Masi Costasera Amarone Classico 2017

Italia, VenetoPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5.
Tuote on 2 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 43.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Masi Costasera Amarone Classico 2017(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (3)

TYYPPI JA TYYLI

Viini:
Amarone on Suomessa erittäin suosittu kuivatetuista rypäleistä tehty vahva pohjoisitalialainen punaviini.
Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, viikunainen, tumman kirsikkainen, luumuinen, kevyen mokkainen, hennon mausteinen
Rypäleet:
Corvina, Rondinella, Molinara
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
7.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & kehittynyt: Keskitäyteläisiä ja täyteläisiä viinejä, joissa on kypsymisen myötä syntyneitä kehittyneitä aromeja: nahkaa, tallia, tammea ja yrttejä. Vivahteikkaat viinit maistuvat juurevien liharuokien kanssa. Ne ovat myös hyviä juustoviinejä ja omiaan nautiskeluun. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
43.98 € ( 58.51 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

39.98 € -> 43.98 € (06.04.2022)
39.99 € -> 39.98 € (08.01.2021)
39.90 € -> 39.99 € (13.01.2019)
39.49 € -> 39.90 € (14.01.2018)
39.50 € -> 39.49 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
455887
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
15 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2017
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.50g/l
Erityistä:
Saattaa sisältää sakkaa
Tuotteen nimen selitykset:
amarone = Amaro on karvas. classico = Tarkasti alueeltaan kotoisin.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Masi

Masi tuottaa ensiluokkaisia viinejä, joiden tyyli on moderni mutta juuret vahvasti perinteissä. Valmistuksessa käytetyt rypäleet ovat pääasiassa alueidensa alkuperäisiä lajikkeita. Niiden käsittelyssä käytetään perinteisiä menetelmiä kuten appassimento-murskausta ja fermentointia kahteen kertaan, yhdistettynä nykyaikaisiin tekniikoihin. Lopputuloksena jokainen viini saa yksilöllisen luonteen, vaikka kaikkia yhdistää alueensa tunnistettava tyyli.

Yrityksen nimi on peräisin Vaio dei Masin viinitarhasta, joka sijaitsee Negrarin laaksossa Valpolicellan klassisella viljelysvyöhykkeellä. Se oli ensimmäinen Boscanin perheen, Masin perustajien, 1770-luvulla itselleen hankkima viinitarha. Yritys on kasvattanut kokoaan sittemmin yritysostoilla, joissa on pidetty tärkeimpinä kriteereinä maaperän sijainnin ja laadun lisäksi myös historiallisia arvoja. Viimeisten vuosien aikana yritys on kehittänyt viinejään lisäksi Venetsian sekä Toscanan alueilla ja jopa Argentiinassa.

Masi on osallinen myös Valpolicellan kaikkein historiallisesti merkittävimmän viljelysalueen hallinnoinnissa. Alue on kuulunut aikanaan aateliselle Serego Alighierin suvulle, joka polveutuu runoilija Danten sukujuurista vuodesta 1353 lähtien. Masi tuottaa viiniä myös Bossi Fedrigottin tarhoilla Trentinossa sekä Argentiinan Tupungatossa.

Soave ja Valpolicella pöytäviinien lisäksi Masi taitaa alueensa edelläkävijänä myös kuivatuista rypäleistä valmistettujen AppaXXImento®, Recioto ja Amarone viinien valmistuksen. Masin viinit ilmentävät maailman johtavaa kuivatuista rypäleistä valmistettujen viinien osaamista, sillä jo vuodesta 1958 Masi on ollut luomassa tarhaviinien käsitettä Italiassa ”palsta-Amaroneillaan”. Vuonna 1964 päivänvalon näki ensimmäinen Ripasso-menetelmällä valmistettu viini Masi Campofiorin. Masi jatkokehitti myöhemmin Ripasso mentelmästä oman AppaXXImento® -kaksoiskäymismenetelmän. Osoituksena Masin merkityksestä Amarone viinien maailmanmaineelle, Masin omistaja Sandro Boscaini johtaa Amaronen ainutlaatuisuutta vaalivaa, Famiglia dell'Amarone –yhdistystä.

Lähde: http://www.masi.it, www.winestate.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Masi Agricola

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Costasera-rinteet saavat maksimaalisen hyödyn ilta-auringosta, joka heijastaa säteensä Garda-järveltä ja päivät ovat täällä pidempiä. Lämmin tuuli järveltä vielä optimoi olosuhteita. Amarone on uniikki viini, jota tuotetaan vain Valpolicellan alueella perinteisistä lajikkeista jotka kuivatetaan sadonkorjuun jälkeen optimaalisissa oloissa Masin ullakolla 3-4 kuukautta. Metodi on nimeltään "Apassimento". Tammikuun lopulla rypäleistä on haihtunut n 35 % vedestä ja sokeri on tiivistynyt. Corvina-lajike saa kosketuksen Botrytis-jalohometta. Rypäleet murskataan varoen, rangat poistetaa ja 45 päivän käyminen isoissa tammitynnyreissä sekä terässäiliöissä alkaa. Viini siirrettään 35 päiväksi 30-40 hl tynnyreihin alkoholikäymisen ajaksi. 80 % viinistä kypsyy 40-80hl tammitynnyreissä ja 20 % pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista osa on uusia ja osa käytettyjä. Pullokypsytys 4kk.

Täyteläinen viini grillattujen ja paahdettujen liharuokien kanssa. Erinomainen tumman riistan sekä kypsien juustojen kanssa tarjottavaksi. Usein Amarone on "meditaatioviini" hyvän illallisen jälkeen. Sikarin ystävä nauttii sen hyvän sikarin kanssa. Amarone on erinomainen laseittain tarjottava viini.

Muut kommentit ( 3 )

Tuoksussa rusinaa, luumua, mustikkaa, jogurttia, savua ja pippuria. Maku samettisen pehmeä, konsentroitunut. Valkosipuli-yrttilammas. 14/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 16/2017)

    

Amarone tehdään kuivattamalla rypäleitä melkein rusinaksi, jotta niiden aromit ja sokeri tiivistyy. Sokerin myötä Amaronet ovat alkoholipitoisia, hieman bitterisiä, mutta aromeiltaan erittäin runsaita ja monipuolisia. Masi Costasera Amarone Classico on tyypillinen Amarone, erittäin vahva ja osin pistäväkin aloitus, mutta jälkimaku on runsas ja miellyttävä. Juustojen kanssa maku pehmenee. Vaatii ruualta runsautta. Vaikka tämän tyypin viinit sopivat vahvoille ruuille, on Amarone ennen muuta meditaatio-viini. Kun malttaa dekantoida viiniä parikin tuntia, viinistä paljastuu uskomattomia rusinaisia ja kuivattujen hedelmien aromeja. Aivan ihmeellistä, mihin viini pystyy, kun malttaa odottaa.

    

Ensituoksulta tuntuu kuin sukeltaisi herukkapensaaseen, joka on kastettu Kossuun, sillä sen verran reipas on alkoholin 'haju' tässä upeassa viinissä. Kun hetken malttaa ja maistaa, suun täyttää täyteläisen upea, samantien Italian lehtoihin illan varjoon himmeään vievä tunnelmallinen lämmin maku, joka kestää ja kurkussa polttelee alkoholi mutta ei tyrmää. Italian illat, hyvä ruoka ja tämä viini; la dolce vita!

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).