Pullon henki -blogin vuoden 2017 ruokateemana on matka maailmanympäri tutustumaan eri maiden ruokakulttuureihin ja viineihin. Joka kuukausi esitellään uusi maa kolmella ruokalajilla ja sopivilla viinivalinnoilla. Maailmanympärimatka alkaa Espanjasta ja tarjolla on tapaksia, chorizo-kikhernepataa ja Mel y mato. Ideana on siis se, että Pullonhenki ja Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) kunkin maan menulle. Molempien viinisuositukset Espanja-menulle löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat. Ja seuraa joka kuukauden lopussa, miten matka maailmanympäri etenee.
Alkuruoka
Tapaslautanen: Marinoidut porkkanat, Gambas al Ajillo, Croquetas de Bacalao eli turskapallot, Aioli, Oliiveja, Manchego-siivuja, Chorizoa ja leipää.
Pääruoka
Tomaattinen kikherne-chorizopata
Jälkiruoka
Mel y mato, itsetehty mato-tuorejuusto
Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille: