Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Kommentit & arvostelut (5)
Maahantuojan tuotekuvaus
El Coto Crianza on kirsikkainen, nahkainen ja mausteinen punaviini, 15 kuukauden kypsytys amerikkalaisissa tammitynnyreissä maistuu tyylikkäänä vaniljaisuutena. (Maahantuojan kuvaus, www.servaali.fi)
Lähde: Servaali
Muut kommentit ( 4 )
2013: Helposti lähestyttävä, hyvin tehty arkinen viini. 10/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 18/2016)
Muokkaa PoistaNuorekas, varsin hapokas, puolukkainen, kaalikääryleviini. 10/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 17/2014)
Muokkaa PoistaMutkaton viini, syksyisten liharuokien kanssa. 10/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 15/2013)
Muokkaa Poista"Punaruskea viini, jonka rehevässä tuoksussa on nahkaa, vaniljaa, toffeeta ja lakritsaa. Rypäleellisessä maussa on mansikkahilloa, vaniljaa, puolukkaa ja nahkaa. Hyvä jälkimaku. Tasapainoinen kokonaisuus." (Vuoden Viinit 2007. El Coto Crianza 2003. Sijoitus: Hopea. Sarja: Espanjan punaiset rypäleet, hinta alle 10 euroa. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa Poista