Masi
Masi tuottaa ensiluokkaisia viinejä, joiden tyyli on moderni mutta juuret vahvasti perinteissä. Valmistuksessa käytetyt rypäleet ovat pääasiassa alueidensa alkuperäisiä lajikkeita. Niiden käsittelyssä käytetään perinteisiä menetelmiä kuten appassimento-murskausta ja fermentointia kahteen kertaan, yhdistettynä nykyaikaisiin tekniikoihin. Lopputuloksena jokainen viini saa yksilöllisen luonteen, vaikka kaikkia yhdistää alueensa tunnistettava tyyli.
Yrityksen nimi on peräisin Vaio dei Masin viinitarhasta, joka sijaitsee Negrarin laaksossa Valpolicellan klassisella viljelysvyöhykkeellä. Se oli ensimmäinen Boscanin perheen, Masin perustajien, 1770-luvulla itselleen hankkima viinitarha. Yritys on kasvattanut kokoaan sittemmin yritysostoilla, joissa on pidetty tärkeimpinä kriteereinä maaperän sijainnin ja laadun lisäksi myös historiallisia arvoja. Viimeisten vuosien aikana yritys on kehittänyt viinejään lisäksi Venetsian sekä Toscanan alueilla ja jopa Argentiinassa.
Masi on osallinen myös Valpolicellan kaikkein historiallisesti merkittävimmän viljelysalueen hallinnoinnissa. Alue on kuulunut aikanaan aateliselle Serego Alighierin suvulle, joka polveutuu runoilija Danten sukujuurista vuodesta 1353 lähtien. Masi tuottaa viiniä myös Bossi Fedrigottin tarhoilla Trentinossa sekä Argentiinan Tupungatossa.
Soave ja Valpolicella pöytäviinien lisäksi Masi taitaa alueensa edelläkävijänä myös kuivatuista rypäleistä valmistettujen AppaXXImento®, Recioto ja Amarone viinien valmistuksen. Masin viinit ilmentävät maailman johtavaa kuivatuista rypäleistä valmistettujen viinien osaamista, sillä jo vuodesta 1958 Masi on ollut luomassa tarhaviinien käsitettä Italiassa ”palsta-Amaroneillaan”. Vuonna 1964 päivänvalon näki ensimmäinen Ripasso-menetelmällä valmistettu viini Masi Campofiorin. Masi jatkokehitti myöhemmin Ripasso mentelmästä oman AppaXXImento® -kaksoiskäymismenetelmän. Osoituksena Masin merkityksestä Amarone viinien maailmanmaineelle, Masin omistaja Sandro Boscaini johtaa Amaronen ainutlaatuisuutta vaalivaa, Famiglia dell'Amarone –yhdistystä.
Lähde: http://www.masi.it, www.winestate.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Masi Agricola
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
Rypäleet on poimittu valikoidusti ja käytetty mahdollisimman viileässä. Tammitynnyrikypsytys 60-90hl vanhoissa slovenialaisissa tynnyreissä, lisäksi 20% Corvina lajikkeesta on kypsynyt pienissä uusissa Alliersin tynnyreissä. Bonacosta nimi viittaa tarhoihin, jotka sijaitsevat Masin palsta-Amarone kukkuloiden juurella. Kumpuilevat rinteet hyötyvät lämpimistä laakson tuulista ja auringon valon kannalta erinomaisesta ilmansuunnasta.
Kirkas punainen väri, jossa violetit reunat. Tuoksu on raikas, aistittavissa orvokkien ja vadelmien aromeja jotka ovat tyypillisiä hyvärakenteiselle Valpolicella-viinille. Eloisa ja houkutteleva maku, jossa selkeä kypsien kirsikoiden ja luumujen vivahde ja taustalla hyvä hapokkuus antamaan selkärankaa viinille. Pitkä, kuiva suuntuntuma ja pitkä jälkimaku.
Monikäyttöinen, runsasarominen ruokaviini ilman voimakkaita tanniineja. Pehmeä, mutta runsas rakenne tekee Bonacostasta monipuolisen ruokaviinin. Keittojen, pastaruokien ja risottojen viini joka sopii myös grillatun punaisen lihan sekä rasvaisten kalojen kanssa.
Lehdistömaininnat: TOP VALUE & 88/100 p - Wine Spectator 2012
Lähde: Winestate Oy
Muut kommentit ( 3 )
Pehmeä ja helposti juotava Valpolicella, jossa maistuu alueen aromit. Kiva pikkuviini.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaValpolicella sopii pastaruokien seuraan kuin nenä päähän. Klassisen pomodoro-tomaattipastan tai grillatun munakoison kanssa. (Anna 29.9.2016)
Muokkaa PoistaKuiva, terävähappoinen, hapankirsikkaa, sitrushedelmiä. Tasapaino ontuu. 8/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 15/2014)
Muokkaa Poista