Näytä ruokalista
       

Kurpitsakeitto ja kuohuviini tai sherry

Kurpitsakeitto: Kurpitsan alkuperä on Meksikossa, mutta yleisesti ajatellaan sen olevan kotoisin Pohjois-Amerikasta. Se on suosittu etenkin Yhdysvalloissa, jossa se yhdistetään kiitospäivään ja Halloweeniin. Kurpitsakeitto on pehmeä sipulinen kasviskeitto, jossa pehmeyttä tuo sulatejuusto, tuorejuusto, maito tai kerma. Täyteläisyyttä on yleensä lisäämässä jokin muu kasvis, kuten peruna. Joissakin ohjeissa keittoon lisätään hunajaa, mutta se lisää myös keiton makeutta. Toisissa ohjeissa taas hapokkuutta tuo omena. Kurpitsakeitto soseutetaan lopuksi. Pinnalle voidaan ripotella paahdettuja kurpitsansiemeniä tai krutonkeja. Mahtava syksyinen lämmin alkuruoka ja Halloweenin juhlakattaukseen.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Kurpitsaruoissa on yleensä makeutta ja se vaikeuttaa viinivalintaa. Emme tarkoituksella lisänneet keittoomme hunajaa, jotta pitäisimme makeuden kurissa. Liian kuiva viini ei toimi makean ruoan kanssa. Vaikka valkoviinit tulee ehkä ensimmäisenä mieleen, sherry on kuitenkin hyvin klassinen keittoviini, joten kuiva ja mukavan paahteinen Fino-sherry on hyvä valinta keitolle. Sherryn sitruksinen mineraalisuus on omiaan keiton kanssa ja kevyen omenainen aromi heilastelee kurpitsan kanssa. Jos keitossasi on makeutta esimerkiksi hunajan myötä, sherry voi tuntua todella kuivalta. Silloin on syytä valita puolikuiva vaihtoehto, esim. Riesling. Me kuitenkin oletamme, että makeus tässä keitossa pysyy kurissa. Silloin sherry on omiaan. Myös kuohuviinit ovat keitolle sopivia viinejä. Todella tyylikäs espanjalainen laatucava sopii mineraalisuuden kanssa keitolle samaan tapaan kuin sherry. Cavassa on myös kurpitsalle sopivaa omenaisuutta sekä sitruksisuutta. Sopivan täyteläinen maku pärjää keiton kevyen makeille aromeille ja hapokkuus raikastaa kokonaisuutta. Jos valitset cavan, tässä cavassa on riittävästi voimaa ja luonnetta, jotta viini pärjää ruokaviininä.

Tío Pepe Fino Sherry

Tío Pepe Fino Sherry

  • Espanja, sherryt
  • Rypäleet: Palomino
  • Viherkeltainen, kuiva, sitruksinen, mantelinen, kevyen omenainen, suolaheinäinen, hennon paahteinen
  • 13.98€
  • Pisteet: 90

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Freixenet Elyssia Gran Cuvée Cava Brut

Freixenet Elyssia Gran Cuvée Cava Brut

  • Espanja, kuohuviinit
  • Rypäleet: Chardonnay, Macabeo, Parellada, Pinot Noir
  • Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs
  • Erittäin kuiva, hapokas, hunajameloninen, keltaluumuinen, sitruksinen, mineraalinen, hennon paahteinen, elegantti
  • 20.38€
  • Pisteet: 88

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Kurpitsa
  • Sipuli
  • Valkosipuli
  • Sulatejuusto
  • Peruna
 
Lue seuraavaksi:
BurgundinpataKurpitsapiirakka