Brumont La Gascogne 2018

Ranska, Lounais-RanskaValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Viinikartan laatuarviota ei ole vielä annettu. Lisäämme laatuarvioita tuotteisiin ajan myötä. Voit vaikuttaa arvioon antamalla omat tähtesi.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 12.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Brumont La Gascogne 2018(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, keskihapokas, herukkainen, sitruksinen, karviaismainen
Rypäleet:
Gros Manseng, Sauvignon Blanc
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
2.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat, hedelmäiset ja vähemmän hapokkaat valkoviinit. Yleiskäyttöinen, helppo ja pehmeä valkoviini. Lohi ja rasvainen kala, äyriäiset, kana, possu, kermaiset kastikkeet, pizza, jotkin pastat Hae viinit

HINTA

Hinta:
12.98 € ( 17.31 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

12.99 € -> 12.98 € (08.01.2021)
13.48 € -> 12.99 € (13.01.2019)
13.21 € -> 13.48 € (09.03.2018)
12.80 € -> 13.21 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
953557
Myynnissä:
Löytyy Alkosta tilausvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
4.20g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
28.11.2016
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

S.A Vignobles Brumont

Alain Brumont hankki Madiranissa, Lounais-Ranskassa sijaitsevan Château Montuksen omistukseensa vuonna 1980. Edellisen omistajan aikana tämä legendaarinen viinitila oli päässyt hieman rapistumaan ja Brumont halusi nostaa Château Montuksen takaisin samanlaiseen kukoistukseen mitä se oli ollut menneinä vuosikymmeninä. Tarhoilta poistettiin vanhat Cabernet Sauvignon-köynnökset ja tilalle istutettiin paikalla alunperin viljeltyä Tannatia. Köynnösten satomäärää ruvettiin rajoittamaan ja kesyttääkseen Tannat-viinin luontaista kovuutta, he ottivat käyttöön tammitynnyrit viinin kypsytyksessä. Brumontin määrätietoisen uudistuksen ansiosta Wine Spectatorin arvioi vuonna 2004 Montuksen maailman 72. parhaaksi viiniksi. Nykyisin Alain Brumontilla on viinitarhoja Madiranin lisäksi Pacherencin ja Côtes de Gascognen alueella.

Lähde: www.vinetum.com

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
S.A Vignobles Brumont

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Luonnehdinta: Viinin väri on vaaleankeltainen, hieman vihertävä. Tuoksu on runsas ja raikas. Siitä voi aistia ruohoa, herukkaa, karviaista ja sitrusta. Maku on kuiva ja melko runsas. Maussa toistuu tuoksun raikkaus. Maku on miellyttävän ”vihreän” hedelmäinen ja raikkaan hapokas.

Tämä viini tulee Lounais-Ranskasta, Côtes de Gascognen alueelta, missä Alain Brumontilla on 20 hehtaaria viininviljelmiä. Rypäleet poimitaan käsin, minkä jälkeen rypäleet murskataan hellävaraisesti. Mehun annetaan olla kuorikontaktissa ennen puristusta ja siirtämistä käymisastioihin. Käyminen tapahtuu lämpökontrolloiduissa terästankeissa, noin 14°C asteessa. Käymisen jälkeen viini sai kypsyä vielä jonkin aikaa hiivasakan kanssa.

Laatuluokitus: VDP des Côtes de Gascogne

Muut kommentit ( 2 )

Tuoksussa on kivellisiä makeita hedelmiä, kuten aprikoosia ja persikkaa. Tuoksut toistuvat myös maussa, jossa on monipuolisempiakin hedelmämakuja melko täyteläisessä ja vahvan aromikkaassa muodossa. Raikkaus kuitenkin säilyy ja hapokkuus on pehmeää. Jälkimaku on sitruksinen. Viinissä on myös vihreämpiä elementtejä, joista tulee spontaanisti mieleen rakuuna. Moniulotteinen maku sopii laajasti erilaisille kattauksille. Tyylikäs sosiaalinen viini. Näitä lisää Lounais-Ranskasta, josta valikoima on vähäisempää.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).