Gorgonzola ja Vin Santo
Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...
Löysimme Gorgonzolalle kaksi hyvin perinteistä viinivalintaa. Vin Santo (pyhä viini) on Toscanalainen makea meripihkanvärinen jälkiruokaviini, josta löytyy runsaasti aromeja pähkinästä aprikooseihin. Makean viinin ja suolaisen juuston liitto on upea ja klassinen. Ja kun viini ja juusto löytyvät läheltä toisiaan, on paritus aina onnistuneempi. Gorgonzolalle käy yhtä hyvin voimakas punaviini. Amarone on Pohjois-Italian Veneton alueen klassikkoviini, joka tehdään kuivatetuista rypäleistä apassimento-menetelmällä, jolloin viiniin kehittyy konsentroitunut ja voimakkaan aromikas maku. Löysimme Amaronen, jossa ei ole juurikaan bitterisyyttä, mistä Amarone on saanut nimensä. On parempi, että kitkeryyttä ja pistävyyttä ei löydy molemmista - juustosta ja viinistä. Tämä Amarone on marjaisen pehmeä ja hieno valinta voimakkaalle juustolle.

Arancione Originale Amarone della Valpolicella 2015
- Italia, punaviinit
- Rypäleet: Corvina Veronese, Rondinella, Cabernet Sauvignon
- Makutyyppi: vivahteikas & kehittynyt
- Keskitäyteläinen, keskitanniininen, viikunainen, karpaloinen, vadelmainen, kevyen lakritsinen, hennon tamminen
- 26.98€
- Pisteet: 91
Näytä samankaltaiset
Kuva | Maa | Viini | Tyyppi | Makutyyppi | Rypäle | Hinta | Laatu |
---|

TreRose Vin Santo di Montepulciano 2012
- Italia, jälkiruokaviinit
- Rypäleet: Trebbiano, Malvasia
- Makea, keskihapokas, kuivatun aprikoosinen, viikunahilloinen, rusinainen, hunajainen, pähkinäinen, suolaheinäinen, hennon kermatoffeinen, vivahteikas
- 23.90€
- Pisteet: 94
Näytä samankaltaiset
Kuva | Maa | Viini | Tyyppi | Makutyyppi | Rypäle | Hinta | Laatu |
---|
- Gorgonzola sinihomejuusto
StiltonEtanat