Barth Riesling Trocken 2020

Saksa, RheingauValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Viinikartan laatuarviota ei ole vielä annettu. Lisäämme laatuarvioita tuotteisiin ajan myötä. Voit vaikuttaa arvioon antamalla omat tähtesi.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 17.91 € (0.75 l)
  • [kuva: Barth Riesling Trocken 2020(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, mineraalinen
Rypäleet:
Riesling
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
4.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
17.91 € ( 23.88 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

17.49 € -> 17.91 € (06.04.2022)
16.90 € -> 17.49 € (08.01.2021)
16.31 € -> 16.90 € (09.03.2018)
15.90 € -> 16.31 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
903337
Myynnissä:
Löytyy Alkosta tilausvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2020
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.70g/l
Erityistä:
luomu
Tuotteen nimen selitykset:
trocken = Kuiva.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
19.03.2017
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Wein- und Sektgut Barth

Wein- und Sektgut Barth on perhetila, jota johtavat perheen isä Norbert ja tytär Christine. Tilan toimitusjohtaja ja kellarimestari on Mark Barth.

Mark on amerikkalaista syntyperää ja ottanut vaimon sukunimen. Sekä Christine että Mark ovat opiskelleet Geisenheimin viiniyliopistosta. Christinen ”Bachelor of Science”-tutkinnon pääaine oli kansainvälinen markkinointi.

Mark Barth on suorittanut ”Bachelor of Science”-tutkinnon viininviljelystä. Hänen lopputyönsä aihe oli ”Kuohuviinin CO2-stabiliteetti matkalentokorkeudessa”. Hänellä oli mahdollisuus testata eri menetelmin valmistettuja kuohuviinejä sekä sensorisesti että empiirisesti ”Flight Test Facility”-tutkimuskeskuksessa ja tutkia hiilihapon haihtumista. Alipaineessa kuohuviinit menettivät CO2:ta huomattavasti nopeammin kuin normaalipaineessa. Johtopäätös: perinteisellä menetelmällä valmistettu kuohuviini, jossa on pienemmät kuplat kuohuu pitempään kuin isokuplainen yksinkertaisemmalla menetelmällä valmistettu. Kuohuviini kannattaa avata vasta juuri ennen lasiin kaatamista ja nauttia nopeasti!

Tila tuottaa vuosikerrasta 2012 lähtien luomuviinejä. Tällä hetkellä on menossa ns. siirtymävaihe. Viinitarhoja tilalla on 19,5 hehtaaria. Tilan perusti 1948 Johann Barth.

Lähde: www.viinimaa.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Barth

Kommentit & arvostelut (2)

"Viinin väri on vaalea vihertävän vaaleankeltainen. Sen keskivoimakkaassa tuoksussa mineraalia, kypsää sitruunaa, kypsää omenaa ja luumua sekä aavistus kukkeutta. Maku on kuiva, erittäin hapokas, tasapainoinen ja jatkaa tuoksu viitoittamalla linjalla. Tyypillinen lajinsa edustaja, joka todennäköisesti hyötyisi muutaman vuoden varastoinnista." (Vuoden Viinit 2018. Barth Riesling Trocken 2016. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 18: Luomuvalkoviinit, hinta 12 euroa tai yli. www.vuodenviinit.fi)

    

Selkeämakuinen, tasainen ja sopivan raikas riesling. Mineraalisuutta löytyy. Ei valittamista, mutta ei toisaalta erityismainintojakaan.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).