Laroche Réserve & Organic Chardonnay L 2020

Ranska, Languedoc-RoussillonValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 15.79 € (0.75 l)
  • [kuva: Laroche Réserve & Organic Chardonnay L 2020(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus / etiketti]
  • [kuva: Vanha tuotekuva]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, hunajameloninen, valkoherukkainen, paahteinen, kevyen mausteinen
Rypäleet:
Chardonnay
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Runsas & paahteinen: Valkoviinit: Suuntäyteiset viinit ovat kuivia ja puolikuivia. Runsasta täyteläisyyttä säestävät paahteisuus tai tammisuus, ja viinit sopivat rasvaisen kalan lisäksi kanan, kalkkunan ja jopa riistalintujen sekä porsaan seuralaisiksi. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailma on täyteläinen ja paahteinen. Sopivat myös voimakkaammille herkuille – kuten possulle, vasikalle, riistalinnuille ja mereneläville – runsaan mausteisuutensa ja tasapainoisen hapokkuutensa takia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat, hedelmäiset ja hapokkaat valkoviinit. Kevyille ja tuoreille kala- ja äyriäisruuille. Vaalea kala. Kesäiset, raikkaat salaatit ja ja noutopöydät. Tilli ja uudet perunat. Antipasto. Kasvisruoka. Hae viinit

HINTA

Hinta:
15.79 € ( 20.92 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

15.48 € -> 15.79 € (18.07.2022)
14.49 € -> 15.48 € (06.04.2022)
13.99 € -> 14.49 € (08.01.2021)
12.48 € -> 13.99 € (13.01.2019)
12.27 € -> 12.48 € (09.03.2018)
12.40 € -> 12.27 € (24.02.2018)
11.99 € -> 12.40 € (14.01.2018)
10.98 € -> 11.99 € (02.07.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
007331
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2020
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
4.90g/l
Erityistä:
luomu
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Laroche

Larochen viinitalo on aloittanut viininviljelyn vuonna 1850. Viisi sukupolvea myöhemmin tätä tunnettua taloa johtaa Michel Laroche. Laroche tuottaa viinejä Ranskassa Bourgognen Chablis´ssa ja Languedocissa. Uudessa maailmassa tuotantoa on Chilessä ja uusin hankinta on tila Etelä-Afrikasta. Tuotanto Languedocisssa alkoi Larochen hankkiessa vuonna 1995 alueelta Mas la Chevalière -viinitilan.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Laroche

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Jean-Victor Laroche aloitti viinin viljelyn jo 1850 ja nyt, viisi sukupolvea myö­hem­min, tätä huippu­luo­kan tilaa hoi­taa Michel Laroche.

1980-luvun alkupuolella Michel Laroche ryhtyi istut­ta­maan Chardonnayta Lan­­guedoc-Rousil­lo­nissa ja teki pit­kä­aikaisia sopimuksia alueen joh­ta­vien vil­jeli­jöiden kans­sa. Tuloksena syntyi Laroche Chardonnay.

Laroche Chardonnay ­–rypäleet ovat kas­va­neet rinteillä, jotka ovat auki kaakkoon päin niin, että rypä­leet saavat tasaisesti aurinkoa pitkin päi­vää. Maa­perä on savinen ja kalkkipitoinen. Rypä­leet kerä­tään yö­aikaan ja pu­ris­tetaan pneumaattisessa puristi­mes­sa, jotta saataisiin niin korkea­luok­kai­nen viini aikai­sek­si kuin mah­dol­lista. Viini käy osit­tain malo­­lak­ti­sen fer­men­taation ja se varastoidaan kuusi kuukautta rans­ka­lai­sessa vuoden ikäi­sessä tam­mes­sa.

Laroche Char­donnay on väriltään kau­niin keltainen. Tuok­su on pir­te­än he­del­mäi­nen, hen­non voi­nen, ja kuk­kai­nen. Maku on kuiva, rai­kas, he­­del­­mäinen, melko täy­te­läi­nen ja sopivasti tam­­mi­nen.

Laroche Char­don­nay on erittäin moni­puolinen viini. Se on oiva seu­­­­ralainen ras­vai­sem­­mal­­lekin ka­lal­le. Viini sopii myös vaa­lean lihan kump­pa­niksi sekä buffet-pöytiin ja seu­ruste­luun.

Muut kommentit ( 3 )

Vuoden Viinit 2019. Laroche Réserve Chardonnay L 2017. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 08: Euroopan valkoviinit, hinta 13-18 euroa. www.vuodenviinit.fi

    

"Vihertävänkeltaisen viinin tuoksusta löytyy eksoottista hedelmää, apprikoosia, ananasta ja kypsää omenaa. Kuiva maku on maukkaan hedelmäinen, runsas ja sopivan hapokas. Viini on tasapainoinen ja sillä on hyvä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2016. Laroche La Chevalière Cuvée Boisée Chardonnay 2014. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 07: Euroopan valkoviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

Ranskan Languedoc-Roussillon viinialue tuottaa suuria määriä viinejä ja eräs alueen väljä luokitus viineille on IGP Pays d'Oc, jonka alla tehdään eniten viinejä. Niin tämäkin viini. Luokitus viittaa pöytäviiniä parempaan viiniin, mutta heikompaan kuin varsinainen AOC-luokitus. Minunkin tähdet menevät ihan luokituksen mukaan, 3 tähteä parempaa en anna. Tämä Chardonnay sisältää trooppisia hedelmiä: melonia, vahvasti makeutunutta päärynää ja omenaa, jotka tulevat jo tuoksussa ja jatkavat maussa. Päärynä oikein tuntuu viipyilevänä tunteena kitalessa, joten sen osuus jälkimaussa on vallitseva ohuen sitruksisuuden kanssa. Muuten viini on aika lattea ja mitään kovin hienostuneita piirteitä ei siitä löydä. Ei kovasti ärstyä, mutta hedelmien jälkeen tyylikkyys on karkeaa ja viinistä puuttuu selkärankaa.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).