Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Mastroberardino
Mastroberardino Fiano di Avellino 2021
Italia, CampaniaValkoviini, kuivaValkoviinin makeus
96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.
Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.
- 18.42 € (0.75 l)
- Lisää valokuva
- Päätyyppi:
- Valkoviinit
- Luonnehdinta:
- Kuiva, keskihapokas, kypsän sitruksinen, päärynäinen, keltaluumuinen, kevyen yrttinen
- Rypäleet:
-
Fiano
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä - Sokeria
- 0.00 g/l
- Alkon makutyyppi:
- Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
- Viinikartan tyyli:
- Kuivat, hedelmäiset ja vähemmän hapokkaat valkoviinit. Yleiskäyttöinen, helppo ja pehmeä valkoviini. Lohi ja rasvainen kala, äyriäiset, kana, possu, kermaiset kastikkeet, pizza, jotkin pastat Hae viinit
- Hinta:
- 18.42 € ( 24.43 €/l) Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta) - Hintahistoria:
17.18 € -> 18.42 € (30.03.2023)
16.63 € -> 17.18 € (03.10.2022)
16.76 € -> 16.63 € (06.04.2022)
16.47 € -> 16.76 € (01.06.2021)
16.27 € -> 16.47 € (08.01.2021)
16.28 € -> 16.27 € (24.02.2020)
15.19 € -> 16.28 € (13.01.2019)
14.78 € -> 15.19 € (14.01.2018)
14.30 € -> 14.78 € (18.11.2017)
14.33 € -> 14.30 € (21.03.2017)- Pakkauskoko:
- 0.75 l
- Hinta-laatusuhde:
- Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
- Hintaryhmä:
- Hintaryhmä yli 11 €
- Alkon tuotenumero:
- 502297
- Myynnissä:
- Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.
- Alkoholi:
- 12.5 t-%
- Vuosikerta (nyt myynnissä):
- 2021
- Pakkaustyyppi:
- pullo
- Korkki:
- luonnonkorkki
- Energiaa:
- 70 kcal / 100ml
- Hapot
- 5.00g/l
- Lisätietoja:
- Tuotantoalue: Tarhat Campaniassa Fiano di Avellinon viinialueella 400 metriä merenpinnan yläpuolella. Tuottaja: Mastroberardino sijaitsee Atripaldan kaupungissa Campaniassa. Perheyritys perustettiin 10 sukupolvea taaksepäin 1750-luvulla Pietro di Mastro Berardinon toimesta.
- Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
- 10.08.2014
TYYPPI JA TYYLI
HINTA
MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?
SAATAVUUS ALKOSSA
MUUT TIEDOT
-
Tattirisotto ja Burgundin punaviini
Harvinainen Pinot Noir - Gamay -sekoiteviini.
-
Lancashire hotpot
Englantilainen pubiruoka pinot noirin kanssa
-
Kana-kantarellipasta
Resepti ja viinisuositus.
-
Sieni-pekonipiirakka
Resepti ja viinisuositus.
-
Mikä viini on juliénas?
Maistuu sienileivän kanssa!
-
Sieniviinit listaus
Sieniviinit erilaisille sieniruuille.
-
Sieniruuat ja sieniviinit
Poimi tästä viinivinkit ja reseptit
-
Rapujuhlat
Klassiset rapuviinit
Bordeaux ja Saint-Émilion
Kokemuksia automatkasta Ranskaan. Juttusarjan 5. osa.
Paras pinot noir hanapakkauksessa
Undurraga Sibaris Pinot Noir
Valkoviini cava-rypäleestä
Xarel-lo taipuu hienosti myös valkoviiniksi.
Ramos Elegant White
Laadukas portugalilainen hanapakkauksessa
Bergerac ja Monbazillac
Kokemuksia automatkasta Ranskaan. 4. osa
Tania hanapakkaus
Valkoviini, johon voi laittaa jääpaloja
VIDEO: Viiniharrastajan retkieväät
Retkeilyä voi harrastaa myös ruoka-ja viinilähtöisesti.
Automatka Cahorsin Malbec-alueelle
3. osa juttusarjasta Autolla Ranskan viinialueille
-
Maista nämä viinit 2023
12 valikoitua viiniä, yksi jokaiselle kuukaudelle
-
Aviva-viinit pyörteilevät
Katso tästä myös video.
-
Opas risottoihin
Valmistus, reseptit ja viiniparit
-
Viinin säilyvyys
Avattuna ja avaamattomana
-
Katsotuimmat kuohuviinit
Viinikartan 20 suosituinta kuohuviiniä. Katso tästä.
-
Miten vältät punaviinipäänsäryn?
Herkimmille jo yksi lasillinen punaviiniä voi laukaista migreenikohtauksen.
Kommentit & arvostelut (6)
2016: Tyylikkäästi vetäytyvä tuoksu, jossa kevyttä paahdetta, vahaa, banaanikarkkia ja hunajaa. Eloisa maku päättyy mineraaliseen jälkimakuun. Ravunpyrstötempura. 14/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 7/2018)
Muokkaa PoistaMiellyttävä, tasapainoinen, kohtalaisen lempeähappoinen, karviaismarjoja ja mineraalisuutta. Lounasviini. Hintaansa arvokkaampi. 14/20 pistettä. (Kauppalehti Optio 13/2016)
Muokkaa PoistaJos kaipaat pastaruualle valkkaria, kokeile tätä! Kuiva ja hapokas viini sopii äyriäispastojen ja kasvisraviolien seuraksi. (MeNaiset 21.1.2016)
Muokkaa PoistaTästä viinistä arvio Viinikartan artikkelissa (24.7.2015): Valkoiset perusrypäleet sokkomaistelu
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaRaikas, vivahteikas, ryhdikäs. Hyvin tehty ja tyylikäs. 12/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 16/2014)
Muokkaa PoistaOlin yllättynyt runsaasta, ryhdikkäästä ja erinomaisesta hapokkuudesta. Maussakin on originelli sekoitus sitruksen, vaaleiden hedelmien, kuten luumujen ja kypsän karviaisen aromeja. Pysäyttää juojansa. 4/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 25.9.2014)
Muokkaa Poista