Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2020 hanapakkaus

Uusi-SeelantiValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 24.99 € (1.5 l)
  • [kuva: Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2020 hanapakkaus(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Viini:
Marlborough on tunnettu hapokkaista Sauvignon Blanceistaan. Uuden-Seelannin tunnetuin viinialue.
Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, erittäin hapokas, viheromenainen, limettinen, herukanlehtinen, kevyen yrttinen, hennon mineraalinen
Rypäleet:
Sauvignon Blanc
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
3.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat, hedelmäiset ja hapokkaat valkoviinit. Kevyille ja tuoreille kala- ja äyriäisruuille. Vaalea kala. Kesäiset, raikkaat salaatit ja ja noutopöydät. Tilli ja uudet perunat. Antipasto. Kasvisruoka. Hae viinit

HINTA

Hinta:
24.99 € ( 16.66 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

24.79 € -> 24.99 € (08.01.2021)
23.99 € -> 24.79 € (18.11.2020)
23.75 € -> 23.99 € (13.01.2019)
22.93 € -> 23.75 € (14.01.2018)
22.90 € -> 22.93 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
1.5 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
543598
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2020
Pakkaustyyppi:
hanapakkaus
Korkki:
hana
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
7.00g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat usealla tarhalla Marlborough'n viinialueella Eteläsaaren pohjoisosassa. Valmistus: Terästankeissa. Tuottaja: Angel Cove, jonka omistaa Treasury Wines -viiniliikke. Liike viljelee viiniä eri puolilla Uutta-Seelantia: Aucklandissa, Hawkes Bayssa, Marlborough'ssa ja Gisbornessa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
03.06.2012
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Matua Wines

Kommentit & arvostelut (12)

Vuoden Viinit 2020. Matua Sauvignon Blanc 2019 hanapakkaus. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 14: Valkoiset laatikkoviinit (BIB, pussit, tölkit). www.vuodenviinit.fi

    

Vuoden Viinit 2019. Matua Sauvignon Blanc 2017. Sijoitus: Kulta. Sarja 14: Valkoiset laatikkoviinit (BIB, pussit, tölkit). www.vuodenviinit.fi

    

Klassista uutta maailmaa, runsashappoinen. Kalaruokien kumppaniksi. 10/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 11/2017)

    

"Haalean vihertäväkeltaisen viinin tuoksu on ruohoinen, yrttinen ja hennon kypsän hedelmäinen. Kuiva ja sopivan hapokas maku on melko runsas ja vastaa tuoksua. Viini on tasapainoinen ja rypäleelle tyypillinen kokonaisuus." (Vuoden Viinit 2017. Matua Sauvignon Blanc 2016. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 12: Valkoiset laatikkoviinit (BIB, pussit, tölkit). www.vuodenviinit.fi)

    

"Haalean vihertävänkeltaisen viinin tuoksu on avoin ja siitä löytyy herukan lehteä, ruohoa, karviaista ja yrttejä. Tuoksu on selkeä ja rypäleelle tyypillinen. Viinin maku vastaa tuoksua ja on kuiva, sopivan hapokas ja tasapainoinen. Helposti lähestyttävän viinin rakenne on hyvä ja siinä on pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2016. Matua Sauvignon Blanc 2014. Sijoitus: Kulta. Sarja 12: Valkoiset hanapakkaukset. www.vuodenviinit.com)

    

Kevään juhlissa sitruksisuus ja herukkainen raikkaus istuu mukavasti buffetin erilaisten makujen kanssa. (Apu 21.5.2015)

    

"Kalpean viherkeltainen viini, jonka rypäleelle tyypillisessä tuoksussa on herukanlehteä, ruohoa ja nokkosta. Kuiva, raikas, miellyttävän hapokas ja pehmeähkö maku vastaa tuoksua. Hyvä ja pitkä jälkimaku. Selkeä Sauvignon Blanc." (Vuoden Viinit 2015. Matua by Angel Cove Marlborough Sauvignon Blanc 2014. Sijoitus: Kulta. Sarja 12: Valkoiset hanapakkaukset. www.vuodenviinit.fi)

    

Jakaa mielipiteet. Maukas ja mineraalinen, kuiva valkkari seurustelujuomaksi isolle porukalle. Paljon makua. 3,5/5 tähteä. (MeNaiset 23.5.2013)

    

Maku toistaa tuoksua. Happorakenne keinotekoinen. Kympillä ei saa hyvää valkoviiniä Uudesta-Seelannista. 8/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 11/2014)

    

"Kalpeanvihertävä viini, jonka tuoksussa on ruohoa, nokkosta, herukanlehteä ja ananasta. Runsas, kirpeä ja hapokas maku vastaa tuoksua. Selkeä Sauvignon Blanc, pitkä ja miellyttävä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2014. Angel Cove Marlborough Sauvignon Blanc 2013. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 12: Valkoiset hanapakkaukset. www.vuodenviinit.fi)

    

"Vaalean viherkeltainen viini, jonka rypäleelle tyypillisessä tuoksussa on herukanlehteä, nokkosta, ruohoa, yrttejä ja koiranputkea. Puhdas, pitkä maku vastaa tuoksua. Pitkässä jälkimaussa häivähdys jugurttia." (Vuoden Viinit 2013. Angel Cove Marlborough Sauvignon Blanc 2012. Sijoitus: Kulta. Sarja 12: Valkoiset hanapakkaukset. www.vuodenviinit.com)

    

Etsin kelvollista laatikkoviiniä. Alkon myyjä suositteli paljon myytyä tuotetta. En halunnut uskoa, että ne viinit, joita myydään paljon, olisivat hyviä. Myyjä oli eri mieltä. No toisena vaihtoehtona (jotain parempaa) löytyi tämä 1,5 litran uutuus Uudesta-Seelannista Marlboroughin laatualueelta. Ja Sauvignon Blanc on lempparini. Viini on kelvollinen, siinä tuoksuu nokkonen, se on sitruksinen ja hedelmäinen, mutta toisaalta yllätyksetön ja tylsähkö. Tämä mutkaton Sauvignon Blanc toimi hyvin kalapitoisten juhannusruokien ja uusien perunoiden kanssa.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).