Château Ksara Reserve du Couvent 2016

LibanonPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • [kuva: Château Ksara Reserve du Couvent 2016(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, boysenmarjainen, herukkainen, maustepippurinen, tamminen, kevyen nokinen, robusti
Rypäleet:
Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Alkon makutyyppi:
Roteva & voimakas: Täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä. Viinit ovat voimakkaan makuisia ja rotevan täyteläisiä. Tanniiniensa ansiosta ne pärjäävät, vaikka pöydässä olisi yhtä lailla roteva ruokakumppani, kuten riistaa, riistalintua, ryhdikäs liharuoka tai voimakkaita juustoja. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
13.90 € ( 18.40 €/l)   Pantit
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 30%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 - 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
490447
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2016
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.40g/l
Tuotteen nimen selitykset:
château = Viinitila tai -talo. reserve = Voi tarkoittaa laadukkaampaa viiniä, mutta ei voi päätellä mitään.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:
Kuumimmat Pirkka-tuotteet:

TUOTTAJA

Château Ksara

Hedelmällinen Bekaan laakso Libanonia halkovien vuorijonojen välissä on vuosisatoja kiinnostanut seikkailijoita ja lähetyssaarnaajia, rosvoja ja viljelijöitä. Alueen historia tihkuu tarinoita Nooan arkin rantautumispaikasta jesuiittamunkkeihin ja 1900-luvun lopun poliittisen epävakauden aikoihin. Château Ksaran viinitila on ponnistellut Bekaan alueella viininviljelyn kehittämiseksi yli 150 vuotta, joista pari viime vuosikymmentä on keskittynyt tuotannon modernisointiin. Lieneekö sisulla ollut osuutta asiaan?

Sisu ei ole ainoa Ksaraa suomalaisiin yhdistävä tekijä. Ksaran viinitilalla liehuu Siniristilippu, sillä Suomen kunniakonsulaatti toimii tilan yhteydessä. Suomi oli myös yksi Ksaran tähtäimessä olevista uusista vientimarkkinoista, kun sen tuotantoa alettiin modernisoida 1970-luvulla.

Ksara-nimen kerrotaan tulevan ristiretkeläisten linnoitusta tarkoittavasta sanasta ksar. Linnoitus kuvaakin hyvin Château Ksaran vankkumatonta asemaa libanonilaisten myrskyisässä historiassa. Viiniä on viljelty Bekaan laaksossa jo foinikialaisten ajoista lähtien. Ksaran historian viinitilana katsotaan alkaneen vuonna 1857, kun Jesuiitta-munkit hankkivat tilan haltuunsa ja istuttivat tarhoille parempilaatuisia viinilajikkeita. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen emämaa Ranskan tavoille koulutetut viinintekijät toivat viinintekoon uudistuksia, mm. uusia rypälelajikkeita. Munkkien viineistä tulikin niin merkittävää liiketoimintaa, että Vatikaani katsoi toiminnan olevan liian kaupallista, ja munkit joutuivat myymään viinitilansa paikallisille liikemiehille vuonna 1974. Uudessa omistuksessa Ksarasta on kasvanut maailmallakin arvostettu tuottaja.

Lähde: www.haugen-gruppen.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Chateau Ksara

Kommentit & arvostelut (7)

Maahantuojan tuotekuvaus:

Luonnehdinta: Keskirunsas tuoksu on mausteinen ja siinä on makeaa kirsikkaa ja karhunvatukkaa. Taustalta löytyy myös tammikypsytyksen tuomia seetripuun aromeita. Keskitäyteläistä makua ryhdittävät jo hienostuneesti kypsyneet tanniinit ja Syrah-rypäleen lievä pippurisuus. Marjaisa hapokkuus tasapainottaa viiniä, ja maussa on myös Cabernet Francin yrttisyyttä. Luonteikas kokonaisuus kertoo hyvin laadukkaasta viininteosta. Ksaraa voi nauttia jo nyt, mutta se kestää viileän kaapin perukoilla helposti pari vuotta.

Ruokasuosituksia: Lampaan- ja naudanlihalle sekä itämaisittain maustetun couscousin, wokin tai välimerellisten vihannesten seuraan. Pääsiäislampaan klassinen kumppani.

Lehdistö:
Wine Enthusiast: 91/100 (vuosikerta 2011)
James Suckling 90/100 (vuosikerta 2011)
Koti&Keittiö 11/2013: "Maukas lihaviini vaikka entrecotin kumppaniksi."
Hesari 22.1.2009 Jouko Mykkänen 2006 vk "Täyteläinen viini, joka on kuin tehty voimakkaille liharuuille. Lampaan kanssa tämä viini lienee parhaimmillaan."
2005 Viinivuoden huiput - Taloussanomat/Jouko Mykkänen

  • Lähde: Haugen-Gruppen

Muut kommentit ( 6 )

2013: Marjainen, lämpimän hapokas, harmiton. Lounasviini, vegaaniviini. 10/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 7/2017)

    

Runsas hedelmäisyys saa vastapainoa ryhdikkäästä hapokkuudesta. Ikeniä kiristäviä tanniineja on tarjolla runsaasti, minkä vuoksi viini sointuu yhteen karitsan kyljysten kanssa. (www.iltalehti.fi, julkaistu 23.3.2016)

    

Pääsiäisenä punaviineissä saa olla täyteläisyyttä ja rotevuutta. Tumman luumuinen ja maanläheinen ruokaviini Ksara. (Anna 26.3.2015)

    

Sopii hieman viilennettynä ranskalaistyylisen napakasti maalaismaisen sienipiirakan makuihin. (www.hs.fi, julkaistu 12.9.2013)

    

Kehittynyt eläimellinen tuoksu. Marjainen, keskitäyteläinen maku. Hapahko. Tanniineja löytyy. Tämä on hyvä.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).