Paul Zinck
Paul Zinckin perheen viinitila sijaitsee Ranskassa Alsacen monipuolisella viinialueella. Alue tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän saksalaisia ja ranskalaisia rypäleitä sekä viinikulttuuria. Alueella tuotetaan laadukkaita kuivia ja puolikuivia valkoviinejä. Paul Zinckin viinitilan tunnuspiirteitä on modernin viinituotannon yhdistäminen parhaisiin perinteisiin.
– Meille tärkeintä on säilyttää korkea laatu. Siihen päästäksemme olemme ennakkoluulottomasti ottaneet mielestämme parhaan lopputuloksen takaavat menetelmät käyttöön. Sadonkorjuu tapahtuu käsin, mutta rypäleet murskataan koneellisesti. Käyminen tapahtuu suurissa lämpösäädellyissä terästankeissa, mutta käymistä ei auteta lisätyn hiivan avulla, vaan viini saa käydä perinteisesti luonnonhiivan voimalla, viinitalon edustaja ja Paul Zinckin poika Philippe Zinck kertoo.
Perheyritys Domaine Paul Zinck on perustettu 1964. Yhtiö viljelee 30 hehtaaria viinitarhoja. Vuosituotanto on 280.000 pulloa ja 60% menee vientiin.
Lähde: Viinimaa.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Philippe Zinck
Kommentit & arvostelut (9)
Maahantuojan tuotekuvaus
Paul Zinck Riesling Prestige on korkealaatuinen Riesling, jossa maku, tuoksu ja väri ovat rypäleelle tyypillisiä.
Väri: Täyteläisen kirkkaan keltainen.
Tuoksu: Avoin, intensiivinen, erittäin kukkainen ja hedelmäinen.
Maku: Täyteläinen, rikas, hapokas, mutta erittäin hienostunut elegantti ja tasapainoinen. Viinissä on paljon sitrusaromeja, mineraalia, kukkia, sitruunaa ja greippiä. Jälkimaku on miellyttävä, raikas ja pitkä.
Tarjoiluehdotus: Tämä ihana mineraalisen hunajainen ruokakumppani sopii nautittavaksi monien eri ruokien kanssa, kuten äyriäisten, vähärasvaisen kalan ja itämaisten ruokien kanssa.
Valmistustapa: Tarkoin valikoidut rypäleet poimitaan käsin ja kypsytys tapahtuu lämpökontrolloiduissa terässäiliöissä 18-20°C’ssa. Viinin pullotus alkaa maalis-huhtikuussa, jonka jälkeen viiniä kypsytetään vielä muutaman kuukauden. Alsace eroaa muista alueista, nimittäin täällä rypäle on kasvualuetta tärkeämpi. Usein etiketissä mainitaan rypälelajike ja viinitarhan nimi. Ranskan ensimmäinen viinikooperatiivi perustettiin Alsacessa 1895. Tänä päivänä kooperatiivien osuus viinikaupasta on 26 %. 30 % pullotetaan viinitilalla ja 44 % viinikauppiaitten toimesta (negociants).
Muut kommentit ( 8 )
2016: Tuoksussa vihreää omenaa ja mineraalisuutta. Maku puhdas, rypäleelle tyypillinen. Monikäyttöinen kalaviini. 13/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi (Kauppalehti Optio 13/2017)
Muokkaa PoistaJoulun kalapöydän moniottelija tykkää lohesta, siiasta ja rapuskagenista. (MeNaiset 3.12.2015)
Muokkaa Poista"Jouluruuat alkavat helposti kyllästyttää, joten haluamme tarjota kiireettömään aikaan joulun pyhille menun, jossa jouluruuat on jo unohdettu." Tämä viini jutussa: Joulunpyhien 2015 parempi menu viineineen
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaHento, kevyesti sitruksinen, lempeähappoinen. Voimaa voisi olla enemmän. 9/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 14/2014)
Muokkaa PoistaVietnamilaisia kesärullia: lohiavokado, chili-katkarapu-mango. Kastikkeen ja viinin mausteisuus toimivat yhteen. (Viinilehti 5/2013)
Muokkaa PoistaTästä viinistä laaja arvio Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi): Viime hetken viinivinkit jouluun 2013 - Las Moras roseekuohari ja Zinck Riesling
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaMausteinen äyriäiskeitto ja cayennekrutongit: Viinissäkin saa olla hedelmäisyyttä, jopa makeutta. Puolikuiva, kukkainen ja raikas Domaine Zinck Riesling toimii mainiosti. (www.gloria.fi)
Muokkaa PoistaPunajuuricarpaccio vuohenjuustovaahdon kera: viinisuositus saksalainen Schloss Schönborn Rheingau Riesling Trocken tai ranskalainen Paul Zinck Riesling Prestige. (MeNaiset 13.9.2012)
Muokkaa Poista