KWV
KWV on yksi Etelä-Afrikan johtavista viinien ja väkevien alkoholien tuottajista. Sen pääkonttori ja päätuotantolaitos sijaitsee Paarlissa, Western Cape -alueella, joka kuuluu maan tärkeimpiin viinialueisiin. Yritys kokoaa yhteen viinit ja rypäleet maan parhaimmilta viljelyalueilta. Maailmalla yritys tunnetaan tuotemerkeistä kuten Roodeberg, KWV wines, Laborie, Golden Kaan, Cathedral Cellar, Café Culture, Wild Africa Cream ja KWV 3, 5, 10, 15 and 20 -vuotiaat brandyt. KWG on ARA-järjestön (Industry Association for the Responsible Use of Alcohol) perustajajäsen.
Yrityksen taustalla oleva järjestö, Koöperatieve Wijnbouwers Vereniging van Zuid-Afrika Bpkt, perustettiin vuonna 1918 paikallisten viininvalmistajien toimesta. Hollanninkielinen alkuperäisnimi tarkoittaa vapaasti käännettynä "Etelä-Afrikan viininvalmistajien yhteisö yhteistyölle". Maan pääministeri Jan Smuts tunnetaan järjestön voimakkaana tukijana ja hän oli päävastuussa toiminnan muuttamisessa yritysmuotoiseksi parlamentin hyväksynnällä vuonna 2002.
1990-luvun alkuun asti KWG hallitsi maan viinimarkkinoita. Apartheidin päättyessä 1994 viinien vienti lisääntyi ja paikallinen ylituotanto loppui. Nykyisin yritys tunnetaan maailmalla myös tärkeänä brandyjen tuottajana.
Lähde: http://www.kwv.co.za
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
KWV
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Maku: Täyteläinen ja runsasmakuinen. Hedelmäisyys: 2/5. Tanniinit: 4/5. Täyteläisyys: 4/5.
Rypäleet: Cabernet Sauvignon 50%, Shiraz 25%, Malbec 13%, Petit Verdot 8%, Cabernet Franc 4%
Syvän tummanpunainen väri. Tuoksussa mintunlehtiä, yrttejä, kirsikkaa, luumua ja seetriä. Maku on täyteläinen, elegantti ja runsas. Tasapainoiset, tuntuvat tanniinit sekä pitkä jälkimaku. Viini muistuttaa maultaan klassisia Bordeauxin alueen punaviinejä.
Viini sekoitetaan joka vuosi erikseen riippuen eri lajikkeiden ja tarhojen vuosikerroista. Malolaktisen käymisen jälkeen viinien annetaan kypsyä 300 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä noin 16 kuukauden ajan ennen pullotusta. Vain parhaiden tynnyreiden sisältö käytetään Cathedral Cellar Triptych -viiniin. Viiniä voidaan varastoida 6-8 vuotta. Se on saanut nimensä Cathedral Cellarissa olevan triptyykin eli alttarikuvan mukaan.
Lähde: Arvid Nordquist
Muut kommentit ( 1 )
Tämä viini on arvioitu pääsiäiseen liittyvissä jutuissamme: Välimerellinen pääsiäislammas Euroopan puolelta ja Marokkolainen lammaspata ja viinit pääsiäisenä
Janne Putkonen
Muokkaa Poista