Kungfu Girl Riesling 2021

Yhdysvallat, WashingtonValkoviini, puolikuiva (sokeria 4 - 18 g/l)Valkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5.
Tuote on 13 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 18.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Kungfu Girl Riesling 2021(© Alko)]
  • [kuva: Horror-viini? Etiketistä tulee mieleen japanilaiset kauhuleffat.]
  • [kuva: Takaetiketti]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (8)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Puolikuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, kevyen valkopersikkainen, hennon mausteinen
Rypäleet:
Riesling
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
12.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Puolikuivat ja puolimakeat valkoviinit. Erityisesti seurusteluun. Itämainen ruoka (Riesling, Gewürztraminer), kana, kalkkuna, jotkin salaatit ja voi sopia myös makkararuuille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
18.99 € ( 25.19 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

17.79 € -> 18.99 € (30.03.2023)
16.99 € -> 17.79 € (03.10.2022)
15.99 € -> 16.99 € (08.01.2021)
15.98 € -> 15.99 € (24.02.2020)
16.49 € -> 15.98 € (13.07.2019)
15.90 € -> 16.49 € (13.01.2019)
15.49 € -> 15.90 € (14.01.2018)
14.99 € -> 15.49 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
516277
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2021
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.80g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat Evergreen-tarhalla Columbian viinialueella Washingtonin osavaltiossa. Valmistus: Terästankeissa, jossa viini myös lepäsi 8 kuukautta. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä neljä vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Charles Smith perusti nimeään kantavan viiniliikkeen Washingtonin osavaltioon. Liike myi ensimmäiset viininsä vuonna 2007.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
30.09.2012
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Charles Smith Wines

Rocktähden habituksen omaava Charles Smith varttui Pohjois-Kalifornian Sacramentossa ja nuoruudessaan hän työskenteli mm. sommelierina ja apulaisena eri viinitiloilla (mm. Domaine Chandon) Rakkaus tanskalaiseen naiseen vei hänet kuitenkin Kööpenhaminaan, jossa hän pyöritti Tex-Mex ravintolaa 11 vuoden ajan. Tänä aikana alkoi hän järjestää paikallisille bändeille keikkoja ravintolassaan ja rockmanagerin työstä tuli hänelle toinen ammatti. Vuonna 1999 ollessaan 39 vuotias päätti hän lähteä road tripille Washington Staten alueelle ja sattuma saattoi hänet yhteen Cayuse-viinitilan ranskalaisen omistajan, Christophe Baronin, kanssa. Christophe ja Charles ystävystyivät ja Christophe suostutteli Charlesin jättämään taakseen managerin ja ravintoloitsijan uran ja aloittamaan uuden uran viinintuotannon parissa. Näin syntyi Charles Smithin ensimmäinen projekti, K Vintners. K Vintners tuottaa pienten volyymien huippuviinejä, joiden arvostus amerikkalaisten viinikriitikoiden parissa on ollut huimaa. Chales Smith Wines-projektin ideaa Charles Smith kuvaa sanoilla "Modernist Project". Viinien mustavalkoinen, rockhenkinen maailma on helposti lähestyttävää ja viinit ovat tyyliltään ja laadultaan etikettien antaman lupauksen arvoisia. Charles Smith valittiin hiljattain Food & Wine Magazinen toimestav vuoden 2009 viinintekijäksi Yhdysvalloissa. Charles Smithin uusi projekti on Secco Italian Bubbles kuohuviinit, jonka taustalla on myös Charlesin italialainen vaimo Ginevra. Secco-kuohuviinit tuotetaan pohjois-italian Venetossa paikallisten tuottajien toimesta. Laatuvaatimukset ovat tiukat ja tavoitteena on tyypilliseen Charles Smith-tyyliin yhdistää nuorekas ja tuore konsepti tinkimättömään aistinvaraiseen laatuun.

Lähde: www.vindirekt.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Charles Smith Wines

Kommentit & arvostelut (15)

Maahantuojan tuotekuvaus

Kuvaus: THIS GIRL ROCKS IT! Aromatic, smooth, vibrant, wet stone, key lime, clove and nectarine...now stop thinking and start drinking... 'CAUSE KUNG FU GIRL KICKS ASS! -Charles Smith.

Luonnehdinta: Kristallinkirkas, nuori väri. Raikas, hedelmäinen, sitrusmainen tuoksu; limeä, omenaa, päärynää. Maku on hyvin hedelmäinen, raikas, kuivahko, erittäin pitkä, aromikas.

Ruokasuositus: Kala- ja äyriäisruuat, erityisen hyvä aasialaisen keittiön herkuille.

Viinialue: Evergreen Vineyard Columbia Valley. Kyseessä on Single Vineyard-viini.

Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu

Herätti heti huomiota tullessaan markkinoille syksyllä 2012. Innostus levisi "somessa" ja viini korjasi palkintoja ja loppui välillä hyllystäkin. Tyyli ihastutti tavallisia viinin juojia, jotka antoivat korkeat pisteet. Kriitikkojen arviot olleet laimeampia. Joka tapauksessa hittituote.

Muut kommentit ( 13 )

Vuoden Viinit 2021. Kungfu Girl Riesling 2020. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 11: Uuden maailman valkoviinit, hinta 13-18 euroa. www.vuodenviinit.fi

    

Vuoden Viinit 2020. Kungfu Girl Riesling 2017. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 11: Uuden maailman valkoviinit, hinta 13-18 euroa. www.vuodenviinit.fi

    

2014: Helposti lähestyttävä, kilttihappoinen perusriesling. Monikäyttöinen ja mutkaton. 9/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 17/2015)

    

Silakan viinimarkkinat. Muotopuhdas, jämäkkä, hienostelematon, runsashappoinen, hedelmäinen. 3/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 3.10.2013)

    

Tuoreen hedelmäinen rokkitähti. Raikas päärynä, lime, leikattu ruoho, aprikoosi, runsaan mineraalinen. Chilillä, valkosipulilla ja korianterilla maustetulle tofuwokille. (Aamulehti 18.4.2013)

    

2011: Ei perinteinen riesling wokki-ruokien seuraan. 10/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 18/2012)

    

Pullon henki -blogi "Vuoden viini -finalistit" 8.11.2012: "Viini väriltään hailakka sitruuna. Tuoksussa petrolia, sitruunaa, hunajaa. Viini on aavistuksen makea, suussa melko täyteläinen ja silti raikas. Tämä sopi erityisen hyvin brucettan päälle levitetyn avokado-pastakastikkeen kera." Lue koko juttu pullonhenki.blogspot.fi

    

Jos sademetsään haluat mennä nyt vai missä tarhoissa näitäkin etelän hetelmiä kasvatetaan, ota silloin lasiin Kungfu Girl. Maussa mukana sulassa sovussa kuin hedelmäsalaatissa päärynät sun muut rypäleet ;)!!! Valkoviinillisesti epäorientoituneena tykkäsin tästä kovasti ja voin suositella lämpimästi jos etsit oikein todella loistavaa valkkaria. Kehtaa tarjota sille etelän serkullekin joka aina valittaa sun Lidl-kaljoista!!!

    

Monikäyttöinen, erityisesti itämaisittain maustetuille kala- ja äyriäisruoille sopiva kypsän omenainen ja hillotun päärynäinen Kungfu Girl Riesling on Viinilehden Vuoden viini 2012 finalisti sekä voittaja. (Viinilehti 6/2012)

    

Trooppisia hedelmiä hyvin hapotettuna. Hyvin raikas maku ja juuri sopivan makea tähän tyyliin. Makeus tuo aromeja pintaan. Melonit, päärynä ja ehkä persikka tuntuvat runsaina. Takaetiketin riisikuppi viittaa itämaiseen ruokaan ja varmasti sopii sushille! Hyvä viini, uskallan suositella etiketin horror-tyylistä huolimatta :)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).