Masi
Masi tuottaa ensiluokkaisia viinejä, joiden tyyli on moderni mutta juuret vahvasti perinteissä. Valmistuksessa käytetyt rypäleet ovat pääasiassa alueidensa alkuperäisiä lajikkeita. Niiden käsittelyssä käytetään perinteisiä menetelmiä kuten appassimento-murskausta ja fermentointia kahteen kertaan, yhdistettynä nykyaikaisiin tekniikoihin. Lopputuloksena jokainen viini saa yksilöllisen luonteen, vaikka kaikkia yhdistää alueensa tunnistettava tyyli.
Yrityksen nimi on peräisin Vaio dei Masin viinitarhasta, joka sijaitsee Negrarin laaksossa Valpolicellan klassisella viljelysvyöhykkeellä. Se oli ensimmäinen Boscanin perheen, Masin perustajien, 1770-luvulla itselleen hankkima viinitarha. Yritys on kasvattanut kokoaan sittemmin yritysostoilla, joissa on pidetty tärkeimpinä kriteereinä maaperän sijainnin ja laadun lisäksi myös historiallisia arvoja. Viimeisten vuosien aikana yritys on kehittänyt viinejään lisäksi Venetsian sekä Toscanan alueilla ja jopa Argentiinassa.
Masi on osallinen myös Valpolicellan kaikkein historiallisesti merkittävimmän viljelysalueen hallinnoinnissa. Alue on kuulunut aikanaan aateliselle Serego Alighierin suvulle, joka polveutuu runoilija Danten sukujuurista vuodesta 1353 lähtien. Masi tuottaa viiniä myös Bossi Fedrigottin tarhoilla Trentinossa sekä Argentiinan Tupungatossa.
Soave ja Valpolicella pöytäviinien lisäksi Masi taitaa alueensa edelläkävijänä myös kuivatuista rypäleistä valmistettujen AppaXXImento®, Recioto ja Amarone viinien valmistuksen. Masin viinit ilmentävät maailman johtavaa kuivatuista rypäleistä valmistettujen viinien osaamista, sillä jo vuodesta 1958 Masi on ollut luomassa tarhaviinien käsitettä Italiassa ”palsta-Amaroneillaan”. Vuonna 1964 päivänvalon näki ensimmäinen Ripasso-menetelmällä valmistettu viini Masi Campofiorin. Masi jatkokehitti myöhemmin Ripasso mentelmästä oman AppaXXImento® -kaksoiskäymismenetelmän. Osoituksena Masin merkityksestä Amarone viinien maailmanmaineelle, Masin omistaja Sandro Boscaini johtaa Amaronen ainutlaatuisuutta vaalivaa, Famiglia dell'Amarone –yhdistystä.
Lähde: http://www.masi.it, www.winestate.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Masi Agricola
Kommentit & arvostelut (5)
Maahantuojan tuotekuvaus
Yksi Masin tunnetuimmista viineistä, joka valmistetaan nykyään kaksoiskäymismenetelmällä, jonka Masi kehitti1990-luvulla uudistaakseen aiemmin kehittämänsä Ripasso-menetelmän. Perinteisen Valpolicella-punaviini käytetään uudestaan n. 6 viikkoa kuivatettujen rypäleiden kanssa. Toinen käyminen kestää n. 15 päivää. Prosessi tuo viiniin alkoholia, väriä, uutosta ja pehmentää tanniineja sekä lisää aromikkuutta. Campofiorin kypsyy n. 18 kk tammitynnyreissä, joista 1/3 uusia. Ikääntymispotentiaali 15-20 vuotta.
Tumma, intensiivinen väri, tuoksussa kirsikan sekä kypsien hedelmien aromikkuutta ja miellyttävä mausteisuutta. Maku on täyteläinen ja tasapainoinen, kypsien hedelmien vivahteita, mausteita ja mustaherukkaa. Pehmeät ja integroituneet tanniinit hyötyvät hapokkuudesta, jotka kantaa pitkään jälkimakuun. Napakka, moderni viini, vaniljan ja kookoksen aromein.
Monikäyttöinen viini, joka sopii hyvin runsaiden pastaruokien, grillatun tai paahdetun lihan, riistan sekä kypsien juustojen kanssa.
Lähde: Winestate Oy
Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu
Viinikartta suosittelee:Todella hyvä italialaisen ruokapöydän viini, jonka tyyli on luotu jo 1960-luvulla. Tämä on juuri sellainen viini, jota tasokkaat ravintolat tarjoavat, kun italialaiset punaviinit kuuluvat suunnitellusti aterian yhteyteen. Täyteläinen tai lähellä keskitäyteläistä, mutta maku on niin tasaisen pehmeä, pyöristyneet tanniinit, makea mausteisuus ja miellyttävä hapankirsikkainen hapokkuus. Aivan loistava kokonaisuus. Taxfreessa myydään sopuhintaan. Myös Alkon hinta on hintansa väärti. Campofiorin on Valpolicellan alueella Venetossa oleva viinitarha. Viini on tehty kaksoiskäymismenetelmällä, jossa rypäleet murskataan ja käytetään ensin parin viikon ajan. Sen jälkeen viini siirretään käymään kuivattujen rusinoituneiden rypäleiden kanssa, jota on jäänyt esim. Amaronen valmistuksesta, ja jossa viiniin kehittyy alkoholia, tanniineja ja täyteläisiä aromeja muutaman viikon aikana. Viini kypsyy vielä tammitynnyreissä ja pullossa kahden vuoden ajan ennen myyntiin laskua. Viiniä voi säilyttää 10-15 vuoteen asti.
Muut kommentit ( 3 )
Tasainen ja mausteinen. Hapankirsikkainen tai puolukkainen. Kuivattaa suuta. Yrttinen ja monipuolinen ruokaviini aromaattiselle lihalle. Jo vuodesta 1964.
Osallistui leikkimieliseen 12 osanottajan suosikkiviinien sokkotestiin (tässä joukossa ei pärjännyt ilman ruokaa):
Peter Lehmann Barossa Shiraz, Australia, 28p.
Esporão Reserva, Portugali, 16p.
Churchill's Estates Reserva, Portugali, 14p.
Quinta das Setencostas, Portugali, 12p.
Señorío de los Llanos Gran Reserva 2005, Espanja, 2p.
Masi Campofiorin, Italia, 0p.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaHei päivää, nyt löytyi todella hyvä punaviini ja eniten 'hei päivää' johtuu siitä, että tämä viinihän on kamoon siis: ITALIALAINEN!!! Italialainen ja olen aivan lumoissa ynnä ihmeissäni sillä yleensä pidän Etelä-Amerikan ja etenkin Chilen tuotannoista mutta kas kas, vanha manner yllätti tässä täysin. Viinissä on ihana kirsikka-aromi, suussa soljuu täyteläisyys ja jälkeen jää Provencen yrtit ja mokkasaapikkaisiin vivahtava fiilis...hhmmm...tämä viini on napakymppi, siis nyt kun puhutaan ITALIALAISISTA viineistä :D!!! Nautittavaksi hyvässä seurassa hyvän ruoan (konstailemattoman) kanssa <3.
Jaana Putkonen
Muokkaa PoistaJouluviini. Kinkkuviiniksi sopii hedelmäinen punaviini, jossa on sopivasti runsautta, mutta ei liikaa tanniineja. Aamulehti suosittelee myös linturiistalle sekä koville juustoille. (Aamulehti 22.12.2011)
Muokkaa Poista