Jean-Baptiste Adam
Viinitalo on perustettu 1614 Alsacen Ammerschwirissä. Perinteet ovat säilyneet suvussa vuosisatoja, taloa johtaa jo saman suvun 14. sukupolvi. Nykyinen omistaja Jean-Baptiste Adam on halunnut säilyttää hyvät vanhanajan viininvalmistusmenetelmät (mm. käyminen tammisammioissa) yhdistettynä moderniin tekniikkaan. Adamin viinitalon vuosituotto on noin 1,5 miljoonaa viinipulloa.
Lähde: www.servaali.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Jean-Baptiste Adam
Kommentit & arvostelut (5)
Maahantuojan tuotekuvaus
Kuiva, raikkaan hapokas, sitruksinen, hennosti aprikoosia ja mineraalia. Tämä upea viini sopii erityisen hyvin suomalaiselle ruoalle, blineille, parsalle, ravuille sekä joulupöytään. Ruokasuositus: Vähärasvainen kala, äyriäiset, kana, kalkkuna, itämainen ruoka. (Maahantuojan kuvaus, www.servaali.fi)
Lähde: Servaali
Muut kommentit ( 4 )
Vuoden Viinit 2019. Jean-Baptiste Adam Riesling Letzenberg 2016. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 08: Euroopan valkoviinit, hinta 13-18 euroa. www.vuodenviinit.fi
Muokkaa PoistaKiva tarhaviini, jossa on kypsää sitrusta sekä hienoa mineraalisuutta upeassa tasapainossa. Ui helposti kalan kylkeen. (www.iltalehti.fi, julkaistu 5.10.2018)
Muokkaa Poista2016: Tuoksun mineraalisuus toistuu maussa ja saa lisävivahteita sitrusmaisuudesta ja omenaisuudesta. 13/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 12/2017)
Muokkaa PoistaHento tuoksu ei kerro vielä mitään. Maku on erittäin hapokas, sitruksinen, miellyttävän tasainen ja ennen kaikkea raikas ja kirpeä. Jotain tiettyä tuoreutta ja vihreyttä on mukana. Vihreää omenaa muun muassa. Ei ole mitään ylimääräisiä hömpötyksiä mukana; viini keskittyy yllä mainittuihin peruselementteihin. Helppo juotava, mutta kuitenkin riittävän aromikas ja mineraalinen ollakseen uskottava. Oli todella sopiva viini joulun kaloille.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista