Cono Sur Single Vineyard Block 5 Chardonnay 2019

Chile, CasablancaValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 13.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Cono Sur Single Vineyard Block 5 Chardonnay 2019(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, sitruksinen, keltaluumuinen, päärynäinen, yrttinen, mausteinen, mineraalinen
Rypäleet:
Chardonnay
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
3.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Mausteiset ja parfyymiset valkoviinit. Aasialaiselle (Kiina, Intia) ruualle, fuusiokeittiö, Välimeren keittiö (sis. Pohjois-Afrikka), myös kala, äyriäiset, possu, parsa, muu mausteinen ruoka Hae viinit

HINTA

Hinta:
13.99 € ( 18.52 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

13.91 € -> 13.99 € (09.03.2018)
13.50 € -> 13.91 € (14.01.2018)
12.99 € -> 13.50 € (18.11.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 10%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
538687
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2019
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.80g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet tulevat El Centinela -nimiseltä tarhalta Casablancan laaksosta. Tarha sijaitsee viileällä alueella lähellä merta. Chardonnay-rypäleet kerätään tarhoilta viimeisenä sadonkorjuun lopussa. Kypsytys: Kolmasosa viinistä kypsyi 7 kuukauden ajan uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Tuottaja: Vuonna 1993 perustettu Cono Sur panostaa luonnonmukaiseen ja ympäristöystävälliseen tuotantoon, vaikkei kaikkia tarhoja ole sertifioitu. Viiniliikkeen omistaa suuri chileläinen viinikonserni Cocha y Toro.
Tuotteen nimen selitykset:
single vineyard = Yhden viinitarhan rypäleistä tehty viini. Mainitaan etiketissä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
16.04.2011
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Cono Sur

Cono Surin viinitarhat ja viinitila perustettiin vuonna 1993. Johtoajatuksena on ollut tuottaa laadukkaita, ilmaisullisia ja innovatiivisiä viinejä, joista uuden maailman henki välittyy nauttijalleen. Tuotemerkin nimi viittaa yrityksen maantieteelliseen sijaintiin Etelä-Amerikan eteläisessä kärjessä, jonka länsireunalla sijaitsee Chile antoisine viinilaaksoineen. Tyylitellyssä logossa toistuu myös Etelä-Amerikan maanosan tuttu muoto.

Sittemmin yrityksen viinitarhoja on perustettu myös osiin Chilen pohjoisimmista ja eteläisimmistä viljelysalueista. Yritys tutkii ja etsii jatkuvasti uusia alueita, joissa viljeltynä rypälelajikkeiden aromit ja maku korostuvat halutulla tavalla. Cono Sur on ollut onnistuneesti mukana laajentamassa viininviljelyn ja viininvalmistuksen tapoja Chilessä ottamalla mukaan uusia viljelylajikkeita, joista moni on vieläkin harvinainen Chilessä.

Cono Sur on soveltanut alusta asti uusia ideoita ja teknologiaa viininvalmistuksen perinteisiin menetelmiin. Tärkeimpiä edistysaskeleita ovat olleet synteettisten korkkien ja kierrekorkkien käyttöönotto sekä ympäristöystävällisten viljelymenetelmien käyttäminen.

Lähde: http://www.conosur.com

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña Cono Sur

Kommentit & arvostelut (6)

Maahantuojan tuotekuvaus

Viiniin käytettävät rypäleet tulevat korkealaatuisista valkoviineistäään tunnetulta Casablanca Valleyn viinialueelta. Vision Chardonnay on Single Vineyard -viini. El Centinela tarha, josta rypäleet tulevat, sijaitsee aavistuksen erillään muista alueen tarhoista ollen Casablancan kaikkein meren läheisin ja viilein. Tarhan viileästä ilmastosta johtuva rypäleiden hitaampi kypsyminen takaa niiden intensiivisen aromikkuuden. Tarhalla maistettuna rypäleissä on aavistuksen suolainen/mineraalinen tuntu, joka on peräisin alueelle yltävistä merisumuista. Tarhan rypäleet korjataan keskimäärin 2 viikkoa alueen muiden rypäleiden jälkeen. Alkoholikäymisen päätyttyä 30% viinistä kypsytetään uusissa ranskalaisesta tammesta valmistetuissa (François Frères) tynnyreissä 6 kk ajan.

Viinin tuoksu on tyylikäs, intensiivisen hedelmäinen ja hennosti tammen sävyttämä. Maku on runsas, harmoninen ja herkullisen tasapainoinen. Tammikypsytyksen tuoma hento paahteisuus on sivuroolissa, mutta tuo makuun syvyyttä ja eleganssia. Jälkimaku on erittäin pitkä ja puhdas.

Parhaimmillaan runsasaromisten kalaruokien, äyriäisten sekä vaaleiden liharuokien kumppanina. Raikkaan hedelmäisyytensä ja runsaahkon hapokkuutensa ansiosta viini toimii hyvin myös aperitiivina.

Muut kommentit ( 5 )

2016: Napakkahappoinen, mutta silkkinen. Puhdaspiirteinen ja moderni chardonnay erittäin maltillisesti tammitetussa trendityylissä. Spaghetti alle vongole. 15/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 1/2018)

    

"Kalpean viherkeltainen viini, jonka kypsässä ja runsaassa tuoksussa on karviaista, passionhedelmää, nokkosta ja ruohoa. Tasapainoinen, runsas, rehevä ja hedelmäinen maku vastaa tuoksua. Miellyttävän pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2014. Cono Sur Single Vineyard Block 5 Chardonnay 2013. Sijoitus: Kulta. Sarja 10: Uuden maailman valkoviinit, hinta yli 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Todella mukavan hapokas, joka tuntuu melkein makeutena. Hyvin hedelmäinen, runsas, pehmeä lopetus. Sitruksisuus tuntuu makealta pikemmin kuin happamalta. Hento mineraalisuus täydentää. Aika tyylikäs chardonnay tyylikkäille kalaruuille.

    

Tomaatti-kvinoasalaatti ja jogurtti-kuminakastike: Cono Sur Single Vineyard Block 5 Chardonnay sopii ajatuksellisesti yhteen eteläamerikkalaisen kvinoan kanssa. (www.hs.fi, julkaistu 27.6.2013)

    

Vivahteikas valkoviini Chilestä, lohen ja nieriän kumppani. (www.gloria.fi)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).