Näytä ruokalista
       

Parsaa hollandaise ja Chablis

Parsaa hollandaise: Keitettyä parsaa nautitaan keväisin hollandaisekastikkeen kanssa. Tämä upea herkku on myös todellinen ravinnepommi. Käytä valkoista tai vihreää parsaa. Parsasta leikataan kovat tyvet ja tarvittaessa kuoritaan nupun alapuolelta. Vihreä parsa ei välttämättä juuri kuorimista tarvitse. Parsat keitetään pehmeiksi muutamassa minuutissa ja tarjotaan heti voimaisen hollandaisekastikkeen kanssa. Tässä klassisessa herkussa mennään Ranskaan ja Burgundiin, sillä kastikkeen alkuperä voidaan jäljittää sinne 1600-luvulle.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Ja kun Burgundissa ollaan, sopii tälle parsa-aterialle loistavasti Burgundin tunnetuin valkoviini eli Chardonnaysta tehty Chablis. Tammettamattomat Chardonnay-viinit ovat hyviä parsaviinejä. Parsaviinin ominaisuuksista on hyvä löytyä hapokkuutta, raikkautta, pirteyttä, aromikkuutta ja yrttisyyttäkin. Chablis on hapokas ja kevyesti kirpeä valkoviini, jossa on sitruksisuutta ja omenaa. Yleisfiilis on kuitenkin tasainen ja ei missään nimessä hyökkäävä. Myös teräksinen mineraalisuus on sille tyypillistä, sillä Chablis on kypsynyt terästankissa ilman tammen kosketusta. Chardonnayn tietty voimaisuus toimii hyvin voimaisen kastikkeen kanssa ja Chardonnay on parhaimmillaan sovitettuna valkoiselle parsalle. Toinen, myös klassinen viinivalinta, on Sauvignon Blanc, jossa on tyypillisesti vihreitä ja ruohoisia sävyjä, joten se on vihreän parsan oiva kumppani. Tämä ranskalainen Loiren Sauvignon Blanc on myös hyvän hapokas ja sitruksinen. Jos haluat sijoittaa laatuun, hanki Loiren Sancerre - siinä on Sauvignon Blanc tyylikkäimmillään. Siihen saa tosin laittaa melkein kympin enemmän.

Laroche Chablis  2017

Laroche Chablis 2017

  • Ranska, valkoviinit
  • Rypäleet: Chardonnay
  • Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs
  • Kuiva, hapokas, viheromenainen, sitruunainen, kevyen ananaksinen
  • 21.99€
  • Pisteet: 91

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Petit Bourgeois Sauvignon Blanc 2017

Petit Bourgeois Sauvignon Blanc 2017

  • Ranska, valkoviinit
  • Rypäleet: Sauvignon Blanc
  • Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs
  • Kuiva, hapokas, limettinen, karviaismainen, herukanlehtinen, raparperinen, kevyen mineraalinen
  • 14.48€
  • Pisteet: 91

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Parsa
  • Voi
  • Munankeltuainen
  • Sitruunanmehu
 
Lue seuraavaksi:
Tonno alla sicilianaTiramisu