Näytä ruokalista
       

Herkkutattirisotto ja Pohjois-Italian puna- tai valkoviini

Herkkutattirisotto: Risotto on Pohjois-Italiasta Po-joen laaksosta ja tunnettu etenkin Milanossa. Riisi kuullotetaan öljyssä sipulin kanssa ja sitten lisätään nesteet. Kun neste on imeytynyt, risotto viimeistellään parmesanilla. Etukäteen paistetut herkkutatit antavat tälle risotolle omaleimaisuutensa ja tekee siitä tyylikkään herkullisen ruoan.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Sienirisotolle etsitään viini Pohjois-Italiasta. Koska risoton valmistukseen käytetään valkoviiniä, on se myös sopiva ruokajuoma. Sopiva on vivahteikkaan tyylikäs Chardonnay tai -sekoite, Trentino - Alto Adigesta, aivan pohjoisimmasta Italiasta. Sienille Pinot Noir olisi sopiva. Italiasta löytyy kuitenkin helpommin Barbera-rypäleestä tehty Barbera d'Alba, keskitäyteläinen ja nuorekaskin, kirsikkainen ja herukkainen punaviini.

Pio Cesare Barbera d'Alba 2016

Pio Cesare Barbera d'Alba 2016

  • Italia, punaviinit
  • Rypäleet: Barbera
  • Makutyyppi: mehevä & hilloinen
  • Keskitäyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, herukkainen, karpaloinen, hennon mokkainen
  • 20.90€
  • Pisteet: 88

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Cantina Terlan Terlaner Classico 2016

Cantina Terlan Terlaner Classico 2016

  • Italia, valkoviinit
  • Rypäleet: Pinot Bianco, Chardonnay, Sauvignon Blanc
  • Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs
  • Kuiva, hapokas, limettinen, keltaomenainen, kevyen ananaksinen, mineraalinen, hennon kukkainen
  • 18.91€
  • Pisteet: 86

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Herkkutatti
  • Salottisipuli
  • Valkosipuli
  • Kasvisliemi
  • Riisi
  • Valkoviini
  • Parmesani
 
Lue seuraavaksi:
RoquefortSienipiirakka