Ogier
Ogier on Christophe Ogierin vuonna 1859 perustama viinitalo. Talo sijaitsee Châteauneuf-du-Papen sydämessä, ja se on keskittynyt Rhônen alueen laatuviinien valmistamiseen. Laajassa tammitynnyrikellarissa on aikaisemmin valmistettu tammitynnyreitä viininvalmistukseen. Kellarissa on edelleen nähtävillä keskiajalla käytettyjä vesikaivoja. Näiden vesikaivojen takia kellarissa on hyvä kosteus jonka ansiosta Ogierin kellareissa vallitsee optimaalinen ympäristö viinin tammikypsytykseen. Ogierin erikoisosaaminen on kellarissa: erilaisia 225 – 1200 l tammitynnyreitä käytetään viininvalmistuksessa ja viinien eri ikääntymisvaiheissa. Talo sekä omistaa tarhoja itse että ostaa rypäleitä sopimusviljelijöiltä. Viinintekijänä toimii Olivier Coutier. Ogier kuuluu Advinin-konserniin.
Lähde: www.mikaviini.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Ogier
Kommentit & arvostelut (3)
Maahantuojan tuotekuvaus
Keskitäyteläisen kirsikkainen ja mausteinen punaviini Rhônen laaksosta Ranskasta. Alkon parhaimpia viinejä puolikkaassa pullossa!
TARJOILUEHDOTUS: Erilaisille liharuoille, myös itämaistyyppisille ruoille.
VÄRI: Punainen
TUOKSU: Hennon mausteinen ja kirsikkainen.
MAKU: Keskitanniininen, karpaloinen, kirsikkahilloinen, mausteinen. Yrttinen jälkimaku.
TARINA: Viini on käytetty teräs- ja tammiastioissa. Tämän jälkeen se on kypsytetty 10 kk tynnyreissä.
Muut kommentit ( 2 )
Tämä viini on esitelty Viinikartan jutussa yhdessä juustojen kanssa: Mikä viini juustolle?. Juusto ja viini sopivat hyvin yhteen ja yhdistämisessä ei voi mennä pahasti vikaan. Halusimme kuitenkin ymmärtää yhdistämistä paremmin ja testasimmekin 14 juustoa ja 8 viiniä. Samaan juttuun kokosimme myös tietopaketin juustopöydän lisukkeista sekä tyypillisistä viini-juustopareista.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaVivahteikas, tasapainoinen, ryhdikäs. 12/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 15/2012)
Muokkaa Poista