Joseph Drouhin
[vain englanniksi]
Founded in Beaune in 1880, Maison Joseph Drouhin's cellars have spread from the historical Cellars of the Dukes of Burgundy and the Kings of France in Beaune (12th-18th centuries) to the Moulin de Vaudon, an 18th Century watermill in Chablis. A rigorous attention to detail, self-imposed discipline, a desire to learn, a rigorous sense of values, passion and daring, are the qualities that have been handed down through the generations, together with the art of winemaking and a never ending search for quality. Today, the fourth generation is at the helm. Each has his role to play in imposing the Family "Charter of Excellence". The Joseph Drouhin Domaine was assembled parcel by parcel over the years and comprises today 73 hectares (182.5 acres) of vineyards in Côte de Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnaise and Chablis. It is one of the most important domains in Burgundy, with more than two thirds of the vineyards classified as Premier and Grand Crus. With close to 90 different appellations, Joseph Drouhin offers a fascinating array of Burgundy terroirs in all their authenticity and subtle variations. The House cherishes an ideal of elegance and perfection in wine styles. The "Joseph Drouhin style" marries balance, harmony, finesse and character. This combination of riches provides infinite pleasure. The wines are recognizable for their great purity of taste. Young, they possess fruity and enticing aromas; with age, wines from great vineyards/appellations acquire a sumptuous complexity. Some wines are able to age forty years or more. They then become true masterpieces of harmony and excellence, graced by the most entrancing kaleidoscope of aromas.
Lähde: http://www.drouhin.com
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Joseph Drouhin
Kommentit & arvostelut (6)
2017: Miedon hedelmäinen tuoksu tarjoaa boysenmarjaa, punajuurta, pippuria ja kasvismaisuutta. Tanniineiltaan hieman kova. Borssikeitolle. 15/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 4/2020)
Muokkaa PoistaTämä viini löytyy Viinikartan jutusta: Ranskan kierros - ruoka ja viini. Jutusta löydät viinisuositukset parsalle ja lohelle, ankanfileelle sekä sitruunatartelettille.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaTämä viini on yhdistetty ruokaan Viinikartan jutussa Syyskuun kausimenu 2016 viineineen. Jutussa on syyskuinen menu, jossa tarjoillaan tatticarpacciota, pääruuaksi mereneläviä ja jälkiruoaksi tarte tatin.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaTämä viini Viinikartan jutussa: Elokuun kausimenu 2016 viineineen. Jutussa kanttarelleja, vasikkaa ja villivadelmia. Sekä viinisuositukset ruoille.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaPullon henki -blogi "Sorsaa kahdella tapaa ja ranskalaista gamayta" 18.9.2013: "Viini on väriltään syvän purppurainen. Tuoksu on kypsän marjainen. Siinä on aistittavissa ylikypsiä puolukoita ja karpaloita, mutta myös tummempia karhunvatukkaisia vivahteita. Tuoksu on kaiken kaikkiaan varsin maanläheinen ja jopa hieman tallintakainen, mukana myös hentoa tammista mausteisuutta. Suussa viini tuntuu ensin pyöreältä, ja hapokkuus oli makuumme hieman hentoinen. Lopussa löytyy tammista tanniinisuutta, joka tuo rakennetta keskipitkään jälkimakuun." Lue miten viini maistui sorsan kanssa: pullonhenki.blogspot.fi
Muokkaa PoistaSuositus pääsiäiseksi: Joseph Drouhin Moulin-à-Vent sekä oliivilla maustettua karitsan paahtopaistia, vuohenjuusto-perunagratiinia ja timjamikastiketta. (www.hs.fi, julkaistu 21.3.2013)
Muokkaa Poista