Jérôme Quiot
Viinitalo Jérôme Quiot omistaa 170 hehtaaria viinitarhoja kolmessa eri appellation-luokassa. Kuuluisia tiloja Châteauneuf-du-Papessa ovat Domaine du Vieux Lazaret ja Domaine Duclaux, sekä Côtes du Provencessa Domaine Houchart. Perhe on valmistanut yli kahden vuosisadan ajan viiniä, joten Jérôme Quiot’lla on pitkä ja vakiintunut hyvä maine viinintekijänä. Usein valmistettavat viinimäärät ovat alle AOC-lakien, mikä takaa huippulaadun ja hyvin intensiivisen lopputuloksen. Laadun takaa myös viinin pullottaminen itse viinitiloilla. Viinit noteerataan säännöllisesti lehdistössä ja ne ovat voittaneet mitaleja monissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa.
Lähde: www.norex.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Jérôme Quiot
Kommentit & arvostelut (5)
Maahantuojan tuotekuvaus
Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape valmistetaan parhaalla perinteisellä tavalla kellarissa Châteauneuf-du-Papen kylän sydämessä. Viinin käyminen kestää 15–18 päivää. Viiniä kypsytetään 14–24 kuukautta tammessa ja se pullotetaan tilalla.
Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape on väriltään syvän tumman graniitinpunainen. Tuoksu on voimakas, puhdas, tummiin hedelmiin ja mausteisiin vivahtava. Viinissä tuoksuvat kypsät luumut, viikuna ja jouluinen maustekakku, jossa on kardemummaa ja neilikkaa. Tanniinit ovat voimakkaat, mutta pyöreät, rakenteeltaan viini on täyteläinen. Maussa toistuvat tummat kypsät hedelmät ja jälkimaku on lämmin, pitkä ja pippurinen. Erittäin tasapainoinen viini. Viini ikääntyy arvokkaasti aina 12 vuoteen saakka.
Voimakkaan makuiset liharuuat ja useat juustot viihtyvät Châteauneuf-du-Pape Rougen seurassa. Kauriin-, peuran- ja poronpaistit punaviinikastikkeen ja rosmariiniperunoiden kanssa ovat oivaa juhlaruokaa viinille, jossa on paljon tummia aromeita itsessään. Juurekset sopivat lisukkeeksi samoin kuin hillot ja hyytelöt. Syksyn riistan ja sienien kanssa ihastuttavaa. Hirvenpaisti luumujen ja suppilovahveroiden sekä riistakermakastikkeen kanssa on mitä sopivin yhdistelmä Kaloista rasvaisempi lohi voimakkaiden lisukkeiden kera maistuu viini kanssa. Juustoista mustaleimainen emmental ja kittijuustot ovat parhaita vaihtoehtoja.
Lähde: Norex Spirits
Muut kommentit ( 4 )
Tämä viini löytyy Viinikartan blogin jutusta: Joulun punaviinit: Châteauneuf-du-Pape, Pinot Noir ja Tempranillo
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaSuosittu jouluviini. Miellyttävä ja keskitanniininen viini sopii paremmin jouluun.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaTasapainoinen ja nautittava, erittäin miellyttävä hedelmä. Jouluna nauti illan päätteeksi, kun santsaat savulohta ja juustoja. 14/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 20/2015)
Muokkaa Poista"Heleänpunainen viini, jonka elegantissa tuoksussa on hillottuja marjoja, mantelia ja havua. Hillomainen maku vastaa tuoksua, tammea, sopivat hapot." (Vuoden Viinit 2008. Châteauneuf-du-Pape Domaine du Vieux Lazaret Rouge 2005. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Rhonen rypäleiden punaviinit, hinta yli 15 euroa. Rypäleet: Syrah/Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cinsault, Carignan, Terre Noir, Picardan. Yksi rypäle tai sekoite. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa Poista