Cono Sur
Cono Surin viinitarhat ja viinitila perustettiin vuonna 1993. Johtoajatuksena on ollut tuottaa laadukkaita, ilmaisullisia ja innovatiivisiä viinejä, joista uuden maailman henki välittyy nauttijalleen. Tuotemerkin nimi viittaa yrityksen maantieteelliseen sijaintiin Etelä-Amerikan eteläisessä kärjessä, jonka länsireunalla sijaitsee Chile antoisine viinilaaksoineen. Tyylitellyssä logossa toistuu myös Etelä-Amerikan maanosan tuttu muoto.
Sittemmin yrityksen viinitarhoja on perustettu myös osiin Chilen pohjoisimmista ja eteläisimmistä viljelysalueista. Yritys tutkii ja etsii jatkuvasti uusia alueita, joissa viljeltynä rypälelajikkeiden aromit ja maku korostuvat halutulla tavalla. Cono Sur on ollut onnistuneesti mukana laajentamassa viininviljelyn ja viininvalmistuksen tapoja Chilessä ottamalla mukaan uusia viljelylajikkeita, joista moni on vieläkin harvinainen Chilessä.
Cono Sur on soveltanut alusta asti uusia ideoita ja teknologiaa viininvalmistuksen perinteisiin menetelmiin. Tärkeimpiä edistysaskeleita ovat olleet synteettisten korkkien ja kierrekorkkien käyttöönotto sekä ympäristöystävällisten viljelymenetelmien käyttäminen.
Lähde: http://www.conosur.com
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña Cono Sur
Kommentit & arvostelut (6)
Maahantuojan tuotekuvaus
Viiniin käytettävät rypäleet tulevat korkealaatuisista valkoviineistäään tunnetulta Casablanca Valleyn viinialueelta. Vision Chardonnay on Single Vineyard -viini. El Centinela tarha, josta rypäleet tulevat, sijaitsee aavistuksen erillään muista alueen tarhoista ollen Casablancan kaikkein meren läheisin ja viilein. Tarhan viileästä ilmastosta johtuva rypäleiden hitaampi kypsyminen takaa niiden intensiivisen aromikkuuden. Tarhalla maistettuna rypäleissä on aavistuksen suolainen/mineraalinen tuntu, joka on peräisin alueelle yltävistä merisumuista. Tarhan rypäleet korjataan keskimäärin 2 viikkoa alueen muiden rypäleiden jälkeen. Alkoholikäymisen päätyttyä 30% viinistä kypsytetään uusissa ranskalaisesta tammesta valmistetuissa (François Frères) tynnyreissä 6 kk ajan.
Viinin tuoksu on tyylikäs, intensiivisen hedelmäinen ja hennosti tammen sävyttämä. Maku on runsas, harmoninen ja herkullisen tasapainoinen. Tammikypsytyksen tuoma hento paahteisuus on sivuroolissa, mutta tuo makuun syvyyttä ja eleganssia. Jälkimaku on erittäin pitkä ja puhdas.
Parhaimmillaan runsasaromisten kalaruokien, äyriäisten sekä vaaleiden liharuokien kumppanina. Raikkaan hedelmäisyytensä ja runsaahkon hapokkuutensa ansiosta viini toimii hyvin myös aperitiivina.
Lähde: Winestate Oy
Muut kommentit ( 5 )
2016: Napakkahappoinen, mutta silkkinen. Puhdaspiirteinen ja moderni chardonnay erittäin maltillisesti tammitetussa trendityylissä. Spaghetti alle vongole. 15/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 1/2018)
Muokkaa Poista"Kalpean viherkeltainen viini, jonka kypsässä ja runsaassa tuoksussa on karviaista, passionhedelmää, nokkosta ja ruohoa. Tasapainoinen, runsas, rehevä ja hedelmäinen maku vastaa tuoksua. Miellyttävän pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2014. Cono Sur Single Vineyard Block 5 Chardonnay 2013. Sijoitus: Kulta. Sarja 10: Uuden maailman valkoviinit, hinta yli 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)
Muokkaa PoistaTodella mukavan hapokas, joka tuntuu melkein makeutena. Hyvin hedelmäinen, runsas, pehmeä lopetus. Sitruksisuus tuntuu makealta pikemmin kuin happamalta. Hento mineraalisuus täydentää. Aika tyylikäs chardonnay tyylikkäille kalaruuille.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaTomaatti-kvinoasalaatti ja jogurtti-kuminakastike: Cono Sur Single Vineyard Block 5 Chardonnay sopii ajatuksellisesti yhteen eteläamerikkalaisen kvinoan kanssa. (www.hs.fi, julkaistu 27.6.2013)
Muokkaa PoistaVivahteikas valkoviini Chilestä, lohen ja nieriän kumppani. (www.gloria.fi)
Muokkaa Poista