Freixenet
Freixenetin nimi tulee omistajaperhe Ferrerin sukutilan nimestä La Freixenada, joka tarkoittaa "maatila, jossa saarnet kasvavat". Ferrerin perhe on ollut cava-bisneksessä mukana viime vuosisadan loppupuolelta alkaen ja Freixenet-yhtiö on yhä perheen omistuksessa ja johdossa. Nykyisin Freixenet on maailman suurin kuohuviinituottaja.
Cava on espanjalaista samppanjamenetelmällä valmistettua kuohuviiniä. Kun viini on käynyt terästankeissa, siihen lisätään sokeria ja hiivaa, jonka jälkeen se pullotetaan ja varastoidaan viinikellareihin toista käymistä varten. Pulloissa tapahtuvassa toisessa käymisessä viiniin muodostuu hiilidioksidia eli viinistä tulee kuplivaa.
Freixenet’lla on kellareita yli 50 km ja siellä on n. 120 miljoonaa pulloa. Pullot varastoidaan kellareissa ylösalaisin ja niitä tanssitetaan (käännellään), jolloin sakka valuu pullon suuosaan. Sakka poistetaan jäädyttämällä ylösalaisin olevien pullojen kaulaosa, jolloin pulloa avattaessa paine työntää sakan pois. Seuraavaksi lisätään sokeria, jotta saadaan kuohuviiniin haluttu makeus.
Lähde: http://www.freixenet.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Freixenet
Kommentit & arvostelut (1)
Maahantuojan tuotekuvaus
Freixenet on pitkän tuotekehityksen tuloksena onnistunut tuomaan markkinoille kuohuviinin, josta alkoholi on kokonaan poistettu. Legeroksi nimetty juoma valmistetaan normaalilla käymisprosessilla rypäleistä viiniksi, mutta kun perusviini on valmis, se tyhjiötislataan matalassa lämpötilassa. Paineen vaikutuksesta alkoholi haihtuu, mutta aromit säilyvät. Freixenet Legeron päärypälelajike on aromaattinen Moscatell, jota viinissä on 98 %; sitä täydentää pieni ripaus hedelmäistä Tempranilloa. Rypäleet tulevat Valencian ja Castilla La Manchan alueilta.
Väri: Punertava
Tuoksu: Kukkainen, hedelmäinen
Makeus: Makea
Lähde: Hartwa-Trade
Muut kommentit ( 0 )