimakas viini, joka vaatii ruokaa pehmentämään aromeita. Minä en pysty tällaista juomaan seurustelun merkeissä, vaikka tiedän monille maistuvan. Uskoisin, että tyyli on juuri sitä, mitä on tavoiteltu. Ei kuulu tavanomaisiin suosikkeihini, mutta kunnon riista-aterian kanssa voisin kokeilla toistekin.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).