Pasqua
Pasqua on Italian suurin yksityisomisteinen viinitalo, jolla on kaksi tuttua tuoteperhettä: Pasqua ja Cecilia Beretta. Viinitalon vuosituotanto on noin 20 miljoonaa pulloa, josta 70 % menee vientiin.
Pasqua-viinitalon ovat perustaneet neljä Pasquan veljeksestä vuonna 1925. Veljekset olivat alunperin muuttaneet Veronaan Pohjois-Italiaan armeijapestinsä vuoksi, mutta hankkivatkin sittemmin viinitilan kaupungin läheisyydestä Veneton viinialueelta.
Nykyään yritystä johtavat toisen sukupolven veljekset. Viinitarhoja Pasqualta löytyy Veneton lisäksi myös Apuliasta ja Sisiliasta. Veneton viinialueella sijaitsevat kuuluisat Valpolicella Classico -viinitarhat, Apuliassa, joka on Pasqua-suvun alkuperäinen kotiseutu, tuotetaan mm. Chardonnay- ja Sangiovese-viinejä sekä Sisilian tiloilla Nero d’Avola -viinejä.
Viinitalo yhdistää sulavasti pitkät perinteensä innovatiivisuuteen. Pasqualle on tärkeää reagoida joustavasti ja nopeasti kuluttajien toiveisiin sekä säilyttää tuotteidensa luotettavan korkea laatu. Cecilia Beretta -viinit, joiden pitkäjänteinen tuotekehitys on saanut alkunsa 1980-luvulla, ovat saaneet lukuisia arvostettuja palkintoja.
Lähde: http://www.mikaviini.fi
Lähde: http://www.pasqua.it
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Pasqua
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Yrttisen hedelmäinen tuoksu, jossa punaista marjaa. Keskitäyteläinen, pehmeä ja hapokas viini, jonka maussa on punaherukkaa ja karpaloa. Erinomainen antipastolle sekä buffetviiniksi. Oivallinen kumppani myös pastalle, vasikalle ja grillatulle kanalle.
Lähde: Mikaviini.fi
Muut kommentit ( 1 )
Tummat sävyt hallitsevat hedelmäisyyttä, jotain tervaskantomaisuutta. Vaatimaton viini.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista