Plan B Sauvignon Blanc 2018

Australia, Länsi-AustraliaValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 2.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 12.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Plan B Sauvignon Blanc 2018(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
2.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, viherherukkainen, päärynäinen, karviaismainen, yrttinen
Rypäleet:
Sauvignon Blanc
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
3.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
12.98 € ( 17.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

13.38 € -> 12.98 € (13.07.2019)
13.28 € -> 13.38 € (13.01.2019)
12.40 € -> 13.28 € (19.06.2018)
11.99 € -> 12.40 € (14.01.2018)
12.49 € -> 11.99 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
549557
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.20g/l
Erityistä:
ympäristövastuullinen pakkaus
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet poimittiin kahdelta viinitarhalta Frankland Riverin viinialueella Länsi-Australiassa. Kypsytys: Viini kypsyi 6 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Lisäksi 3 kuukauden pullokypsytys. Tuottaja: Plan B Wines perustettiin vuonna 2005. Yrityksen omistaa joukko alan ammattilaisia ja viinimestarina häärii Bill Crappsley.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
16.03.2014
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Plan B Wines

Australialainen Plan B on moderni ja hauska viini, joka tehdään pilke silmäkulmassa. Taustalla on kolme kokenutta viinintekijää, jotka halusivat luoda valtavirrasta poikkeavan viinin. He halusivat enemmän iloa työhönsä ja niin syntyi Plan B Wines vuonna 2005. Viinintekoa johtaa Bill Crappsley, Arlewood Estaten kuuluisa viinintekijä 50 vuoden kokemuksella. Plan B Wines on omistautunut tekemään viinejä, jotka ilahduttavat kuluttajan kukkaroa, mutta hivelevät makunystyröitä. Kokemuksen tuomalla varmuudella he uskaltavat tehdä viiniä omalla tavallaan. "Viinimme ovat aina jännittävän erilaisia ja niissä on persoonallisuutta. Jokainen tarvitsee Plan B:n, koska asiat eivät aina mene suunnitelmien mukaan. Usein Plan B voi olla paljon hauskempi vaihtoehto kuin Plan A."

Lähde: www.hartwall.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Plan B Wines

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Läntisen Australian nouseva viinialue Frankland River sijaitsee kaukana kaikesta, mutta se on laadukkaiden viinien ytimessä. Kumpuilevan maaston ja jokilaaksojen maaperä on sorapitoista. Ilmasto on merellinen, päivät ovat lämpimiä ja kasvukaudella auringonvaloa riittää pitkään, mutta yöt ovat silti viileitä. Sauvignon Blanc -rypäleet kerätäänkin yöllä, jotta niiden aromit ovat sadonkorjuuhetkellä parhaimmillaan. Useimpiin Uuden Maailman Sauvignon Blanceihin verrattuna Plan B on luonteeltaan persoonallinen. Yhtenä syynä on monivaiheinen valmistusprosessi; osa viinistä käytetään tammitynnyreissä, osa hiivasakan päällä ja osa terästankeissa. Lopputulos on viinintekijän taidonnäyte. Plan B Sauvignon Blanc on raikkaan eloisa ja mehevän hedelmäinen valkoviini, jonka tuoksussa on hedelmäisyyttä ja hiukan valkoherukkaa. Maussa on trooppisia hedelmiä, karviaista ja sitrusta. Tuottajien suosituksena on yksinkertaisesti ”jäähdytä, kaada lasiin, juo ja toista tarvittaessa”. Plan B Sauvignon Blanc sopiikin monipuolisesti käytettäväksi joko sellaisenaan tai ruokajuomana erityisesti kalan, vaalean lihan sekä rennon pizzan tai pastan kera.

Tuoksu: Hedelmäinen, herukkainen

Muut kommentit ( 2 )

Kuiva, kitkerän hapokas, vahvasti sitruksinen. Ruohoa. 7/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 3/2015)

    

Hyvin hapokas, jossa vahvaa hedelmäisyyttä ja karviaista sekä makean makeaa sitruksisuutta. Runsas suutuntuma, jossa hedelmäcocktail ei tunnu omaan mieltymyksiini kovinkaan tasapainoiselta. Ehkä vähän raskas.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).