Weinhaus Dr. Pauly-Bergweiler
Moselin laakson aatelistoa. Viinikylät kohoavat Mosel-joen rannoilla kuin ketjuun pujotetut jalokivet. Tunnetuin niistä on epäilemättä Bernkastel, jonka viineistä kirjoitetaan ylistävään sävyyn jo eräässä 1100-luvulta säilyneessä virallisessa asiakirjassa.
Dr. Pauly-Bergweilerin viinitarhat sijaitsevat Moselin laaksossa, parhaistakin parhaimmilla alueilla. Köynnökset on istutettu rinteisiin ja
pääasiallisena lajikkeena viljellään myöhään syksyllä kypsyvää Rieslingiä.
Bernkasteler alte Badstube am Doctorberg on Dr. Paulyn ilo ja ylpeys, joka tuottaa vuodesta toiseen Moselin laakson eliittiin lukeutuvia viinejä. Osa köynnöksistä on yli 70 vuotta vanhoja ja sato on keskimäärin 55-65 hl hehtaarilta. Kansainvälisen viinilehdistön arvioinneissa Bernkasteler alte Badstube am Doctorbergin Rieslingit ovat keränneet huippupisteitä.
Lähde: www.fondberg.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Weinhaus Dr. Pauly-Bergweiler
Kommentit & arvostelut (5)
Maahantuojan tuotekuvaus
VALMISTUS
Viini valmistettiin terästankeissa, jotta alueelle tyypilliset mineraaliset ja hedelmäiset aromit saatiin säilytettyä. Viinin nimi Blitz tarkoittaa salamaa, millä halutaan kuvata tämän rieslingviinin hapokasta raikkautta. Rypäleet tulevat Moselin laatuviinialueen tarhoilta.
LUONNEHDINTA
Väri: kirkas vaaleankeltainen.
Tuoksu: keltaista kypsää hedelmää, makeaa sitrusta ja hieman hunajaa.
Maku: puolikuiva, hedelmäinen, rapean raikas hapokkuus, aromeissa sitrushedelmiä, hunajaista omenaa,kypsää persikkaa, erittäin keskipitkä maku, jonka lopussa aavistus mineraalisuutta.
Tarjoilulämpötila: 6-8° C.
RUOKASUOSITUKSET
Erinomainen viini seurusteluun sellaisenaan. Toimii myös mainiosti keveiden ruokien, kuten äyriäissalaatin, jääkellarinlohen, kukkakaalisosekeiton ja tomaattibruchettojen kyytipoikana.
Lähde: Fondberg Oy
Muut kommentit ( 4 )
Mieto, sitruunainen ja kukkea hedelmäpommi. Hieno raikkaus puolikuivasta luonteesta huolimatta. Buffet-viini. 13/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 2/2018)
Muokkaa PoistaTämä viini helmikuun kausimenussa: Madekeitto, kalapihvejä ja veriappelsiinia
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaGrillattua vesimelonia, punasipulia ja ricotta-tuorejuustoa: Blitz Rieslingin runsaat hapot tasapainottuvat reilun hedelmäisyyden ansiosta ja täydentävät annosta hienosti. (www.gloria.fi)
Muokkaa Poista"Vaaleankeltainen viini, jonka hennossa tuoksussa aistii hedelmää. Puolikuivassa, sopivan hapokkaassa maussa on sitrusta ja omenaa. Helppo ja kiva viini." (Vuoden Viinit 2011. Blitz Riesling 2010, Weinhaus Dr Pauly-Bergweiler. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Euroopan valkoviinit, hinta alle 9 euroa. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa Poista