Castillo de Molina Gran Reserva Pinot Noir 2018

Chile, Valle CentralPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 13 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 11.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Castillo de Molina Gran Reserva Pinot Noir  2018(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (7)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, kypsän karpaloinen, mausteinen, kevyen yrttinen
Rypäleet:
Pinot Noir
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
0.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Marjaisa & raikas: Kevyitä ja keskitäyteläisiä viinejä, joita sävyttävät tuoreiden marjojen aromit ja hapokkuus. Raikkaan tuoreutensa ansiosta ne seurustelevat luontevasti pastojen sekä kasvis- ja kanaruokien, mutta myös kalaruokien kanssa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
11.99 € ( 15.85 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

11.98 € -> 11.99 € (08.01.2021)
11.99 € -> 11.98 € (24.02.2020)
11.98 € -> 11.99 € (13.01.2019)
12.40 € -> 11.98 € (09.03.2018)
11.99 € -> 12.40 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 10%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 - 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
455377
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.20g/l
Erityistä:
kestävän kehityksen sertifiointi, vegaaninen
Tuotteen nimen selitykset:
gran reserva = Espanjassa pitkään kypsytetty, yli 3 vuotta sekä lisäksi pari vuotta pullossa. reserva = Espanjassa 2-3 vuotta kypsytetty ja lisäksi 1 vuosi pullossa. Uudessa maailmassa ei välttämättä tarkoita mitään.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Viña San Pedro

Viña San Pedro valmistaa viinejä Chilessä jo lähes 150 vuoden perinteellä. Voidaan todeta, että syntyjään pioneerina ja nykyisin uuden maailman innovaattorina tunnettu yritys on osallistunut kehittämään toimialan viljelysmahdollisuuksia koko maassa.

Correa Albanon veljesten vuonna 1865 perustama Viña San Pedro näyttää esimerkkiä innovoinnille etsimällä ainutlaatuisia tyylejä ja viljelysmaastoja aina maan pohjoisimmasta kolkasta Elquin alueelta syvälle etelään Bio Bion laaksoihin. Tänä päivänä viinien valmistukseen käytettäviä raaka-aineita kasvatetaan kymmenillä tiloilla mukaanlukien myös Casablancan, Cachapoalin, Cúricon, Leydan, Maipon sekä Maulen alueet. Monipuolinen viinivalikoima tarjoaa vaihtoehtoja kaikenlaisille viininharrastajille erilaisiin tilaisuuksiin ja ateroillle.

Vuonna 2008 osaksi VSPT Wine -konsernia (Viña San Pedro Tarapacá Wine) sulautunut yritys on Chilen kolmanneksi suurin ja maan toisiksi tärkein viinien viejäyritys.

Yhteensä San Pedrolla on viininviljelysmaata yli 2.500 hehtaaria ja se omistaa yhden maailman suurimmista, Curicó Valleyn alueella sijaitsevan 1.200 hehtaarin viinitarhan, jolta tulevat muun muassa Gato Negro -viinit eli ”kissaviinit”. Suomen tunnetuimman viinibrändin, Gato Negron lisäksi San Pedron por tfolioon kuuluvat mm. Castillo de Molina, Kankana del Elqui, Cabo de Hornos sekä luomuviinisarja 35 South B.O. Vientiä on yli 80 maahan ympäri maailman. San Pedro on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla San Pedro viljelee. Tämä on San Pedron 360° Sustainable -ohjelman periaate.

Amerikkalainen Wine Enthusiast -lehti valitsi Viña San Pedron marraskuussa 2011 ”Uuden maailman vuoden viinitaloksi”. Wine Enthusiast on maailman arvostetuimpia erikoisjulkaisuja, ja sen antamia arvioita seuraa tarkkaan koko kansainvälinen viinimaailma. Uuden maailman vuoden viinitalo -palkinto on upea tunnustus Viña San Pedron vuosien arvokkaasta ja tinkimättömästä työstä laadun ja kuluttajia kiinnostavien viinien luomisessa. Samalla se korostaa Viña San Pedron merkitystä kansainvälisillä viinimarkkinoilla ja palkitsee viinitalon saavuttamasta kehityksestä, sillä tunnustuksen saadakseen viinitalon on pärjättävä kilpailun kaikilla osa-alueilla aina premium-viinien valmistuksesta tuotteiden menestyksekkääseen kaupallistamiseen saakka. Uuden maailman vuoden viinitalo -palkinnosta kilpaili Viña San Pedron kanssa joukko erittäin arvostettuja viinitaloja mm. argentiinalainen Bodega Norton, eteläafrikkalainen De Toren, kanadalainen Mission Hill Family Estate ja australialainen Penfold’s.

Lähde: www.sanpedro.cl, www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña San Pedro

Kommentit & arvostelut (12)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Vaalean rubiininpunainen.
Tuoksu: Lempeän hedelmäinen, aromaattinen ja tammen sävyttämä.
Maku: Täyteläinen, mansikan ja kirsikan vivahteita. Pehmeät, kypsät tanniinit.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -opas arvioi viinin harmoniseksi kokonaisuudeksi ja laadultaan erinomaiseksi. Sen mukaan viini on edullinen ostos ja enemmän kuin hintansa arvoinen. Valmis juotavaksi jo nyt, mutta kehittyy vielä.

Enemmän kuin hintansa arvoinen
Rypäleet runsasmakuiseen Castillo de Molina Reserva Pinot Noir -punaviiniin saadaan Curicó Valleystä. Alueella vallitsee välimerellinen ilmasto ja maaperä on hyvin vettä läpäisevää vanhaa vesijättömaata.Pienissä puusammioissa tapahtuvan alkoholikäymisen jälkeen viiniä uutetaan vielä kahdesta kolmeen viikkoon aromin ja värin saamiseksi. Tämän jälkeen viini siirretään amerikkalaisiin tammitynnyreihin kypsymään 12-16 kk ajaksi. Pehmeiden, kypsien tanniinien ympärille rakentuu tammen värittämä, harmoninen, täyteläinen kokonaisuus.Ihastuttava tuttavuus nautittavaksi vaalean lihan, lintujen ja juustojen kera. Kokeile myös savulohelle. Viinin ideaalinen tarjoilulämpötila on 14-15 astetta ja se voidaan nauttia heti tai varastoida 3-4 vuotta.

Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu

Viinissä on mukavasti happoja ja pieni puolukkainen vivahde, mikä on hieno lisä kirsikkaisuuteen. Castillo de Molina on jopa hieman tavallista mausteisempi, mikä tekee siitä entistä mielenkiintoisemman. Tämä viini voitti koko Vuoden Viinit 2014 -kilpailun satojen viinien joukosta. Monipuolinen viini seurusteluun, monille ruoille ja etenkin joulupöytään. Sopii jopa kaloille.

Muut kommentit ( 10 )

"Rubiininpunainen viini, jonka voimakkaasta tuoksusta löytyy kypsiä punaisia marjoja, vadelmaa ja puolukkaa sekä selkeää paahteisuutta. Keskitäyteläinen ja keskitanniininen maku on kypsän marjaisa, paahteinen ja rypäleelle tyypillinen. Viinin tanniinit ovat pehmeät ja sillä on miellyttävä marjaisa jälkimaku." (Vuoden Viinit 2018. Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2016. Sijoitus: Hopea. Sarja 04: Uuden maailman punaviinit, hinta alle 12 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

"Väriltään punaisella viinillä on intensiivinen, hieman savuinen tuoksu, josta löytyy kypsiä punaisia marjoja, karpaloa, puolukkaa ja vadelmaa. Mehevän marjaisa maku on keskitäyteläinen, sopivan hapokas ja tasapainoinen." (Vuoden Viinit 2016. Castillo de Molina Reserva Pinot Noir 2014. Sijoitus: Hopea. Sarja 05: Uuden maailman punaviinit, hinta 11-17 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

Hintaisekseen, 10,80e, todella miellyttävän kypsän makuinen. Myös jälkimaku pehmeä ilman karvaisuutta tai hapokkuutta. Sopii mielestäni kaikkien liharuokien ja myös kalan seuraksi. Erinomainen hinta-laatu suhde.

    

"Kalpeanpunainen viini, jonka voimakkaassa tuoksussa aistii pieniä punaisia marjoja, tervaa ja savua. Keskitäyteläinen, selkeä, kypsä ja hapokas maku vastaa tuoksua. Hyvä rakenne." (Vuoden Viinit 2015. Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2013. Sijoitus: Pronssi. Sarja 05: Uuden maailman punaviinit, hinta 11-17 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

"Kalpeanoranssinpunainen viini, jonka miellyttävässä ja rypäleelle tyypillisessä tuoksussa on mansikkaa, marjaisuutta ja tammea. Sopivan hapokas maku vastaa tuoksua, siinä aistii rypäleelle tyypillisesti pieniä, punaisia marjoja. Tasapainoinen kokonaisuus, jossa on pitkä jälkimaku. Erinomainen hinta/laatusuhde." (Vuoden Viinit 2014. Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2011. Sijoitus: Koko kilpailun voitto. Sarjassaan kultaa. Sarja 04: Uuden maailman punaviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Erittäin hieno pinotti, joka näyttää kevyeltä, mutta maistuu runsaalta ja aromikkaalta. Tuntuma on pehmeä ja vähätanniininen, mutta hieno ja runsas kirsikkainen tai punaherukkainen fiilis. Toimi hienosti raclette-viininä.

    

Marjainen ja hieman vaniljainen, suutuntumaltaan silkkinen. Sopii monenlaiselle liharuualle, myös riistalle ja linnuille. (Sara 2/2010)

    

"Kalpea, tiilenpunainen. Tuoksussa nahkaa, pieniä punaisia marjoja, mansikkahilloa ja savua. Maku herkullinen, rypäleelle tyypillinen. Elegantti viini. Pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2005. Castillo de Molina Reserva Pinot Noir 2003. Sijoitus: Tuomariston kunniamaininta. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).