Ogier
Ogier on Christophe Ogierin vuonna 1859 perustama viinitalo. Talo sijaitsee Châteauneuf-du-Papen sydämessä, ja se on keskittynyt Rhônen alueen laatuviinien valmistamiseen. Laajassa tammitynnyrikellarissa on aikaisemmin valmistettu tammitynnyreitä viininvalmistukseen. Kellarissa on edelleen nähtävillä keskiajalla käytettyjä vesikaivoja. Näiden vesikaivojen takia kellarissa on hyvä kosteus jonka ansiosta Ogierin kellareissa vallitsee optimaalinen ympäristö viinin tammikypsytykseen. Ogierin erikoisosaaminen on kellarissa: erilaisia 225 – 1200 l tammitynnyreitä käytetään viininvalmistuksessa ja viinien eri ikääntymisvaiheissa. Talo sekä omistaa tarhoja itse että ostaa rypäleitä sopimusviljelijöiltä. Viinintekijänä toimii Olivier Coutier. Ogier kuuluu Advinin-konserniin.
Lähde: www.mikaviini.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Ogier
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
Tarjoiluehdotus: Kasvis- ja grilliruoat sekä leikkeleet ja juustot. Sopii hyvin myös sellaisenaan nautittavaksi pehmeytensä ansiosta.
Väri: Syvän kirsikan punainen
Tuoksu: Kypsiä punaisia marjoja ja aavistus maanläheisyyttä ja kukkaisia aromeja.
Maku: Täyteläisessä maussa aistii tummia marjoja, yrttejä ja mausteisuutta. Pitkä hedelmäinen jälkimaku.
Viiniä ei ole tammitettu. Notre Dame -viinitalon Parcelle-sarja kuvastaa viinitarhan jakoa pieniin osiin, joista kutakin viljellään ja hoidetaan juuri sen olosuhteisiin sopivalla yksilöidyllä tavalla. Notre dame on huolella identifioinut nämä luonnonmukaisesti viljellyt tarhansa 82 eri osaan.
Muut kommentit ( 3 )
Tämä viini on arvioitu Viinikartan jutussa: 5 x pääsiäisviini viidestä maasta
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaHS:n 10 etelärhônelaisen viinin (10-15 €) testi: Sijoitus 10. Nuori, tiukan tanniininen maku, kohtalaiset hapot. Lyhyehkö, tavanomainen maku. 2/5 tähteä. Voittaja Guigal Côtes du Rhône. (www.hs.fi, julkaistu 22.10.2015)
Muokkaa PoistaHyvin runsasarominen. Tulee jotenkin pinot noir mieleen. Maistuu hyvin sellaisenaan. Ruokaviininä uskoisin olevan omiaan: monipuolisesti liharuoille.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista