Pasqua
Pasqua on Italian suurin yksityisomisteinen viinitalo, jolla on kaksi tuttua tuoteperhettä: Pasqua ja Cecilia Beretta. Viinitalon vuosituotanto on noin 20 miljoonaa pulloa, josta 70 % menee vientiin.
Pasqua-viinitalon ovat perustaneet neljä Pasquan veljeksestä vuonna 1925. Veljekset olivat alunperin muuttaneet Veronaan Pohjois-Italiaan armeijapestinsä vuoksi, mutta hankkivatkin sittemmin viinitilan kaupungin läheisyydestä Veneton viinialueelta.
Nykyään yritystä johtavat toisen sukupolven veljekset. Viinitarhoja Pasqualta löytyy Veneton lisäksi myös Apuliasta ja Sisiliasta. Veneton viinialueella sijaitsevat kuuluisat Valpolicella Classico -viinitarhat, Apuliassa, joka on Pasqua-suvun alkuperäinen kotiseutu, tuotetaan mm. Chardonnay- ja Sangiovese-viinejä sekä Sisilian tiloilla Nero d’Avola -viinejä.
Viinitalo yhdistää sulavasti pitkät perinteensä innovatiivisuuteen. Pasqualle on tärkeää reagoida joustavasti ja nopeasti kuluttajien toiveisiin sekä säilyttää tuotteidensa luotettavan korkea laatu. Cecilia Beretta -viinit, joiden pitkäjänteinen tuotekehitys on saanut alkunsa 1980-luvulla, ovat saaneet lukuisia arvostettuja palkintoja.
Lähde: http://www.mikaviini.fi
Lähde: http://www.pasqua.it
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Pasqua
Kommentit & arvostelut (6)
Maahantuojan tuotekuvaus
Tuoksussa punaisia marjoja, kypsää kirsikkaa, kuivattuja hedelmiä, taatelia ja suklaata. Maku on tyylikkään täyteläinen, maukas, lämmin, kevyesti mausteinen ja miellyttävän hapokas. Erinomainen riistalle sekä muille täyteläisille liharuoille ja voimakkaiden juustojen seuraksi.
Ripasso-käymismenetelmän jälkeen viiniä on kypsytetty 12 kuukautta tammitynnyreissä sekä 8-12 kuukautta pullossa. Erinomainen riistalle sekä muille täyteläisille liharuoille ja voimakkaiden juustojen seuraksi.
Lähde: Mikaviini.fi
Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu
Viinikartta suosittelee:Pitkät nahkasaappaat tulee heti mieleen, kun nenää tunkee lasiin ensi kertaa ja varovasti viiniä suussa maiskuttelee. DOC Valpolicella -luokitellun viinin tunnistaa tyylistä, joka on pehmeän täyteläinen ja täynnä kuivattuja hedelmiä. DOC-viini on Valpolicella-alueelta ja käynyt toiseen kertaan Amarone-viiniin käytetyn mäskin kanssa noin 10 päivän ajan, jolloin viiniin tulee uutta tuhtia luonnetta ja alkoholia. Menetelmä on keksitty 80-luvulla. Fiksu keksintö, tämä on pikku-Amarone. Kannattaa kokeilla myös samantyylinen Masi Campofiorin.
Muut kommentit ( 4 )
"Punaisen viinin moniulotteisesta tuoksusta löytyy nahkaa, tupakkaa, hapanta kirsikkaa, yrttejä ja savua. Tuoksua vastaava maku on runsas, marjaisa, hieman mausteinen ja siinä on myös nahkaa ja tupakkaa. Täyteläinen viini on tasapainoisen hapokas ja keskitanniininen. Jälkimaku on pitkä ja miellyttävä." (Vuoden Viinit 2016. Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso 2013. Sijoitus: Pronssi. Sarja 02: Euroopan punaviinit, hinta 11-17 euroa. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa PoistaTästä viinistä pääsiäisviiniarvio Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi):
Pääsiäisviinit 2014 4/7 - Mukautuva Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso 2011
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaNo huhhuh, en muuta sano!!!! Sellainenkin ajatus kävi jo mielessä että jos viimeisen ehtoollisen ehdin toivoa, tämä viini voisi olla se voitelu. Todella loistava täyteläisyys ja hillomainen upea marjaisuus täyttää suun; upeaa!
Jaana Putkonen
Muokkaa Poista"Punaruskea, kehittynyt viini, jonka rehevässä tuoksussa on tallia, nahkaa, kirsikkaa ja vaniljaa. Makeanoloinen maku vastaa tuoksua, hyvä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2008. Cecilia Beretta Ripasso Valpolicella Superiore 2005. Sijoitus: Kulta. Sarja: Italian rypäleiden punaviinit, hinta alle 15 euroa. Yksi rypäle tai sekoite. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa Poista