Nugan Estate Durif 2018

Australia, New South WalesPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5.
Tuote on 3 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 14.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Nugan Estate Durif 2018(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (5)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, mustaherukkainen, mustikkainen, mokkainen, kevyen minttuinen
Rypäleet:
Durif
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
3.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
14.98 € ( 19.84 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

14.99 € -> 14.98 € (24.02.2020)
14.98 € -> 14.99 € (13.01.2019)
15.40 € -> 14.98 € (09.03.2018)
14.99 € -> 15.40 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 30%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 - 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
458147
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.90g/l
Erityistä:
vegaaninen
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Nugan Estate

Nuganin tarina yhdeksi Australian johtavista viinintuottajista on inspiroiva. Jo kolmannen sukupolven johtama Nugan on kasvanut erittäin monipuoliseksi yritykseksi. Alku oli kuitenkin vaatimaton. Nugan Groupin perusti vuonna 1940 Alf Nugan, emigrantti, joka muutti perheineen Espanjasta Australiaan perustaakseen hedelmä- ja vihannespakkaamon Griffithiin, New South Walesiin. Alfin poika Ken siirtyi yrityksen johtoon 1965 ja hänen aikanaan Nugan Groupin toiminta kasvoi voimakkaasti. 80-luvulla markkinat muuttuivat oleellisesti ja Ken kuoli äkillisesti. Jäätyään leskeksi Kenin vaimo Michelle asettui horjuvan yrityksen johtoon ja luotsasi Nugania eteenpäin. Voimiaan säästelemättä Michellen nosti Nugan Groupin takaisin jaloilleen ja kasvatti siitä yhden Australian menestyneimpiä yrityksiä – vuotuinen liikevaihto on noin 80 miljoonaa dollaria. Kasvuun vaikutti voimakkaasti Michellen kyky nähdä Australian rantoja laajemmalle; yrityksestä tuli eteläisen pallonpuoliskon johtava ”niche”-mehujen viejä Aasian markkinoilla yli 70 tuhannella tonnilla vuodessa. 90-luvulla Nugan Group investoi voimakkaasti viinibisnekseen. Tänä päivänä Michellen lapset Tiffany ja Matthew vastaavat Nuganin viinitoiminnoista yhdessä Nuganin pitkäaikaisen viinintekijän Daren Owersin kanssa ja tuloksena onkin ollut loistavia viinejä sekä maailmanlaajuista tunnustusta saanut menestyvä yritys. Nugan Group kuuluu Australian ”TOP 20 Wine Exporters”-joukkoon, lisäksi vuonna 2007 James Halliday antoi tilalle täydet 5 tähteä!

Lähde: www.servaali.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Nugan Estate

Kommentit & arvostelut (7)

Maahantuojan tuotekuvaus

Tuoksussa on kypsää boysenmarjaa, luumua ja kirsikkaa. Hitusen anista ja maustepippuria. Maku myötäilee tuoksua lisättynä suklaalla ja pehmeillä tanniineilla, pitkä jälkimaku. Sopii loistavasti esim. intialaisittain maustetulle lampaalle!
Nugan Estate Durif 2006 - Kultaa Vuoden viinit 2008 kilpailussa!
Nugan Estate Durif 2007 - Hopeaa Vuoden Viinit 2009 kilpailussa!
Nugan Estate Durif 2007 - Hopeamitali Mundus Vini 2009-kilpailussa!
(Maahantuojan kuvaus, www.servaali.fi)

Muut kommentit ( 6 )

"Viini on väriltään tumman sinipunainen. Tuoksu on tumman marjainen ja siitä voi erottaa herukkaa, boysenmarjaa, tammea sekä mausteita. Viinin maku on täyteläinen ja vastaa tuoksua. Herukkaista makua kannattelee sopiva tanniinisuus." (Vuoden Viinit 2017. Nugan Estate Durif 2014. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 05: Uuden maailman punaviinit, hinta 11-17 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

2014: Lämmin, mustaherukoita ja boysenmarjoja. Tunteikas viini, sopii suklaan seuraan. 12/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 7/2017)

    

Tässä viinissä on hyvin makua ja viinistä kumpuaa monenlaisia tammisia, savuisia ja tupakkaisia aromeja. Kokonaisuutena kiinnostava.

    

"Mustan sinipunainen viini, jonka rehevässä ja voimakkaassa tuoksussa on kirsikkaa, savua, yrttejä ja paahteisuutta. Runsas, makeanoloinen maku vastaa tuoksua. Lupaavat, vielä hieman kovahkot tanniinit." (Vuoden Viinit 2009. Nugan Estate Durif 2006. Sijoitus: Hopea. Sarja: Muut punaiset rypäleet, hinta yli 10 euroa. Yksi rypäle tai sekoite. www.vuodenviinit.com)

    

Ylitsevuotavan yrttinen SC. Maussa minttusuklaata ja mustaherukkapastillia. Äärimmäisyyksien SC, kannattaa kokeilla vähintään kokemuksen vuoksi.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).