Pasqua
Pasqua on Italian suurin yksityisomisteinen viinitalo, jolla on kaksi tuttua tuoteperhettä: Pasqua ja Cecilia Beretta. Viinitalon vuosituotanto on noin 20 miljoonaa pulloa, josta 70 % menee vientiin.
Pasqua-viinitalon ovat perustaneet neljä Pasquan veljeksestä vuonna 1925. Veljekset olivat alunperin muuttaneet Veronaan Pohjois-Italiaan armeijapestinsä vuoksi, mutta hankkivatkin sittemmin viinitilan kaupungin läheisyydestä Veneton viinialueelta.
Nykyään yritystä johtavat toisen sukupolven veljekset. Viinitarhoja Pasqualta löytyy Veneton lisäksi myös Apuliasta ja Sisiliasta. Veneton viinialueella sijaitsevat kuuluisat Valpolicella Classico -viinitarhat, Apuliassa, joka on Pasqua-suvun alkuperäinen kotiseutu, tuotetaan mm. Chardonnay- ja Sangiovese-viinejä sekä Sisilian tiloilla Nero d’Avola -viinejä.
Viinitalo yhdistää sulavasti pitkät perinteensä innovatiivisuuteen. Pasqualle on tärkeää reagoida joustavasti ja nopeasti kuluttajien toiveisiin sekä säilyttää tuotteidensa luotettavan korkea laatu. Cecilia Beretta -viinit, joiden pitkäjänteinen tuotekehitys on saanut alkunsa 1980-luvulla, ovat saaneet lukuisia arvostettuja palkintoja.
Lähde: http://www.mikaviini.fi
Lähde: http://www.pasqua.it
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Pasqua
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
Kevyt, raikas, tuoreen hedelmäinen, notkea, miellyttävän hapokas ja aavistuksen mausteinen antipaston, pastan, salaattien, savukalan ja vaalean lihan seuralainen.
Villa Borghettin viinitila sijaitsee Maranossa aivan Valpolicella Classico -alueen sydämessä, vanhimmalla ja arvostetuimmalla alueella. Garda-järven ja Lessini-vuorten vaikutuksesta alueella vallitsee leuto ilmasto. Runsaasti kalkkikiveä sisältävä maaperä on hyvin mineraalipitoista.
Tila on saanut nimensä Borghettin perheen omistaman 1600-luvulta peräisin olevan kauniin kartanon mukaan. Borghettin perhe on vuokrannut viinitarhat sekä viininvalmistamonsa Pasquan perheelle. Perheet ovat tehneet läheistä yhteistyötä jo 20 vuoden ajan. Viininvalmistamon erikoisuus on piha-alueella sijaitsevat teräksiset "SELF" käymistankit, joiden jäähdytykseen käytetään 200 metrin syvyydessä olevan luonnonlähteen 7-asteista vettä.
Lähde: Mikaviini.fi
Muut kommentit ( 3 )
2015: Miellyttävä, tasapainoinen, hyvät hapot, hyvä hedelmä, pitkä jälkimaku. 11/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 15/2016)
Muokkaa PoistaLiian kevyt, ei toiminut mulle.
Jaana Putkonen
Muokkaa PoistaTästä viinistä pääsiäisviiniarvio Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi): Pääsiäisviinit 2014 osa 1/7 - Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico
Janne Putkonen
Muokkaa Poista