Parés Baltà 'b' Cava Brut

EspanjaKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 2.5/5.
Tuote on 2 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 12.94 € (0.75 l)
  • [kuva: Parés Baltà 'b' Cava Brut(© Alko)]
  • [kuva: Luomua vapuksi]
  • [kuva: Ecologica - biologique - organic]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
2.5 (3)

TYYPPI JA TYYLI

Viini:
Cava on espanjalainen nimitys perinteisellä menetelmällä tehdylle kuohuviinille.
Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, keskihapokas, sitruksinen, viheromenainen, yrttinen, kevyen mineraalinen
Rypäleet:
Parellada, Macabeo, Xarel-lo
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
4.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pehmeä & kepeä: Valkoviinit: Kuivia viinejä, joiden kypsää hedelmäisyyttä säestää hento hapokkuus. Nämä viinit ovat kepeytensä ansiosta hyviä yleisviinejä, jotka ovat omiaan seurusteluun ja noutopöytään tai kasvisten kylkeen. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Yhteistä on hento hapokkuus ja mutkaton kepeys. Erinomaisia yleisviinejä seurusteluun, noutopöytään tai keveiden kasvis- ja kalaruokien kavereiksi. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
12.94 € ( 17.12 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

12.79 € -> 12.94 € (08.01.2021)
12.48 € -> 12.79 € (14.07.2020)
11.98 € -> 12.48 € (13.01.2019)
11.39 € -> 11.98 € (09.03.2018)
10.98 € -> 11.39 € (14.01.2018)
10.89 € -> 10.98 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 10-13 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
523737
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
11.5 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
5.20g/l
Erityistä:
luomu, vegaaninen, ympäristövastuullinen pakkaus
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet ovat kasvaneet Penedèsin laatuviinialueella kolmella eri luomutarhalla, joiden viiniköynnösten keski-ikä on 36 vuotta. Kypsytys: Pulloissa vähintään 18 kuukautta Tuottaja: Parés Baltà on perheomisteinen viinitalo, jonka historia alkoi jo 1790-luvulla. Talolla on nyt 175 hehtaaria viinitarhoja viidellä eri tilalla, joita kaikkia viljellään luonnonmukaisin menetelmin. Kaikki viineihin käytetty raaka-aine saadaan omista tarhoista. Vuosituotanto on noin 750 000 pulloa viiniä.
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini. cava = Espanjalainen samppanjamentelmällä tehty kuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
21.02.2011
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Pares Balta

Näkymä Parés Baltàn Las Torres -viinitilan korkeimmalta kohdalta kaukaisuudessa siintävälle merelle on unohtumaton. Täällä on helppo antautua Penedèsin lumouksen valtaan. Parés Baltan viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Cusiné Carolin perheen viinitarhat sijoittuvat viiteen kylään noin 10 kilometrin päähän Välimerestä, Penedèsin vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon. Tarhat sijaitsevat hyvin vaihtelevasti eri korkeuksilla merenpinnasta, 176 – 749 metrin välillä ja lisäksi niiden välissä on korkeita kukkuloita, minkä ansiosta viinejä viljellään niin välimerellisessä kuin mannerilmastossakin sekä niiden välimuodossa. Parés Baltà viljelee neljäätoista eri rypälelajiketta. Huolellisilla valinnoilla he saavat aikaan luonteikkaita, suuria viinejä. Talvisin yli tuhat lammasta laiduntaa viiniviljelmillä, joten keinotekoista lannoitusta ei tarvita. Suurin osa Parés Baltàn tuotannosta on nykyisin luomutuotantoa.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Parés Baltà

Kommentit & arvostelut (9)

Maahantuojan tuotekuvaus

Parés Balta Brut on valmistettu perinteisellä pullokäymismenetelmällä, joka on Cavalle tyypillinen. Viini on saanut kehittyä sakan päällä (sur lie) pullossa 18 kuukauden ajan.

Parés Balta Brut on väriltään kirkkaan vaalean keltainen. Tuoksussa aistit vahvaa hedelmäisyyttä, päärynää ja omenaa, mutta myös paahtuneita leipämäisiä sävyjä. Maku on kuiva, mutta samalla hyvin hedelmäinen. Vahvaa hedelmäisyyttä tasapainottaa sopiva hapokkuus. Jälkimaku on tyylikäs ja virkistävä.

Parés Balta Brut on hieno maljajuoma ja aperitiivi. Se sopii myös mainiosti tapaksien seuraan ja ylipäätään tyylikkään pienen suolaisen seuraksi. Myös kesäinen piknik-kori täydentyy sillä juhlavaksi. Kokeile sitä myös sushin kanssa. Eikä mikään voisi virkistää mieltä enemmän kuin lasillinen tai kaksi tätä hienoa Cavaa.

Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu

Mielestämme vapun ja muiden riehakkaiden juhlien juomat kuuluu olla kohtuuhintaisia, koska kallis viini ei ehkä pääsisi niissä tunnelmissa oikeuksiinsa. Vapun tunnelman nostattajana toimii ehdottomasti keväiset ja raikkaan pirteät kuohuviinit, esimerkiksi espanjalainen Cava, jota saa myös luomuna.

Parés Baltà Brut 'b' on erittäin kuiva luomuviini, jossa sokeria on 6 grammaa litrassa (brut 0-12 g/l). Mukavan hapokas, omenaisen hedelmäinen sekä hennon paahteinen Parés Baltà on sopiva aperitiivi tai vapun napostelujen seuralainen. Unohda sellaiset kuohuviinit, joihin on pumpattu jälkikäteen hiilidioksidia kuten virvoitusjuomiin. Sen sijaan Parés Baltàssa hiilihappo on muodostunut luonnollisesti ja se on kypsytetty perinteisesti pullossa 18 kuukauden ajan.

Muut kommentit ( 7 )

Liharuuille sekä noutopöydän yleisviiniksi sopiva pehmeänmakuinen juoma on kevyesti tamminen, jälkimaku vähän mausteinen. (Kodin Kuvalehti, 20.2.2014)

    

Mutkaton, varma ja pettämätön valinta, kesähäiden juoma. 10/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 6/2015)

    

Kesäinen, runsas, vivahteikas. Sopii kaikkiin kesäjuhliin. 11/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 10/2014)

    

Kuohuviiniä uudeksi vuodeksi: Aina luotettava Pares Balta brut 'b' tarjoaa taattua hinta-laatusuhdetta alle kymmenen euron kuohuvissa ja plussaa tulee ehdottomasti luomutuotannosta. Katso muut kuohuviinivinkit uuteen vuoteen pullonhenki.blogspot.fi

    

Kuiva, hyvin hapokas, keskipitkä ja kevyehkö cava sopii aperitiiviksi tai miedonmakuisten ruokien seuraan. (www.hs.fi, julkaistu 23.6.2011)

    

Perhetuottajan luomucava, joka tarjoaa hinnalleen enemmän kuin hyvän vastineen. Tyylitelty esimerkki taidokkaasti tehdystä, puhtaan hedelmäisestä, kuivasta kuohuvasta. (Aamulehti 29.12.2011)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).