Enemmän hakuehtoja hakulomakkeella

Hakuehdot: Kesän grilliviinit

Grilliviinit

Grillissä ja savustimissa valmistuu kesäisin monenlaisia herkkuja: pihviä, kylkeä, koipia - naudasta, lampaasta, possusta ja kanasta. Tuore suomalainen grillattu kala ja savukala ovat kesäisiä suosikkeja. Lisäksi äyriäiset, maissit, herkkusienet, kesäkurpitsat, tofu ja hedelmät tekevät grilliherkuista todella monipuolisia. Erilaiset marinadit ja kastikkeet maustavat ruoat ja ohessa tarjotaan raikastavaa salaattia. Ja lihaista makkaraa unohtamatta.

Yleisohjeena valitse punaviineistä runsaan hedelmäinen viini, jossa marjahilloiset aromit ovat pääasiassa. Punalihaisen selkeämakuisen grilliruoan, esimerkiksi medium-pihvit, kanssa tarjotaan punaviiniä, jossa on korkeampi tanniinipitoisuus, sillä tanniinit reagoivat suotuisasti lihan proteiinien kanssa. Sen sijaan possu ja kana pitävät vähemmistä tanniineista - näille lihoille maistuu myös roseeviinit ja runsaat valkoiset, esimerkiksi hapokas ja hedelmäinen riesling tai tammitettu chenin blanc. Grillatulle kalalle käy esimerkiksi chardonnay, äyriäisille sauvignon blanc.
1 - 20(34)
Sivu:
  • 1
Näytä myynnissä olevat
1 - 20(34)