Blitz Riesling 2020

Saksa, MoselValkoviini, puolikuiva (sokeria 4 - 18 g/l)Valkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5.
Tuote on 4 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 9.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Blitz Riesling 2020(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus / etiketti]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Puolikuiva, Hapokas, kypsän sitruksinen, viheromenainen, persikkainen, hunajameloninen, kevyen kukkainen, mausteinen
Rypäleet:
Riesling
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
16.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Puolikuivat ja puolimakeat valkoviinit. Erityisesti seurusteluun. Itämainen ruoka (Riesling, Gewürztraminer), kana, kalkkuna, jotkin salaatit ja voi sopia myös makkararuuille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
9.98 € ( 13.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

9.77 € -> 9.98 € (09.03.2018)
9.40 € -> 9.77 € (24.02.2018)
8.99 € -> 9.40 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 30%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 € tai alle

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
524667
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
10.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2020
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.90g/l
Erityistä:
vegaaninen, ympäristövastuullinen pakkaus
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Moselin laatuviinialueen viinitarhat. Valmistus: Terästankeissa. Muuta: Vinin nimen Blitz on saksaa ja tarkoittaa salamaa, millä halutaan kuvata tämän rieslingviinin hapokasta raikkautta. Tuottaja: Dr. Pauly-Bergweilerin viinitalo on perustettu vuonna 1728. Talo omistaa 21 hehtaaria viinitarhoja, joilla kasvatetaan Rieslingiä (99 %) ja Pinot Noiria (1 %). Pauly-Bergweilerin vuosituotanto on 0,5 miljoonaa pulloa viiniä. Viinitalon johdossa on Stefan Pauly.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
21.02.2011
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Weinhaus Dr. Pauly-Bergweiler

Moselin laakson aatelistoa. Viinikylät kohoavat Mosel-joen rannoilla kuin ketjuun pujotetut jalokivet. Tunnetuin niistä on epäilemättä Bernkastel, jonka viineistä kirjoitetaan ylistävään sävyyn jo eräässä 1100-luvulta säilyneessä virallisessa asiakirjassa.

Dr. Pauly-Bergweilerin viinitarhat sijaitsevat Moselin laaksossa, parhaistakin parhaimmilla alueilla. Köynnökset on istutettu rinteisiin ja pääasiallisena lajikkeena viljellään myöhään syksyllä kypsyvää Rieslingiä.

Bernkasteler alte Badstube am Doctorberg on Dr. Paulyn ilo ja ylpeys, joka tuottaa vuodesta toiseen Moselin laakson eliittiin lukeutuvia viinejä. Osa köynnöksistä on yli 70 vuotta vanhoja ja sato on keskimäärin 55-65 hl hehtaarilta. Kansainvälisen viinilehdistön arvioinneissa Bernkasteler alte Badstube am Doctorbergin Rieslingit ovat keränneet huippupisteitä.

Lähde: www.fondberg.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Weinhaus Dr. Pauly-Bergweiler

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

VALMISTUS
Viini valmistettiin terästankeissa, jotta alueelle tyypilliset mineraaliset ja hedelmäiset aromit saatiin säilytettyä. Viinin nimi Blitz tarkoittaa salamaa, millä halutaan kuvata tämän rieslingviinin hapokasta raikkautta. Rypäleet tulevat Moselin laatuviinialueen tarhoilta.
LUONNEHDINTA
Väri: kirkas vaaleankeltainen.
Tuoksu: keltaista kypsää hedelmää, makeaa sitrusta ja hieman hunajaa.
Maku: puolikuiva, hedelmäinen, rapean raikas hapokkuus, aromeissa sitrushedelmiä, hunajaista omenaa,kypsää persikkaa, erittäin keskipitkä maku, jonka lopussa aavistus mineraalisuutta.
Tarjoilulämpötila: 6-8° C.
RUOKASUOSITUKSET
Erinomainen viini seurusteluun sellaisenaan. Toimii myös mainiosti keveiden ruokien, kuten äyriäissalaatin, jääkellarinlohen, kukkakaalisosekeiton ja tomaattibruchettojen kyytipoikana.

Muut kommentit ( 4 )

Mieto, sitruunainen ja kukkea hedelmäpommi. Hieno raikkaus puolikuivasta luonteesta huolimatta. Buffet-viini. 13/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 2/2018)

    

Grillattua vesimelonia, punasipulia ja ricotta-tuorejuustoa: Blitz Rieslingin runsaat hapot tasapainottuvat reilun hedelmäisyyden ansiosta ja täydentävät annosta hienosti. (www.gloria.fi)

    

"Vaaleankeltainen viini, jonka hennossa tuoksussa aistii hedelmää. Puolikuivassa, sopivan hapokkaassa maussa on sitrusta ja omenaa. Helppo ja kiva viini." (Vuoden Viinit 2011. Blitz Riesling 2010, Weinhaus Dr Pauly-Bergweiler. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Euroopan valkoviinit, hinta alle 9 euroa. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).