Atlântico 2020 muovipullo

PortugaliPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 2.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 11.98 € (1 l)
  • [kuva: Atlântico 2020 muovipullo(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
2.5 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, keskitanniininen, puolukkainen, luumuinen, kypsän karpaloinen, mausteinen, hennon mokkainen
Rypäleet:
Aragonez, Trincadeira
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
5.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit. Tyypillinen uuden maailman tyyli. Viinit ovat runsaita, aromikkaita ja jopa hillomaisia, mutta eivät erityisen ryhdikkäitä. Yleiskäyttöinen viini, joka sopii mausteisten, marinoitujen ja aromikkaiden liharuokien (nauta, porsas) kanssa ja erinomaisesti seurusteluun. Ei sovi kevyiden makujen kanssa. Suosituin viinityyppi kuluttajien keskuudessa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
11.98 € ( 11.58 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

11.49 € -> 11.98 € (08.01.2021)
11.48 € -> 11.49 € (17.11.2019)
10.99 € -> 11.48 € (13.01.2019)
10.66 € -> 10.99 € (09.03.2018)
10.53 € -> 10.66 € (24.02.2018)
9.98 € -> 10.53 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
1 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
419218
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2020
Pakkaustyyppi:
muovipullo
Korkki:
muovisuljin
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
4.80g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Viinitarhat sijaitsevat Portugalin eteläosassa Évoran kylässä Alentejanon viinialueella. Valmistus: Viini kävi lämpökontrolloidusti terässammioissa. Malolaktinen käyminen terästankeissa tammilankkujen kanssa. Tuottaja: Casa Agricola Alexandre Relvas on yksi alueensa suurimmista viinintuottajista. Relvasin perhe perusti yrityksen vuonna 2001. Nykyään yritys viljelee yhteensä 350 tarhahehtaaria 5 eri tilalla.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
18.05.2014
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Casa Agricola Alexandre Relvas

”Haluamme olla osana ihmisten hauskaa ja terveellistä elämäntyyliä sekä tuottaa laadukkaita viinejä erittäin kilpailukykyiseen hintaan”, toteaa tilan omistaja Alexandre Relvas Jr. Myös luonto on perheen sydäntä lähellä ja siksi Casa Agricola Alexandre Relvasin viinitila on sitoutunut noudattamaan kestävän kehityksen ohjelmaa, jonka tavoitteena on pienentää viinintuotannon aiheuttamaa hiilijalanjälkeä. Uusia korkkipuita on istutettu tilalle yli 100.000 kappaletta sekä koneiden ja myrkkyjen käyttöä on pyritty vähentämään antamalla merino-lampaiden laiduntaa viljelyksillä vuoden ympäri.

Lähde: Servaali

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Casa Agricola Alexandre Relvas

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Upean hinta-laatusuhteen punaviinin, Atlânticon, makumaailmasta löytyy runsaasti autenttista Portugalia. Viinin keskitäyteläisestä mausta erottuvat erityisesti tummat marjat kuten kirsikka ja boysenmarja.

Viinin nimi viittaa Atlantin valtamereen, jolla on suuri vaikutus Portugalin ilmastoon ja sitä kautta alueen viinien makumaailmaan. Atlântico on myytävänä Alkossa ympäristöystävällisessä, 1 litran, PET-pullossa. Myös pullon korkki ja etiketti on tehty muovista, jonka ansiosta koko pakkaus on 100% kierrätettävä. Etiketin kaunis design on saanut innoituksensa Lissabonin kuuluisista, keltaisista ratikoista.

Tuotekuvaus: Tuoksultaan raikkaan marjainen ja hennon mausteinen. Keskitäyteläisestä mausta erottuvat erityisesti tummat marjat kuten kirsikka ja boysenmarja. Marjaisaa makua täydentävät raikas hapokkuus sekä pehmeät tanniinit.

Ruokasuositus: Erinomainen kumppani monenlaisille pastaruuille sekä kanalle ja pehmeille juustoille. Oivallinen myös grilliviininä.

Muut kommentit ( 1 )

Sanoisin, että kympille tässä litran pullossa on vastinetta. Maku ei ehkä ole kaikkein puhdaspiirteisimpiä, mutta maistuu portugalilaiselta. Täyteäinen tyyli on runsasarominen ja tumma. Tammilankuista on saatu makua, mikä ei tietysti ole kovin hienostunutta. Tällä hinnalla grilliruokien noutopöytään sopiva viini.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).